World of Warcraft 4.0.1

Başlatan Bloodless, 01 Kasım 2010 - 03:27:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bloodless

Merhaba arkadaşlar,

World of Warcraft: Cataclysm çıkmasına yakın bir çok yama geldi. Son olarak 5-6 gblık patch ile Deadwing ortaya çıkana kadar olan geçiş sürecini içeren 4.0.1 nolu yamaydı. Bilindiği üzere world of warcraft wine ile gayet iyi bir şekilde çalışmaktadır. Son olarak gelen yamayı denedim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Oyun elbette windows kadar performans vermemekte fps açısından. bir 20 fps altında kalıyoruz diyebilirim. Bunun dışında sesler animasyonlar senkronlu bir şekilde çalışmakta. Yalnız pulseaudio kullandığımdan ötürümüdür bilemiyorum sadece 1 kereliğine mahsus seslerin kaybolduğuna tanıklık ettim. Fakat tekrar başıma gelmedi.

Bir iki fotoğraf paylaşayım dedim.

[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/6584/screenshottmi.png[/img]

[IMG]http://img683.imageshack.us/img683/4151/screenshot1gn.png[/img]

[IMG]http://img543.imageshack.us/img543/3203/screenshot5s.png[/img]
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

krwlng

Ses kesintisi çok nadir bir durum sizinde belirttiğiniz gibi, daha önce Wow olsun Guild Wars olsun hiç sorun yaşamadım, fakat ekran kartım için sürücü çıkmayınca şimdi sadece ses alabiliyorum wow'dan görüntü gelmiyor. Cataclysm son yaması ile birlikte, yani 7 aralıktan önce OpenGL için bir iyileştirme yapılacağı belirtilmiş, bu ölçüde fps durumunda bir artış olacağını düşünüyorum. OpenGL iyileştirmesini Mac kullanıcıları için yapıyorlar fakat eminim wow oynayan birçok linux kullanıcısını da farketmişlerdir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

multicain

bir şey sormak istiyorum acaba kurulumunu bana anlatır mısınız ubuntu 10.10 için ben yeni kurdum ubuntuyu ama wow u açamıyorum bir yardımcı olurmusunuz

krwlng

Kuracak bir şey yok aslında, direkt kopyala yapıştır ile çalışıyor. Sıfırdan kurulum yapacaksanız kurulum dosyalarını tek bir dizine atıp wine ile ana kurulum dosyasını çalıştırmanız yeterli. Bu arada bir önceki mesajımda belirttiğim Opengl yaması geldi şuan opengl değil fakat direct rendering ile oyuna girebiliyorum, ekran kartımın sürücüsü kurulu olmadığı için directx özelliklerini kapatıyorum biraz fps kaybım oluyor fakat görevlerde sorun çıkarmıyor. @Bloodless, ayrıca ses sorunu bende de başladı fakat çözümünü dolaylı da olsa buldum, ses gittiği zaman ki çok fazla gitmiyor oyun içerisinde, ayarlardan ses bölümüne girip kodlayıcı çihazını değiştirirseniz ses geliyor, tekrar giderse tekrar eski haline getirin tekrar geliyor :)

multicain

çok saol bu bilgiler için

Göktürk

ubuntu yada wine'in warcraft ile özel bir bağımı var bu oyun güzel çalışıyor keşke diğer online oyunlarlada böyle biraz ilgili olsalar :)
anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

krwlng

Sırf World Of Warcraft değil, windows'a kendini beğendirmeye çalışmayan bütün çevrimiçi oyunlar rahatlıkla çalışıyor linux üzerinde. Mesela Guild Wars serisi Wow serisinden çok daha iyi çalışır linux'ta.

