[Çözüldü] Ubuntu'dan Ubuntu sunucuya uzak masa üstü bağlantısı sorunu

Başlatan kuzey_, 04 Kasım 2010 - 00:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuzey_

sLM

Kusura kalamayın bu konun buraya açılıp açılmayacağı konusunda yeteri kadar fikrim yok sitede yeniyimde affınıza sığınarak maruzatımı bildirmek isterim

Almanyadan sunucu kiralamaktaydım genelde windows server 2003 kiralıyordum ancak windows lisansları beni yedi bitirdi açıkcası sunucu maliyetleri arttı ve ben * tabi ki bu döngüyü sağlamakta zorlanıyordum bir gün video paylaşım sitelerinin birinde ubuntu tanıtımını gördüm pc kurdum ve çok hoşuma gitti sunucumuda server 2003 yerine ubuntu kullanabileceğimi düşündüm ve ubuntu 10.04 versiyonlu bir sunucu sipariş ettim bu gun geldi bilgiler pek linux kullanıcısı değilim ubuntu ise çok kullanışlı ve kolay gelmişti ubuntu 10.04 sipariş etme sebimde zten buydu bukadar kullanışlıysa neden bu işletim sistemini kullanmıyayım dedim ancak evdeki hesap çarşıya uymadı benim sorunum şu

ben sunucu ip adresim ve şifremle bağlanmaya çalıştığım zaman cahilliğimi maruz görün dos ekranı gibi bir ekran geldi bende kullanıcı adını ve şifresini girdim ancak o ekran gitmedi ben sanmıştımki windowstaki gibi uzak masa üstü bağlantı aracına ip adresini yazdığımız zaman ubuntunun paneli gelcek diye düşünüyordum ancak hayallerim yıkıldı diyebilirim o dos ekranı hala duruyor ve benı karşı masa usutune bağlamadı biraz araştıma yaptım sunucular bu kullandığımız ubuntu versiyonu şeklinde değilde o dos ekranı şeklinde geldiğini yazıyordu acaba ben karşı ki sunucunun masa ustune nasıl ulaşabilirim eğer program kurmam gerekirse ne önerirsiniz linux konusunda cahilim diyebilirim  yoksa tekrardan server 2003 geçmemmi gerekiyor tam kurtuldum derken bu macerada hüsranlamı bitecek konuyu değerlendiren siz değerli yorumcu ve site sahibine teşekkürlerimi sunarım

UBUNTU ÇOK HOŞ VE ÇOK KOLAY KULLANIMLI BEN HİÇ FORMAT ESANASINA GİRMEDEN DİREKT EXE ÜZERİNDEN KURDUM BU DAHADA MÜTHİŞ ŞU AN UBUNTU KULLANIYORUM VE 6 ÇEKİRDEKLİ PC RESMEN UCUYOR ARKADAŞLAR VİRUS PROGRAMI DERDİ YOK BU DAHADA ÖNEMLİ GELİŞTİRİCİ ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER

heartsmagic

Sipariş ettiğin yer ayarlama yapabiliyor mu? Sen SSH üzerinden bağlanmışsın, senin istediğin türden de olur fakat önce ufak bir ayarlama gerekiyor. Karşı taraf yapamıyorsa bunu senin biraz dolambaçlı yollardan yapman lazım bunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kuzey_

Ben ubuntu linux hic anlamıyorumki şimdi bu sistemde windowstaki gibi grafik erkrana bağlanamıyormuyuz Bana mailde ssh bilgileri yollanmış ben bu ssh üzerinden ubuntu 10.04 grafik ekrana ulaşırmıyım ulaşamazmıyım kurulum için ne yapmalı eğer ümit yoksa windows yine paraları kaptıracağız anlaşılan

Bu gun calıstım yerdeki otomasyoncu arkadaslardan biri linuxtan anlıyormuş ona gösterttim oda çözemedi adamın morali bozuldu git windows yüklet dedi anlaşılan yorum yazılmadına göre umut yok

En iyisi windows geri dönmek paşa paşa lisansı ödemek ve bir daha linux tövbe demek üzcretsizve lisansa ihtiyaç duymayan bir sistemden çok sey bekledım anlaşılan en iyisi hiç bulaşmamak otomasyoncu arkadaşlarda dedi sen maceramı arıyorsun git spor yap linux bulaşma anlaşılan yine kladık Bill amcaya

heartsmagic

Alıntı yapılan: kuzey_ - 04 Kasım 2010 - 18:40:55
En iyisi windows geri dönmek paşa paşa lisansı ödemek ve bir daha linux tövbe demek üzcretsizve lisansa ihtiyaç duymayan bir sistemden çok sey bekledım anlaşılan en iyisi hiç bulaşmamak otomasyoncu arkadaşlarda dedi sen maceramı arıyorsun git spor yap linux bulaşma anlaşılan yine kladık Bill amcaya

