[Çözüldü] VLC kurulum sorunu

Başlatan sensenku, 31 Ekim 2010 - 10:06:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sensenku

Merhabalar ,ben dun internetden VML player indirdim ama kuramadim, 'confgur' isimli dosyayi terminalde acdigimda 'configure.log' dosyasinda hata oldugunu soyluyor, ne yapa bilirim.

stratovarius

Vml player ?

Tam açılımı nedir ?

Birde sitesini verebilirsiniz.

sensenku

site linux.softpedia.com orada bulacaksin audio multimedialar arasinda

eribol

Alıntı yapılan: sensenku - 31 Ekim 2010 - 13:04:00
site linux.softpedia.com orada bulacaksin audio multimedialar arasinda
Tam adres verin lütfen.

krwlng

Üşenmedim aradım, fakat bulamadım var mı gerçekten böyle bir oynatıcı.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sema

Alıntı yapılan: m.eribol - 31 Ekim 2010 - 14:50:05
Tam adres verin lütfen.

http://linux.softpedia.com/

Alıntı yapılan: krwlng - 31 Ekim 2010 - 15:04:48
Üşenmedim aradım, fakat bulamadım var mı gerçekten böyle bir oynatıcı.

Var anladığım kadarıyla ama verdiği sitede Vml geçen tek yer. Bir de konuyu tam olarak takip etmedim ama Ubuntu içinse karşılaşmadım.. Sonuçlarda yok..
susema

sensenku

Tam adres olarak bu
http://linux.softpedia.com/get/Multimedia/Video/VLC-2608.shtml
ama www.softpedia.com sitesine girip linux secerek oradan da Multimedia ve Videoyu secerek bula bilirsiniz :(

eribol

Paket Yöneticisi ile daha rahat bulabilirsin. Lakin bu son sürümünü şu an kullandığım ubuntu sürümüne kurman veya derlemen çok zor.

krwlng

@sema, yokmuş malesef :)
@sensenku, Vlc demek istediğinizi tahmin etmiştim fakat ne olur ne olmaz söyleyememiştim.

10.10 için universe depolarını aktif ettikten sonra,
uçbirimden,
sudo apt-get install vlc yazarak uygulamayı kurabilirsiniz.

stratovarius

Bende vlc gibisinden düşündüm hatta dün baya bir bakındım bu tarz bir program var mı diye ?

Bulamayınca sorum demiştim.

Bildiğimiz vlcden bahsediyormuş.

@krwlingin dediği gibi kurabilirsiniz. Depolarda mevcut vlc.

zeitgeist

Konuyu uygun bölüme taşıdım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sema

susema

By_Mihni

Konu nasıl bir hal almış öyle :)

Alıntı yapılan: krwlng - 31 Ekim 2010 - 15:47:01
@sema, yokmuş malesef :)
@sensenku, Vlc demek istediğinizi tahmin etmiştim fakat ne olur ne olmaz söyleyememiştim.

10.10 için universe depolarını aktif ettikten sonra,
uçbirimden,
sudo apt-get install vlc yazarak uygulamayı kurabilirsiniz.

Burada arkadaşın dediği komut ile kurulum yapabilirsin yada ubuntu yazılım merkezinden vlc yi bulup kurabilirsin.

zeitgeist

@sensenku,

Vlc yükleyebildiysen bir haber et bu başlıktan. Basit bir konu fazla uzamadan kapansın.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sensenku

depolari aktif etmek derken neyi kast ettiyinizi anlayamiyorum ben, Ben terminali acip sudo apt-get install vlc yazarken error aliyorum
ve ya terminalde sudo apt --get install vlc-ye/giden/yol/configure yazarken de error aliyorum.Bna en bastan nasil bunu install ede bileceyimi video ve ya resimlerle ve ya tane-tane yazacak birini ariyorum, plizzz yardim edin.

sema

@sensenku, aldığın hatayı buraya geçer misin?
susema

bytan

Alıntı yapılan: sensenku - 31 Ekim 2010 - 21:20:37
depolari aktif etmek derken neyi kast ettiyinizi anlayamiyorum ben, Ben terminali acip sudo apt-get install vlc yazarken error aliyorum
ve ya terminalde sudo apt --get install vlc-ye/giden/yol/configure yazarken de error aliyorum.Bna en bastan nasil bunu install ede bileceyimi video ve ya resimlerle ve ya tane-tane yazacak birini ariyorum, plizzz yardim edin.