MURATSPLAT

Merak ettim, bu oyunlar OpenGL mi yoksa Directx mi ?
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

krwlng

Hem OpenGL hem directx desteği var, mesela World Of Warcraft için uygulama kısayolunun sonuna "-opengl" yazarsanız opengl olarak çalışır. Ayrıca oyun ayar dosyalarından opengl uyumluluğunu en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Opengl olmasının en büyük sebebi oyunun Mac sistemler için de çıkması. Zaten hem wow hem Guild Wars çıktıkları ilk günden beri kullanıcı dostu olmuşlardır, celeron 1000, 256 ram 128mb ekran kartı ile oynadığım zamanları biliyorum.

frtxyz

Nerden indiriyoruz bu oyunu, Linux içinmi yoksa Wine ilemi çalışıyor?
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

sema

susema

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: frtxyz - 27 Ocak 2011 - 15:19:18
ilemi çalışıyor?

Öncesinde
glxinfo | grep rendering
komutuna "YES" olarak çıktı elde ediyorsanız,
çalışma/oynama olasılığı daha yüksek olur.

frtxyz

Alıntı yapılan: sema - 27 Ocak 2011 - 16:42:28
3. iletiyi okudun mu?

Okudum ama anlamadım :D orada direk klsöre at çalıştır denmiş, kurulum içinde wine ile denmiş, yani her iki durumdada wine ile çalışıyor doğrumudur.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: krwlng - 27 Ocak 2011 - 12:49:16
Hem OpenGL hem directx desteği var, mesela World Of Warcraft için uygulama kısayolunun sonuna "-opengl" yazarsanız opengl olarak çalışır. Ayrıca oyun ayar dosyalarından opengl uyumluluğunu en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Opengl olmasının en büyük sebebi oyunun Mac sistemler için de çıkması. Zaten hem wow hem Guild Wars çıktıkları ilk günden beri kullanıcı dostu olmuşlardır, celeron 1000, 256 ram 128mb ekran kartı ile oynadığım zamanları biliyorum.
Way anasını :) Eskiden win bit oyunu çalıştırmak için göbeğimiz çatlardı:)
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

sema

Alıntı yapılan: frtxyz - 27 Ocak 2011 - 17:12:51
... yani her iki durumda da wine ile çalışıyor doğru mudur.

Wine ile çalışıyor diye anlıyorum :)
susema

krwlng

Evet wine ile çalışıyor, şuan için linux yerel istemcisi olacak gibi de görünmüyor. Fakat bir çok durumda win ile alamadığım performansı wine ile aldığım için sıkıntı hissetmiyorum.

Göktürk

mac opengl oyunları linuxda opengl oyunları aynı performansı verirmi directx ve wine olmadan?
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Göktürk - 27 Ocak 2011 - 22:56:13
mac opengl oyunları linuxda opengl oyunları aynı performansı verirmi directx ve wine olmadan?
Anlatım bolzukluğu olmuş. Tam olarak neyi soruyorsun?
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart

badhero

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 28 Ocak 2011 - 04:12:27
Anlatım bozukluğu olmuş. Tam olarak neyi soruyorsun?

Ben de çözebildiğim kadarıyla cevap vereyim. Zor bir cümle kurmuş arkadaş, tebrik etmek lazım.

Bir oyun openGL kullansa dahi Windows için yapılan bir oyunsa wine olmadan çalışmaz ama directx kurmak da gerekmez. Performans için kesin konuşmak zor, oyundan oyuna değişir.

bahadirhtp

oyunu denemek için önerebileceğiniz link varsa ve atarsanız sevinirim. denemek isterim. teşekkürler
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

krwlng

https://eu.battle.net/account/creation/wow/signup/index.xml bağlantısından ücretsiz üye olup trial client indirerek 20.seviyeye kadar ücretsiz oynayabilirsiniz, 20 den sonrası için aylık ücret ödemeniz gerekmektedir.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: krwlng - 01 Kasım 2010 - 09:13:00
Ses kesintisi çok nadir bir durum sizinde belirttiğiniz gibi, daha önce Wow olsun Guild Wars olsun hiç sorun yaşamadım, fakat ekran kartım için sürücü çıkmayınca şimdi sadece ses alabiliyorum wow'dan görüntü gelmiyor. Cataclysm son yaması ile birlikte, yani 7 aralıktan önce OpenGL için bir iyileştirme yapılacağı belirtilmiş, bu ölçüde fps durumunda bir artış olacağını düşünüyorum. OpenGL iyileştirmesini Mac kullanıcıları için yapıyorlar fakat eminim wow oynayan birçok linux kullanıcısını da farketmişlerdir.