Ne Linux, ne de Linux'u kullanan Ubuntu "lisanssız" değildir. İkisi de çoğunlukla GNU/GPL lisansına sahiptir. Senin söylemek isteyip de söyleyemediğin şey "ücretsiz" olan bir işletim sisteminden çok şey beklediğin. Benim de söyleyeceğim şey beklentinin doğruluğu, ancak senin gösteremediğin sabır eksikliğidir. İlk defa Windows'u gördüğün vakti düşün, anında yeniden kurabiliyor muydun? Registry ile oynayabiliyor muydun? Nereden uygun programları kuracağını biliyor muydun? Sürücülerin nasıl kurulacağını biliyor muydun? Cevap hayır. Peki Windows'tan vazgeçtin mi?

Sen muhtemelen karşı tarafa "Ben sunucu olarak Ubuntu istiyorum" dedin, onlar da sunucu sürümü kurdular. Adı üzerinde sunucu sürümü. Eğer sunucu yöneteceksen ve bunu arayüz olmadan yapacaksan uçbirime alışman lazım. Fakat her şeyden önce neyin ne olduğunu öğrenmen lazım bu tarafta. Aksi takdirde uçbirim üzerinden bir şeyler yapmayı geçtim, normal işlerini de yapamazsın. İşte bu nedenle sordum sana karşı taraf neler sağlıyor diye. Eğer hiçbir şey sağlamıyorsa senin ellerini kirletmen lazımdı, yapmak istemedin ve Windows'a döndün. Buna saygım sonsuz ancak giderayak bilmediğin bir dünya hakkında yanlış fikirlerle dönme Windows'a, bu başlığı okuyacak diğer yeni kullanıcıları da yanlış yönlendirme.

plymouth

Teoman dan gelsin!
-Ne yaparsan yap,  Olmuyor Bazen...
Olay yerine ilk önce Heartsmagic gelmiş. Buna rağmen olmamış...
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

Al Arabi

Çaba sarfetmeden server sistemine para ödemekten kurtulmak istiyorsan bil ki bu mümkün değil. Önce öğreneceksin, sonra windows ve paradan Linux sayesinde kurtulacaksın.

kuzey_

Anladığım bir başka şeyde linuxçuların çok alıngan olduğu ben bilgisayar yazılımcısı değilim kod yazmayı bilmem windows internet kafeden çözdüm ubuntuyu inistal yaparak yükledim ssh hakkında en küçük bir fikrim bile yok

Biraz araştırdım ssh giriş yapabiliyorum ancak ssh üzerinden grafik ekrana ulaşamıyorum bana yöntem kod kitap linkleri atsanız fırca atmak yerine bende öğrensem

linuxta cahil cuhelanın tekiyim arkadaşlar ben ne anlarım ssh üzerinden dolambaçlı krulumu nerden başlim nereye gidim

ama yok kendin bul dersen ozaman ben bıkmıyorum bırakmak zorunda kalıyorum

UBUNTU PEK COK PROGRAM YULENEMEMEMSINDEN DOLAYI INZIVAI BIR SISTEM OZELLIKLE ILK ACILIS EKRANI MUTHIS IS YERINDE ONERDIM ANCAK INSANLAR KORKUYORLAR SSH HAKKINDA FORUMLARDA YETERI BILGI YOK TANRIM BEN NEYE BULASTIM IKI GECEDIR WINDOWS UGRAMADIM LINUX YATTIM LINUXLA KALKTIM BIRDE YOUTUBE ACACAK FİREFOX FLASH PLAYER BI YUKLESEYDIM EGLENCELI OLACAKTI AMA BU GECE HAFTA SONU SACIMI BASIMI YOLACAM SSH OGRENMEK ICIN

plymouth

Sevgili Kuzey_
Bu serzenişlerin de kendince haklısın ama mesele yalnızca bir iki basit kod tarifi ile çözülebilecek kadar kolay değil. Heartsmagic  sana bunun zahmetli olacağını söylemiş. Bunun dışında bir miktar da linux ile ilgli temel bilgileri bilmen iyi olur...
Bak bizim yeni başlayanlar için bir bölümümüz var.  Windows'dan gelen geleneklerin bizdeki karşılıkları, Alışkanlıklarınız ve Linux hakkında bir çok sorunun cevabı burada mevcut. Yeni bir sistem için biraz sabırdan başka ne lazım olabilirki?
Bizler gelenleri kızdıracak yorumlara karşıyız çünkü biz de bir zamanlar "gelen'dik".

