kurulum sonrası siyah ekran

Başlatan mrt_051, 04 Kasım 2010 - 11:06:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrt_051

merhaba ilk kezz ubuntu kuruyorum dün ubuntunun sitesinden 10.10 u indirdim kuruluma geçtim herşeyi yaptım kuruyor en son bilgisayarınızı yeniden başlatmamız gerekiyor diyor tamam diyorum cd yi çıkarın diyor çıkarıyorum yeniden başlıyor. Yeniden başladıktan sonra siyah bir ekran geliyor sol üstte imleç hiç bir işlem yapılmıyor orada kalıyor ne yapmam gerekiyor yada kurulum sırasındamı bişey yapmam gerekiyor bütün gece uğraştım kafayı yiyecem yardımcı olursanız sevinirim... :D

krwlng

Birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir, benim ilk tavsiyem splash ekranını iptal edip açmayı denemeniz, bunun için açılış esnasında "e" tuşuna basıp çıkan satırda "splash quiet" bölümünü silmeniz. Eğer bu şekilde açılırsa "/boot/grub/menu.lst" içerisinden aynı kısmı kaldırıp kaydedin.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Normal şartlar altında kurulumdan sonra bir şey yapman gerekmiyor. Sende bir sorun oluştuğu için bu şekilde kalıyor sistem. Öncelikle sorayım, grafik kartın ATI mi?
Hatayı irdelemek için şöyle yapacağız. Bilgisayarı açarken karşına çıkan ilk ekranda, yani Ubuntu'yu seçtiğin ekranda imleç ilk satırın üzerindeyken e tuşuna bas. Ardından karşına çıkacak satırlarda alt sıralarda olanlardan birinde quiet ve splash yazdığını göreceksin. Sadece bu ikisini sil ve ardından Ctrl+x ile sistemi başlatmaya  çalış. En azından siyah erkanda hata görme olasılığımız artar.

Not: Ben yazarken benzer şeyleri @krwlng de yazmış. Ufak bir düzeltme olsun artık menu.lst kullanılmıyor :) Eğer geçici olarak çözersek sorunu bu ufak kısmı halledebiliriz sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

Benim deneme için bile olsa harici bir yerlere 10.10 kurma vaktim gelmiş, yardım edeyim derken insanları yanlış yönlendirmeye başlayacağım böyle giderse.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

@krwlng, en nihayetinde zararlı bir yönlendirme değil :) 10.10'u kur dene, belki ana sistemin bile olur.

mrt_051

üstadlar benim konsolu açmaya fırsatım olmuyorki bilgisayarı açıyorum bios ekranı geçtikten sonra direk siyah ekran geliyor ben sadece ubuntu kuracam başka işletim sistemi yok bide ekran kartı nvidia .
hatta zamanında ben bu ücretsiz cd sini istemiştim 7.10 muydu sürümüde onuda kurdum ondada aynı şeyi yapıyor.
bide disk bölümlendirme ekranında ben bütün harddiski kullandırttırıyorum ondan olma ihtimali yoktur heralde değilmi?

if

İndirdiğiniz Ubuntu cdsini kaç hızda yazdırmıştınız? md5 kontrolünden geçirdiniz mi?

mrt_051

hatırlamıyorum ama düşük hızda yazdırmıştım md5 kontrolünü bilmiyorum
bide sorun ondan olsa bu kendi gönderdikleri cd de sorun çıkmaması lazım ondada sorun çıkıyor aynı sorunu veriyor

heartsmagic

Karşına Grub çıkmıyor yani?
Bilgisayarı açtıktan sonra Shift tuşunu basılı tut, böyle hatırlıyorum Grub'u göstermenin yolunu şu an.

kayfe

Merhba arkadaşlar
Casper marka netbooka ubuntu 10.04 sürümünü kurdum. sistem tekrar başlatılmalıymş onu yaptım netbook açılrken windows ve ubuntu seçim ekranı geldi  ilk sırada yer alan ubuntuyu seçtim ve tab tuşuna bastım ve gelen ekranın sol üst köşesinde imleç kaldı bilgisayar bile kapanmadı. daha sonra bende netbook un pilini çıkartıp yeniden taktım tekrar aynı işlemleri yaptım ancak bu sefer ubuntuyu seçip e tuşuna bastım ve gnu grub diye bir ekran geldi. orada etc2 ile ilgili bir ekran vardı burada tıkanıp kaldım. Çünkü sadece etc 2 yle ilgili olan yeri gösteriyo ancak ben etc3 ü kurmuştum. ne yapmalıyım bilemedim gnu grub ekranından ctrl c deyince de grub> buraya ne yazmalıyım bilen varsa lütfen yardımcı olsun çok acil ubuntuya giriş yapmlıyım.

sema

etc2 ne anlamadım.

Şimdi.. E tuşuna bastığında ekranda grub ile ile ilgili yazılar çıkıyor mu?

Eğer çıkıyorsa linux   ile başlayan satırın sonuna bak ve quiet splash yazıyorsa onu sil ve yerine nomodeset yaz, eğer olmazsa yanına acpi force yaz, o da yetersiz olursa bir de noapic yazıp dene ve tüm değişikliklerden sonra Ctrl + X deyip kaydet, bilgisayar bu şekilde açılırsa yaptığımız değişiklikleri grub dosyana kaydetmemiz gerek.