OpenGL Windows oyunu için olduğundan (oyundaki geliştirme) bu olay WineHQ programının OpenGL desteği ve taklit ettiği .exe ile taban sistem Linux arasındaki OpenGL aktarımına bağlıdır.

Linux için test edecek fazla bir OpenGL oyunu olmadığı için bu konuda birşey demek olmaz (en fazla rush oyunu var oda paralı). Ancak Linux daha iyi olacaktır çünkü Linux için OpenGL desteği yeni ekran kartı sürücüleri ile ekran kartımıza sağlanmaktadır. Mac OS X ise aklına eserse ekran kartı sürücülerini topluca güncellediğinde ki bunu en fazla bir kere yapıyor oda yaparsa; güncelleme ile gelebilir. Mac OS X görünüşü ve bazı olayları değiştirilmiş ve kapalı kaynak olarak sahiplenilmiş birazda geliştirme yapılmış BSD tabanlı bir UNIX işletim sistemidir yarı kapalı yarı açık kaynak olarak tanımlanan bir sistemdir.

Yani Linux daha iyi işler. Mac OS X ise kendine yapılan oyunlar gene OpenGL olduğu için performanslı gibi hissedersin ancak o performans MAC'in değil OpenGL teknolojisinin rahat ve sağlam kodlamasının az tüketim sağlayarak performans yaşatmasıdır.

Not: (Mac OS X tek yazılırken MAC diye yazılır. Yazım hatası yok.) WineHQ programlarda %60-%85 oranında çalışma olanağı verir. Oyunlarda ise popüler olanlarda daha çok başarı gösterir. Ancak malesef online oyunlara türlü, türlü Windows ayarı çektiklerinden bilinçli olarak WineHQ üzerinde çalışma oranı veya kararlılık vb düşük.
www.tckemal.ist

bahadirhtp

başlangıc sürümü ücretsizdir diyor, sonra kı levellerde seviyelerde yada ya da asıl sürüm (ki asıl sürüm farkını anlamadım) para mı odemek gerek?
ayrıca wine ozelligine gerek yok demıstınız!!!

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2012 - 21:25:59

Alıntı yapılan: krwlng - 24 Ocak 2012 - 15:46:19
https://eu.battle.net/account/creation/wow/signup/index.xml bağlantısından ücretsiz üye olup trial client indirerek 20. seviyeye kadar ücretsiz oynayabilirsiniz, 20 den sonrası için aylık ücret ödemeniz gerekmektedir.
update güncelleme linki bağlantısı bu...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2012 - 21:27:08

tamamen ücretli oyun anldım...
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

Göktürk

@KemalALKIN sağol kemal teşekkür ederim açıklamaların yeterli oldu :)

Gabriel

Alıntı yapılan: bahadirhtp - 26 Ocak 2012 - 21:22:11 [Genişlet]
başlangıc sürümü ücretsizdir diyor, sonra kı levellerde yada asıl sürüm(ki asıl sürüm farkını anlamadım) para mı odemek gerek?
ayrıca wine ozelligine gerek yok demıstınız!!!

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2012 - 21:25:59
update linki bu...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2012, 21:27:08

tamamen ücretli oyun anldım...

Ben Türkiye'de blizzlike bir private serverda oynuyorum.
wturk.com deneyebilirsiniz.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.