Şimdi senden ilk ricam önce yeni başlayanlar kısmına bir göz gezdir eğer hiç linux ile tanışmadıysan bu iyi olur başlamak için. Hele hele soru yöneltip cevap beklemeye göre çok çok daha hızlı cevaplar alırsın.
Bu arada Hoşgeldin...
It is not even in Beta.

kuzey_

Teşekkürler arkadaşlar anladığım kadarıyla bu linux windows 95 gibi bişi yanlız çok özel bir sistem olduğu bir gerçek ancak herkezin kullanabileceği * bir şey değil linux kullanmak için iyi bir eğitim almak lazım forumu bi göz gezdirdim hepsi pc alanında sıkı çocuklar ancak bu iş bana göre değil ssh ile bir ömür geçmez ben pc format atıp xp geri döneyim ve fazlada hayal kurmim çünkü hayallerim suya düştü Bu gün otomasyoncu arkadaşlar sen en iyisi windowsa dön dediler dönmekten başka carem yok ben çok acemiyim ama okulunu pc üzerine yapmış yada dos bilgisi olan arkadaşlar için kolay bir sistem ama bızım gıbı kullanıcılar ıcın çok zor Burdan yeni başlayan arkadaşlara hiç bir art niyetli düşüncem yok yanlız şunu söylemek isterim arkadaşlar gözünüz almıyorsa hiç başlamayın benim gibi yarı yolda kalırsınız rezil kepaze olursunuz ama yok ben bu linux kanını icicem derseniz buyrun platfor önünüzde sistemin sonu yok

İlgi alakanız icin teşekkürler formunuz çok güzel linux ve hayatınızda başarılar tanıştıma memnun oldum

HOŞÇAKALIN

OTOMASYONDAKİ BİR ARKADAŞIM ŞÖYLE BİR ŞEY SÖYLEDİ ÇALIŞTIĞIM KURUMDAKİ DEVASA MUHASEBE VE OTOMASYON YAZILIMINI LINUXTA CALISTIRMAYI DENEMIS HERSEYI YAPMIS VE DEVASA MUHASEBE VE OTOMASYON YAZILIMI ÇALIŞTIRMAKTAKİ SON AŞAMAYA GELMİŞ FAKAT BİR YERDE TIKANMIŞ BU KONUDA YAZILIM FIRMASINDAN DESTEK ISTEMIS ANCAK YAZILIM FIRMASI BU PROGRAMIN Linux İÇİN ENTEGRESİNİ BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞTİREMEMİŞLER YANI ANLICANIZ LINUX HAYALI BASLAMADAN BITMIS VE HEWRKEZ WİNDOWSA DEVAM ETMİŞ  BENİMDE MACERAM BU ŞEKİLDE BAŞLAMADAN BİTTİ

plymouth

Kararına saygımız var... Bir anda böyle köklü bir değişimin olmasını istemek fazla iyimserlik olur... Bir ucundan yavaşca tutarsan ve zamana yayarsan daha iyi bir başlangıç yapmış olursun. Bu sebeple Linux'u önce sanal bir sistem olarak kurmak daha akılcı olur...
Yine gel...
It is not even in Beta.

barış

Sunucu sürümlerinde (Server Edition) grafik ekrana ulaşamazsınız. Windows gibi değildir Linux. Kara ekrandan halledersiniz işlerinizi. Windows sunuculardan farklarını okumuşsunuzdur. Bu gün bir çok "büyük web sitesi" (google, youtube gibi siteler) Linux Server kullanıyorlar ve Web Masterlar'ının hiç de fiziksel yüzde çalıştıklarını zannetmiyorum ki bana göre sunucu işleri komut satırında yapılmalıdır. Grafik arayüzlü işlemleri gerçekleştirmek ekstra disk alanı gerektirir. Bu da hosttan yer.
Bir süre sonra SSH kullana kullana artık (deyiminizle bizim gibi) sanki orada fiziksel arayüz varmış, tıklama yapıyormuşsunuz vs. gibi bir şey olacak zaten. Büyük firmaların çoğu Linux sunucularını kullanıyorlar, bence siz de alışsanız iyi olur. Pes etmeden...

guestwho

Alıntı yapılan: plymouth - 05 Kasım 2010 - 21:05:12
Kararına saygımız var... Bir anda böyle köklü bir değişimin olmasını istemek fazla iyimserlik olur... Bir ucundan yavaşca tutarsan ve zamana yayarsan daha iyi bir başlangıç yapmış olursun.

Kullanıyor olsaydım, bu yorumun üstüne şapkamı çıkarmak zorunda kalırdım...

Alıntı yapılan: kuzey_ - 05 Kasım 2010 - 19:34:04
linux kullanmak için iyi bir eğitim almak lazım

Eğitim şart... ;D

Alıntı Yapama yok ben bu linux kanını icicem derseniz buyrun platfor önünüzde sistemin sonu yok

Vampirlerden arta kalanlarla idare ediyoruz işte...

Alıntı YapBU KONUDA YAZILIM FIRMASINDAN DESTEK ISTEMIS ANCAK YAZILIM FIRMASI BU PROGRAMIN Linux İÇİN ENTEGRESİNİ BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞTİREMEMİŞLER YANI ANLICANIZ LINUX HAYALI BASLAMADAN BITMIS VE HEWRKEZ WİNDOWSA DEVAM ETMİŞ[/b]

Güzel bir hikayeye benziyor... ;D
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

kuzey_

Zaten bu linux kullananlar genelde kod yazan adamlar Bilgisayar mühendisleri Yani elit takım

aslında benim derdim windows server 2003 gibi linux kullanabilirmiyim derdiydi ben warez konusuyla hasırnesırım wındows makınelerde vırus problemı saldırılar makınamın ayda bır kac gun dondurulması bunalıma sokmustu bende ubuntuyu gordum ubuntu boyleyse utorrent kuruluyor filesilla kuruluyorsa neden olmasın hemen aldım denemelık bir sunucu bu sayede spam maillerden kurtulacak sistemi fazla kastırmıcaktım ama ancak bir belaya bulaştımın farkına bu gun anladım ve tası taragı toplayıp göçetmek zorunda kaldım :) Linux hiçte misavir perver davranmadı Araştırmadığım site gezmediğim forum sormadığım yazılımcı kalmadı Kurumda linuxcuyum diye hava atan arkadaşın havasını bile sondurdu bu ssh  neymıssınbe sen ssh boyle senı duyan arkasına bakmadan gidiyor hatta kurumda ağ trafiğini yöneten arkadaşım bile bana şüpheyle bakmaya başladı meğer bu linux ile herşey takip ediliyormuş sen yoksa ağ trafiğinimi takip edeceksin :) :) ping falan atılıyormuş baya ilginçlikler var bu linuxta

Neyse bu hafta da böyle geçti olan benim 20 euroya oldu kurtarırım dedim ama bi 20 euro daha bayılmam gerekiyor windowsa artık kaz gelen yerden tavuk esirgenmez

Gönderen: barışubuntu
« : 05 Kasım 2010 - 21:17:39 »

* Alıntı Yap

Sunucu sürümlerinde (Server Edition) grafik ekrana ulaşamazsınız. Windows gibi değildir Linux. Kara ekrandan halledersiniz işlerinizi. Windows sunuculardan farklarını okumuşsunuzdur. Bu gün bir çok "büyük web sitesi" (google, youtube gibi siteler) Linux Server kullanıyorlar ve Web Masterlar'ının hiç de fiziksel yüzde çalıştıklarını zannetmiyorum ki bana göre sunucu işleri komut satırında yapılmalıdır. Grafik arayüzlü işlemleri gerçekleştirmek ekstra disk alanı gerektirir. Bu da hosttan yer.
Bir süre sonra SSH kullana kullana artık (deyiminizle bizim gibi) sanki orada fiziksel arayüz varmış, tıklama yapıyormuşsunuz vs. gibi bir şey olacak zaten. Büyük firmaların çoğu Linux sunucularını kullanıyorlar, bence siz de alışsanız iyi olur. Pes etmeden...