Eğer E tuşuna bastığında ekrana bir şey gelmiyorsa yeniden kurulum denemelisin. Bu sefer de kurulum esnasında F6 tuşuna basıp noapic, nomodeset, nolapic gibi parametreleri seçip, yeniden kurulum tekrarlabilir.
susema

kayfe

etc yi yanlış yazmışım. etd
şimdi ben ne yaptığımı anlatayım size.
'Ubuntu, Linux 2.6.32-24-generic ile' yi seçip E ye basıyorum ilk başta sonra karşıma ekranda aşağıdaki gibi yazılar geliyor
recordfail
insmod ext2
set root='(hd0,6)'
search --no-floppy --fs-uuid --set 4fd6ea71-cc98-4458-97fb-7b7fc8061863
linux /boot/vmlinuz-2.6.32-24-generic root=UUID=4fd6ea71-cc98-4458-97fb-7b7fc8061863 ro  quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.32-24-generic

burada sizin dediğiniz gibi linuxla başlayan satırda quiet splash ı sildim ve yerine dediğiniz gibi
önce nomodeset deyip ctrl x dedim ama
ekranda bir sürü kod çıktı son satırda
0.224884 ACPİ : bus type pnp registered yazdı ve imleç aşagıda takılıp kaldı bende yine çareyi netbook un pili çıkartarak bilgisayarı kapatmakta buldum :(
sonra yanına acpi force ve noapic i sırayla ekledim ama sonuç değişmedi:(

sem

Şu an bilgisayarınız açılmıyor mu Ubuntu'yu seçip enter'a bastığınızda? Açılmıyorsa ne gibi hata veriyor, buraya geçerseniz bilen arkadaşlar için yardımı olacaktır...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

kayfe

bilgisayarı açıp ubuntuyu enterladığımda boş bir ekran geliyor ve sol üst köşede imleç takılı bir şekilde duruyo.Ve hiç bir şekilde birşey yazamıyorum bilgisayarı kapatamıyorum ancak pilini çıkartarak kapatabiliyorum.

sema

Alıntı yapılan: kayfe - 07 Kasım 2010 - 17:01:53
linux /boot/vmlinuz-2.6.32-24-generic root=UUID=4fd6ea71-cc98-4458-97fb-7b7fc8061863 ro  quiet splash

Şu kırmızı ile belirttiğim yer.. Hangi bölüme kurduğunu bilmemiz gerek.. Yani şöyle bir şey olacak;

linux /boot/vmlinuz-2.6.32-24-generic root=/dev/sdaX ro  noapic diyeceğim ama..

Şu sdaX yazan yere senin Ubuntu'yu kurduğun bölümü yazmamız gerek. Neydi o?

Şu (hd0,6) ipucu verir mi bize bilmiyorum, bilen biri çıkar belki.. Sen de bilmiyorsan ve Canlı CD ile açılabiliyorsa Ubuntu (açılmıyorsa F6'ya basıp daha önce söylediğimiz şeyleri seçmemiz gerek, sonra açılır), terminalden fdisk -l ile öğrenebiliriz.
susema

kayfe

ben sda2 ye kurmuştum etc3 ü demek istediğin o mu bilmiyorum. ne yapmak istiyoruz tam anlamadım aslında???

sema

Tamam o zaman, o yukarıdaki UUUUID=4fd6ea71-cc98-4458-97fb-7b7fc8061863 bunu sil, söylediğim gibi yaz. Yani şöyle olsun o satır;

linux /boot/vmlinuz-2.6.32-24-generic root=/dev/sda2 ro  noapic yaz, kaydet (Ctrl+X).. Yalnız senin etc, etd dediğin nedir, hâlâ anlamadım..

Ek: search --no-floppy --fs-uuid --set 4fd6ea71-cc98-4458-97fb-7b7fc8061863 Burayı da silmemiz gerek herhalde..
susema

kayfe

ext demek istemiştim orda ama yanlış yazmışım üstelik yanlışımı düzeltirkende yanlış yazmışım kafayı fena halde ubuntuyu çalıştırmakla bozdum ne yazdığımı bilmiyorum artık:) malum perşembeden beridir yüklemek için uğraşıyorum dün ubuntu forum sayesinde yükleme sayfasına kadar gelebildim yükledim fakat bu seferde böyle bir sorun çıktı inşallah bunu da aşabilirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Kasım 2010 - 18:22:14

Tüm bunları yaparken en altta yer alan

satırınıda silicekmiyim yoksa kalacakmı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Kasım 2010 - 18:30:59

Söylediklerini yaptım ama yine aynı şekilde ekranda bir sürü kod çıktı son satırda

0.224884 ACPİ : bus type pnp registered

yazdı ve imleç aşagıda takılıp kaldı

sema

Alıntı yapılan: kayfe - 07 Kasım 2010 - 18:19:10
satırını da silicek miyim yoksa kalacakmı?

Hayır. Yani kalacak.
susema

kayfe

'acpi force' uda buraya ekledim ama maalesef olmadı

sema

Olsa şaşardım zaten :P

Bence sen yeniden kur ve bu sefer girişte F6 seçeneklerinden yola çık. Kurulur diye düşünüyorum. Kurmadan evvel forumda siyah ekran, alternate, kurulum gibi konulara bakarsın iyi olur.
susema

kayfe

Dün baya bi ümitlenmiştim yüklenince ama bu seferde böyle ekrana giremiyorum artık çare yok yeniden kurucaz.Teşekkür ederim yardımlarınız için vaktinizi aldım...

ensonkullanıcı

Arkadaşlar aynı durum bende de var ve bıos'tan usb'yi de ilk seçenek haline getiremediğim için (ilk kurulumu yaparken boot seçeneğini değiştirmiştim ama şimdi değişmiyor, nedeni konusunda bir fikrim yok) tekrar kurulum da yapamıyorum. yardımcı olabilir misiniz?

if

@ensonkullanıcı, sorunun tam olarak nedir? Daha detaylı anlatır mısın?

sema

@ensonkullanıcı, sorun bilgisayarı USB'den başlatamamak mı, şurada birkaç şey söylenmişti, son mesaj yardımcı olabilir;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24573.0.html
susema