Boot ekrandaki sistem açılmıyor.

Başlatan dadaist, 03 Kasım 2010 - 17:35:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dadaist

Birden fazla dağıtım varken bilmediğim bir sebepten win7 ekrandan kayboldu. Grub güncelleyip geri getirdim ama basınca siyah ekran geliyor. boot olmuyor. diğer sistemleri silip ubuntuyu baştan yükledim ki iki sistem birbirine daha iyi entegre olsun diye gene değişen birşey yok :s windows7 yi açmam şart ama dosyaları ubuntu içinden gördüğüm halde normal şekilde sistemi açamıyorum. mount la ilgili birşey midir acaba diyorum?

zeitgeist

Windows tarafında da bir sorun olabilir. Anlattığın kadarıyla grub2 devreye giriyor, yaptığın seçimden sonrası Winows ile ilgili olmalı. Belki fixmbr ya da Windows onarım ile düzeltmeye çalışabilirsin durumu.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

dadaist

ya işin kötüsü elimde cd yok ve cdrom sorunlu. linux içinden halledemiyorum indirdiğim repair iso larını unebootin sağlıklı aktaramıyor linux içinden usb ye. kaldım böyle. kurtarma cd si benim çözümüm sanırım ama nasıl olup onu linux içinden usb ye yazacağım bilmiyorum. alternatif programlar var mı bildiğin?

bytan

İşe yarayacağından emin olmamakla birlikte:

dd if=kalıp.iso of=/dev/sdb

* Usb diskin sdb olduğunu varsayıyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

dadaist

Alıntı yapılan: bytan - 03 Kasım 2010 - 20:57:52
İşe yarayacağından emin olmamakla birlikte:

dd if=kalıp.iso of=/dev/sdb

* Usb diskin sdb olduğunu varsayıyorum.

Mesajını kaçırmışım ama 24 saat farklı yerlerden farklı yardımlarla bir türlü çözülmedi. Format atmak durumunda kaldım ben de. Bir süre Linux dağıtımlarından uzak duracağım çünkü artık sorunlar windows'u aratmamaya başladı. ya da çalışan usb ile idare ederim bir süre. kurulum yapmak istemiyorum. SLAX sorun çıkarmasa aslında tam istediğim sistem.  ilgin için sağol.