Cok tesekkur ederım konuyu genelıyle anlatmısınız ve hıc bır cıkar yol bırakmamaısınız bende bunu beklıyordum Ben yine buralardayım ubuntu kurdum güzel oluyor wiruslere tıklıyom pc cokmuyor bide su camfrog calıssa su ubuntuda cok super olurdu Yenı bısı kesfettım winrar dosyalarını acabılıyorum ancak kotu tarafı internet downloand maneger çalışmıyor

heartsmagic

Alıntı yapılan: kuzey_ - 06 Kasım 2010 - 01:01:17
Zaten bu linux kullananlar genelde kod yazan adamlar Bilgisayar mühendisleri Yani elit takım

Evet tabii, forumdaki herkes yani hepimiz zaten ya bilgisayar mühendisiyiz ya da elit...
Bakınız forumda 15 yaşından tutun da, çok ileri yaşlara kadar birçok insan mevcut. Bunlar Linux kullanıyor. Kaç tanesi bu şekildedir?
Kusura bakma ancak senin kendisine Linux'çuyum diyen çevren de, sen de ne Linux ne de bu dünya hakkında temel seviyeye sahip değilsin. Bu nedenle duyduğun, sana anlatılan şeylerin %90'ı yanlış, kulaktan dolma ve şehir efsaneleri. Ssh atla deve değil, uzaktaki bir bilgisayara uçbirim üzerinden bağlanan bir sunucu. Amerika'yı keşfetmiyor yani kimse burada. Ssh denince kaçan birilerini tanıyorsan, o birileri seni Linux konusunda yönlendiremez. Tekrar ediyorum, senin sorunun temel seviyede dahi olan bilgilerden yoksun olman.

Şu başlıkla birbirimizin vaktini yemekten başka bir şey yapmıyoruz. Kısacası, başlığı verimli hale getirmek için karar vermek lazım. Linux kullanacaksan buyur herkes burada. Eğer Linux hakkında bilgi alacaksan yine buyur herkes burada. Ancak Linux hakkında yanlış bildiğin şeyleri sıralayacaksan başlığı kapatalım, zira yarardan çok zarar veriyor bu.

Al Arabi

Arkadaşın ön yargısı var. Bence bir süre kullanmadan ve öğrenmeden bunu kırması zor; hele ki Linux server'lar ile uğraşacaksa öğrenmek için epey zaman harcaması gerekli.

sem

Alıntı yapılan: Al Arabi - 07 Kasım 2010 - 14:33:23
Arkadaşın ön yargısı var.

Elit ve üst düzey bilgi gereksinimi ön yargısını kırmak için;

Vallahi ben Linux'u ilk kurduğumda "exe" dosyasını çalıştırmıyor diye tekrar silmiş(şimdi utandırsa da insanı evet yapmıştım ama olabiliyor böyle şeyler=)),  Linux üzerine eğitim almamış, bilgisayar ya da yazılım ile alakalı bir bölüm okumamış, dos kullanmasını bilmeyen, Windows kullanırken de çok ileri düzey bir kullanıcı olmayan bir kişi olarak, biraz araştırma ve şu an yazıştığımız forumdaki arkadaşlar sayesinde öğrendim ve kendi işlerimi görecek kadar Ubuntu bilgisine eriştim.

Hatta buradaki arkadaşlar sayesinde Ubuntu'dan ziyade Linux nedir onu öğrenip, başka dağıtımları da deneyecek kadar bilgi sahibi oldum. Eminim ki siz de heartsmagic ve plymouth arkadaşların dediği gibi sadece biraz zaman ve emek ile işlerinizi görecek kadardan fazlasını öğrenebilirsiniz.

Yani bu şekilde üst düzey bir bilgi düşünmeyin. Tek gereken biraz araştırma/soruşturma isteği ve zaman. Bu araştırma soruşturma kısmı da, yine sistemin zorluğundan değil. Benim düşüncem sadece yeni bir şeyler öğrenip, şu ana kadar görüğünüz ve öğrendğiniz kalıplar dışında şeyler olduğunu da fark etmek için gereken süreçtir. Sonuçta farklı bir sistemi sıfırdan öğreneceksiniz. Mesela bırakın Server olaylarını, yeni başlayan birisine en basitinden Denetim Masasını nasıl anlatabilirsiniz ki bir anda... Gereken araştırma, soruşturma ve zaman işte bu yeni şeyler öğrenmek için gerekli olan temel şeyler yani.

Bu arada virüsler çalışmıyor diye çok içiniz rahat etmesin. Tabi ki içiniz rahat etsin; çünkü Windows'tan çok daha güvenli bir sistemdesiniz, işleyiş ve yapı olarak... Bu konuda içiniz rahat olsun... Ama içiniz şu konuda rahat olmasın "Virüsleri tıklayınca bir şey olmuyor".... Bir şey olmuyor çünkü tıkladığınız virüsler büyük ihtimalle başka bir sistem için yazılmış. O nedenle bu sistemde isteniz dahi çalıştıramazsınız. Yani Linux için yazılmış bir virüsü denememenizi öneririm.

