ubuntu açılışta ve kapanırken çıkan yazılar

Başlatan nud27, 30 Ekim 2010 - 17:06:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nud27

Merhaba sevgili dostlar,işi bilen arkadaşlara bir sorum olacak.Öncelikle ubuntu çok güzel bir linux dağıtımı,ama ne zaman windowsun yanına kursam, ya açılışta yada kapanırken yazılar çıkıyor,bu sorunu bir türlü halledemedim.Bu forumda ve internette o kadar araştırmama ragmen yaptıgım işlemlere ragmen sorunum bitmedi.Sadece bu hafta 3 sefer kaldırıp tekrar yükledim.Ama sorun aynen devam etti dediğim gibi ya açılışında sorun cıktı yada kapanırken.Bir türlü windows gibi sorunsuz açılıp kapanan ubuntuyu göremedim.aynı durum pardustada başıma geldi o yazılardan bir türlü kurtulamadım.Ubuntuyu ne kadar kullanmak istesemde bu sebeplerden dolayı kaldırdım.Bu forumdaki ve netteki tüm ubuntu kurulumları okudum,dinledim,gördüm her seyi yapmama ragmen olmadı.Windows gibi sorunsuz açılıp kapanan bir ubuntuyu ne zaman göreceğim(windowsu kaldırıp sadece ubuntu kursam sorunlar tekrar çıkarmı ?) teşekkürler..cevaplarınızı bekliyorum..

sem

Merhabalar, hoş geldiniz.

Öncelikle ne gibi yazılar çıktığını aktarmanız en doğru çözüm için yol gösterecektir. Karşılaştığınız yazılar bir hata, uyarı değil de olağan yazılar da olabilir. Bunları aktarırsanız bilen arkadaşlar daha kolay yardım edebileceklerdir.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

nud27

Açılırken buna benzer bir yazı cıkıyordu ama burdaki sayılar değildi netten alıntı yaptım.Mod probe:FATAL: Could not load /lib/modules.2.6.28-11-generic/modules.dep:no such file or directory

kapanırkende ubuntu 10.10 yazısının devamında yazılar cıkıyordu,zaten suan yüklü değil kaldırmıştım bu yazılardan dolayı

stratovarius

Örnek verdiğiniz çıktı bir hata ve çözümü forumda mevcut, ama anladığım kadarıyla siz hata değilde çözünürlük değişmesinden dolayı servis yazılarını görüyorsunuz.

Bahsettiğiniz yazılar ekran kartınızı kurduktan sonra mı ortaya çıkıyordu?

Şayet öyleyse bu plymount çözünürlüğü değiştiği için oluşan bir sorun.

Çözümüde çok basit aşağıdaki rehberi incelemeniz yeterli ;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23054.0.html

Rehberde plymount çözünürlük sorunu olarak çözüm anlatılmış.

badhero

Bende de bazı yazılar çıkıyor. Başlangıçta ya da kapanışta bazı yazılar çıkması bir dağıtımdan vazgeçme sebebi olamaz. Bu nasıl bir egodur? Açılış ve kapanış ekranlarıyla ilgili bir başlık mevcuttu.

Sisteminiz normal açılıp kapanmıyor mu? Yani başlatmak istediğinizde açılmıyor ya da kapatmak istediğinizde kapanmıyor mu?

Not: stratovarius bahsettiğin başlığın linkini vermiş.

nud27

Kapanış yazıları dediğiniz gibi ekran kartı yükledikten sonra çıkıyordu..

stratovarius

Bu bahsettiğiniz yazılar normalde çıkar , ama plymount ile maskelenmiştir. Çözünürlük değişince maskelemede sorun çıkıyor ve sistem servisleri hakkında yazılar çıkıyor.

Ayrıca bu yazılar çoğunlukla hatada değildir.

Şayet bir hata varsa buna sistem/yönetim/günlük dosya sistemini açıp boot.log dan bakıp öğrenebilirdiniz.

nud27

cevaplarınız için ayrıca hepinize teşekkür ederim.Yarın ilk işim tekrar ubuntuyu yüklemek olacak,sorun çıkarsa sizlere yazarım dostlar

plymouth

Konu ile ilgili olumlu sonuca ulaşıllmış ancak merak ettiğim bi' şey var...
Grub (legacy v 0.97) "quite" anahtarı ile sistemi açtığında herhangi bir uyarı yazısı görüntülemeden açıyor. (Ben hala 9.04 kullanıyorum da.)
Güncel sürümlerde ki Grub da benzer şekilde çalışmıyor mu?
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST