[Çözüldü] GUI ile Kablosuz ağlar taratarak nasıl bulunur?

Başlatan Al Arabi, 05 Kasım 2010 - 13:08:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Al Arabi

Herkese merhaba,

Arkadaşlar yeni usb kablosuz ağ kartı aldım. Ubuntu modemimi sorunsuz görmekte ve modemime sorunsuz şifreli olarak kusursuz şekilde bağlanabilmekteyim. Öğrenme   merakım sistemin kendisinin otomatik  bulması dışında elle yanı manuel olarak nasıl scan edeceğim konusunda kafamda soru işareti oluşturdu. Grafik olarak aradım fakat yapacak yer bulamadım.Elle (manuel) olarak çevremdeki ağları nasıl taratarak bulabilirim.

heartsmagic

Pek anlayamadım durumu. Ağ yöneticisi zaten etraftaki ağları aramalı, hatta arıyordur. Uçbirim diyorsan:

iwlist scanning
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agritux

yukarda simgesi var. ona tıkla orada var olan ağlar zaten listelenir. ayrıntılı istiyorsan onu biraz kurcala. ya da wicd kur.

krwlng

Agritux belirtmiş zaten, sudo apt-get install wicd-daemon komutu ile wicd uygulamasını yükleyin, istediğiniz özellikler mevcut.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Al Arabi

Arkadaşlar cevap veremediğim bu sürede wicd kurdum. Gnome network manager'de bu özelliğin olmaması son derece kötü. Cevap veren herkese teşekkürler.

@heartsmagic, vermiş olduğun komutu denedim ama malesef istediğim şeyi yapmıyor.
Komut satırından taratmak için  gerekli komut nedir?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Al Arabi

Bugün  denedim tarama yaptı. Teşekkürler.