Umarım zamanla istediğiniz seviyeye gelerek işlerinizi halledebilir ve paranızı cebinizde saklayabilirsiniz. Daha da önemli olarak, "Özgür Yazılım" felfesini anlayabilirsiniz.

Kolay gelsin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

basayew

arkadaş çok cesurca bi harekette bulunmuş ama bu işe girişirken(linux server kiralama) hiç araştırma yapmamış. keşke önce desktop kullanarak linux a aşina olmaya çalışsaydı.

bende aynı yerlerden geçtim ve üsteki yazıları okurken yüzümde bir gülümseme ile okudum. ilk başladıgım günleri hatırlayarak. 
linux u kaç kere sildim sonra tekrar yükledim. herşey azim ve araştırmaya bakıyor.

en sonunda bende debian server kiraladım. ssh ile baglandım ama eski alışkanlık işte masaüstünü görmeden olmuyor illa görecen ve bu konuda araştırma yapmaya başladım.
bu siteye ulaştım ve çok güzel açıklamalı bi yazı var herşeyide anlatmış
http://news.metaparadigma.de/linux-setting-up-a-debian-vnc-server-237/

şuan debian server ıma görsel olarak baglanarak işlerimi hallediyorum. şuan hala linux konusunda çok iyi bi bilgiye sahip degilim. ssh ı da çok iyi kullanıyor sayılmam. ama ufak tefek işlerimi hallediyom. ama ugraşmak istersen gene yardımcı olmaya çalışabilirim.

kuzey_

su an debian server kurdum vewrdiğiniz tüm linkteki önergeleri yaptım ancak grafik ekrana baglanamadım real vnc kurdum bundan sonra ne yapabilirim acaba baya urastım bu linux bayagı bi zor sistem adamı resmen kanser eder :)

ama son yorum icin tesekkürler eminim biyerde kesin yanlıs yapmıs olabilirim ama bayagı bir yardımcı oldum diyebilirim sagolasın su konuya adam gibi cevabı siz verdiniz son yorumu yazan arkadas

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2010 - 10:52:10

Basayew çok teşekkürler şimdi oldu arkadaşım senin o link müthiş ordaki tüm komutları girdim ve oldu realvnc sorun ise ip adresi ve portu idi onuda girince zaten olay çözüldü çok sevinçliyim vallahi ben sadece ip adresini giriyomuşum meğeresem port girmem gerekiyormuş sağolasın tekrardan amerikayı yeniden keşfetmiş gibiyim vallahi

[Linux] Setting Up a Debian VNC Server (via SSH tunnel)
May 16th, 2008 by alexander

I. Abstract

No doubt, configuring a web server won't work without being in the know of basics about the terminal, vim or nano. Anyway many tasks can also performed by administrating a server using a GUI. The problem is: only Windows 2003 or Windows 2008 come with a preinstalled remote desktop connection – and they are really much more expensive than Linux solutions. When using our beloved and most stable Linux distribution Debian, it mostly comes preinstalled with almost nothing.

The following article assumes, you have a server, which you can be managed via ssh rather than by physically access. We will show you how to setup a GNOME desktop on that server and virtually connect to that desktop using an SSH tunnel.

In case you are running a client machine with:

* Linux or Mac OS X, just keep on reading, all tools come onboard
    * MS Windows, please install Cygwin with the openSSH package first
      (Note: you may also use the Putty/Pageant combo instead, but this will require some different steps. The following article is straightened to using Cygwin, because we feel it's got several client sided advantages in contrast to Putty)

II. Preparations

First of all: log into your server via SSH as root. Make sure openSSH has been updated, a serious security flaw has been discovered some days ago concerning Debian based Linux distros. Make also sure you have secured your SSH access. We really recommend public-, private-key crypto for ssh login.

III. Update and Upgrade your server with current packages

Being logged into your server as root, do the following:

* server$ apt-get update
    * server$ apt-get upgrade
    * server$ apt-get dist-upgrade

to upgade your whole installation.

IV. Installing GNOME

After having done a dist-upgrade we are used to reboot the servers. This might not be necessary in all cases and might be a strange obsession from ancient MS Windows times, but we would recommend it to allow all scripts to become initialized anew.