@sensenku,

Yazacağın komutta vlcye giden yolu belirtmene gerek yok. Gördüğün şekilde alttakini kopyala yapıştır:

sudo apt-get install vlc

Hata alırsan hatayı buraya kopyala yapıştır.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sensenku

user@user:~$ sudo apt-get istall vlc diye terminalde yazdim, benden parola istedi, onu da yazdim daha sonra bunlar oldu
Reading package lists... Done
Building dependecy tree
Reading state information... Done
E: Ubuntu to locate package vlv
user@user:~$
Simdi ne yapmami onerirsiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2010 - 08:40:53

Demin ynlislik oldu

E: Ubuntu to locate package vlc
olmali
Simdi ne yapmam gerek, onu da soyleyeyim ki, bendeki vlc /home/user/ dizininde olan vlc dizinin icinde ve orada da coklu dizinler ve icindeki diger dosyalarla  bi yerde 'configure' dosyasi da var.Onceki surumlerde mesela 8.04 srumunde ben 'configure'yi teminalda acha biliyodum yani uzerine tikladigimda run as terminal gibi komut geliyordu ana 10.10da hic bir komut gelmiyor direk olarak icindeki yazilari aciyor.

krwlng

@sensenku, komutta vlc yazıyor hata çıktısında vlv, çıktıyı elinlemi yazıyorsun buraya.
Ayrıca, http://wiki.ubuntu.org.tr/index.php/Yaz%C4%B1l%C4%B1m_kaynaklar%C4%B1#Ubuntu_10.10_ile_kaybolan_Yaz.C4.B1l.C4.B1m_Kaynaklar.C4.B1_men.C3.BCs.C3.BC wiki başlığını incelerseniz yazılım kaynaklarını ekleme konusunu öğrenmiş olursunuz.

sensenku

Link icin tesekkurle, :) ama ben sonraki yazimda cikdiyi duzeltdim

krwlng

Kusura bakma görmemişim ya da ben mesaj yazarken sayfa yenilenmediği için ve senin mesajın birleştirildiği için uyarı almamışım. Verdiğim bağlantı ile önemli birçok detay hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz, ayrıca 10.10 için anlatımlar biraz değişmiş, hatalı bir şey söylediysem kusuruma bakmayın.

bytan

@sensenku, buradan aldıklarını ve uçbrimden aldıklarını kopyala yapıştır yaparak aktar. Alttaki iki komutu sırayla uçbirime yapıştır, her birinin çıktısını buraya olduğu gibi aktar:

sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sensenku

Yok canim hata ne, hata bende ki, şu şeyi dogru-guzgum kuramiyorum, bana baska seylerde de yardim gerekçmesela dialup gibiç ben hala 4 gundur ki, Ubuntuyla calisiyorumşHtalarim bol  :D ç gereken kodlari ve terminaldeki yazilarin cogunu-- program istall etmeyi, videocart ve ppp ve ya dialup kurmayi bilmiyorumşBana bunlari bilecek biri lazim ve şunu da soyleyeyim ki internet olmadan kurmak istiyorum.Yani Ubuntuyu kuzenlerimde kurmayi dusunuyorumçama onlarda internet sadece dial-upla, videcart ve dial-up modemin üindoüs icin yani şexe olani var onlar işe yararmı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2010 - 09:16:25

@bytan arkadasim ben simdilik windowste dialupla baglaniyorum ADSL-i kesmisler.VMWare Workstation 6-da Ubuntuyu kurdum super calisiyor,ama Ubuntu icin dialup modemini bulamadim yani ppp yok bende,biliyorum konu baska yere uzayicak ama ben size şunu soyleyeyim kiç ben vlc adli dosyayi internetden ştarşgz olarak indirdim -softpedia sitesinden,üst yazişmalarda  belirtmiştim, sonra tarşgz dosyasini extract here yaptim simdi bana ondan sonrasi gerekç eger indire bileceksinizse bir indirip bakin. ::)