After reboot login as root again and do the following:

* server$ apt-get install gnome-desktop-environment

V. Install fonts for GNOME and VNC

Install some (required) fonts for the VNC server GNOME session:

* server$ apt-get install xfonts-100dpi
    * server$ apt-get install xfonts-100dpi-transcoded
    * server$ apt-get install xfonts-75dpi
    * server$ apt-get install xfonts-75dpi-transcoded
    * server$ apt-get install xfonts-base

VI. Install VNC server

We prefer TightVNCServer, simply because it worked from the very beginning...

* server$ apt-get install tightvncserver
      (installs TightVNCServer)
    * server$ tightvncserver :1
      (initialize the VNC server for the first time, it will copy some files to ~/.vnc folder and it will ask twice for a VNC password – we recommend to provide it for your own safety)
    * server$ tightvncserver -kill :1
      (stop VNC server – for further configuration purposes)

VII. Configure VNC server

In this example we're gonna use nano, you can also use vim, vi or whatever you think what editor fits your needs best:

* server$ nano ~/.vnc/xstartup

We need to change the standard X-Windows interface, since we like to use GNOME.

Original xstartup file:

* #!/bin/shxrdb $HOME/.Xresources
      xsetroot -solid grey
      x-terminal-emulator -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" &
      x-window-manager &

Change this to

* #!/bin/shxrdb $HOME/.Xresources
      xsetroot -solid grey
      x-terminal-emulator -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" &
      # x-window-manager &
      gnome-session &

Save and exit nano (ctrl + x).

VIII. Setup an SSH tunnel for VNC connections

VNC connections are usually to be found on port 5901. Usually they are not encrypted on that port. That means you send the VNC password unencrypted thru the net to that port. Since this allows too many attacks, it is just too weak for a web server solution.

We don't want to provide possible Zombies. So the solution is: we just setup an SSH tunnel as a wrapper for our VNC connection. Further information about SSH tunneling can be found here and here.

On your client machine do the following:

* client$ ssh -f -N -L 5901:localhost:5901 root@yourserver.net

In case you changed the ssh port on your server (like we recommended in our article here), you need to specify your ssh port for the SSH tunneling aswell, like:

* client$ ssh -f -N -L 5901:localhost:5901 root@yourserver.net -p 8722
      (in this case we use port 8722 instead of the standard port 22)

IX. Connect to your server via VNC

Start tightvnc on your server:

* server$ tightvncserver :1

In case you like to have a different screen resolution than 1024×768 you may start tightvnc with:

* server$ tightvncserver -geometry 1280x1024 :1

On a Mac the VNC client is called Chicken of the VNC (Download here). On Windows you can use RealVNC (Download here). Both work quite similar and contain almost the same features.

Use the VNC client (like Chicken of the VNC) to connect to your SSH tunnel,

* connect to localhost (or 127.0.0.1)
    * display 1, because of port 5901 (display 0 would be port 5900)
    * enter your VNC password
      (the password, that has been setup in step VI. Install VNC server)

* hit connect and
    * you should see something like that (on vservers the performance may be kinda slow and GNOME's GUI may take some time to initialize).

Congratulations, you're done.

X. Stopping VNC session and SSH tunneling

You can simply quit the VNC session by just closing your VNC client. But the SSH tunnel from your client to your server will still be up until you stop it (means until you kill it). We may provide a simple script to do that when we finished cleaning it up. Right now it is kinda spaghetti code. Although this is not too comfy, you may live with a simple command until then:

* client$ killall ssh

It simply kills every SSH process :-)

XI. Final words

We hope you enjoyed our trip into the amazing VNC worlds on Debian and also hope you learned something. You could now setup a firewall like firestarter, which is GUI driven. We will publish some words about this in the early future.

heartsmagic

Alıntı yapılan: kuzey_ - 26 Aralık 2010 - 15:18:50
.... su konuya adam gibi cevabı siz verdiniz son yorumu yazan arkadas
...

Şahsım adına konuşayım, ilk iletimde adam gibi cevap verdim gerçi diğerlerinde de adam gibi cevap verdiğime inanıyorum. Fakat sen benim ilk iletimden sonra ne demişsin bence dön bir daha bak. Paşa paşa bir yerlere gitme kararı alıp, duyduğun yanlış bilgilerle hareket etmeyi hedeflediysen biz sana yardımcı olamazdık. Olamadık da zaten, o noktadan sonra mesele nasıl bu hale geldi sanırım hepimiz iyi gördük. Bu iletimden bir önceki iletime de bir bak lütfen, hatta ondan öncekine de. Dikkatlice oku ve adam gibi cevaptan saymadığın o iletileri anlamaya çalış, zira emin ol senin sorunlarının temeli o iletilerdeki bir iki tespitte yatmakta.

Gördüğün gibi bazı şeyler çok basitmiş değil mi, sadece temel seviyede bilgi edinmen lazım. Tabi öncesinde ne tarafı seçeceğine karar vermelisin, aksi takdirde kimse sana yardımcı olamaz(dı). Normal şartlar da çözülen başlıklarımızı etiketleyip kapatıyoruz, fakat olur da cevap hakkını kullanmak istersin diye başlığı sadece etiketleyerek açık bırakıyorum.

kuzey_

Kurulumun aynısını youtubede de buldum ancak ingilizceydi ancak bazı seylere vakıf oldugumuz zaman anlıyabiliyoruz ben soru baslıgını actıgımda bana sadece nasihat verdiniz ve o arkadas sagolsun link verdi yani simdi benim gidip linux okulunu okuma gibi bir sansım yok ben hobi maksatlı yapıyorum ticari kaygımda yok ama sonucta nasıl baslicamı nasıl yapacagımı o yonlendirdi digerleri sosyalden girdiler on yargılardan cıktılar cogu profesyonelede eylence olduguma inanıyorum birde bizim internet ortamında turklerde fazla paylasma olayı yok adamlar bilgilerini paylasmaktan kacınıyolar sagolsun arkadasın linki youtube video isimi halletirdi

sonucta site sizin konu baslıgını kapamak kadar dogal hakkınız yok tabiki hosting parayı siz oduyorsunuz bu nedenle duymus oldugunuz rahatsızlıgı anlıyorum ve saygı duyuyorum

heartsmagic

Tek tek düzeltmek gerekecek.

Alıntı yapılan: kuzey_ - 29 Aralık 2010 - 18:42:00
... ben soru baslıgını actıgımda bana sadece nasihat verdiniz ve o arkadas sagolsun link verdi yani simdi benim gidip linux okulunu okuma gibi bir sansım ..

Böyle gelişmedi olay, dediğim gibi dönüp okuman lazımdı yazdıklarını fakat bunu yapacak gibi görünmüyorsun. Hatırlatayım en iyisi.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Kasım 2010 - 02:05:30
Sipariş ettiğin yer ayarlama yapabiliyor mu? Sen SSH üzerinden bağlanmışsın, senin istediğin türden de olur fakat önce ufak bir ayarlama gerekiyor. Karşı taraf yapamıyorsa bunu senin biraz dolambaçlı yollardan yapman lazım bunu.

Yukarıdaki cevap sorunu sorduktan sonra aldığın ilk cevap. Gördüğün üzere gayet "adam" gibi. Bakalım sen neler söylemişsin nihayetinde:

Alıntı yapılan: kuzey_ - 04 Kasım 2010 - 18:40:55

Şimdi, bizim cevaplar "adam" gibi olmuyor da şu verdiğin cevap mı "adam" gibi oluyor? Sen henüz sana yardımcı olmak isteyen birisine bu cevabı verip ardından nasıl yardım bekliyorsun? Kısacası yardım alamamana da, başlığın baltalanmasına da sebep sensin. Ha, bir de otomasyoncu arkadaşları suçlayabiliriz tabii bu konuda.

Alıntı yapılan: kuzey_ - 29 Aralık 2010 - 18:42:00
... birde bizim internet ortamında turklerde fazla paylasma olayı yok adamlar bilgilerini paylasmaktan kacınıyolar sagolsun arkadasın linki youtube video isimi halletirdi

Bilakis, paylaşmayı severiz. Forum da bunun kanıtıdır. Görmeyen gözlere yapılanları sokmak gibi bir vazifemiz ne yazık ki yok.

Alıntı Yap
sonucta site sizin konu baslıgını kapamak kadar dogal hakkınız yok * tabi ki hosting parayı siz oduyorsunuz bu nedenle duymus oldugunuz rahatsızlıgı anlıyorum ve saygı duyuyorum

Başlığı kapatmamın meselesi konunun çözülmüş olması. İnsanları suçlamadan önce sanırım bulunulan ortamdaki kuralları, gidişatı biraz takip etmek gerekiyor. Fakat kendi başlığındaki gidişatı takip etmeyen birisi forumu nasıl takip edecek bilemiyorum.

Cevap hakkı vermek pek bir işe yaramadığından ötürü konuyu kapatıyorum.