Hata ama adı ne çözemedim :D

Başlatan Banz, 30 Ekim 2010 - 14:38:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Banz

Öncelikle elimde 2 pc var
2sine birden win 7 ve ubuntu 10.10 sürümünü kurdum.
Birinde pc açılırken grub menüsünden rahatça ulaşırken(windows veya ubuntuya)
diğerinden sadece windowsa ulaşabiliyorum.

PCye windowsdan sonra ubuntu yükledikten sonraki aşamada ubuntunun yeniden başlat uyarısı gelince açılırken bir sorun yok.
Fakat gerek güncelleştirmeler olsun gerek diğer programlar sayesinde ubuntu beni yeniden başlat diyor e haliyle. başlattıktan sonra grub menüsünde bunu resimle gösteriyim ben

böyle bişey
sorun olmayan pcde alttaki 3 satır yok(sorun olan pcde ilk yeniden başlattada 3 satır yok.kendinden ekleniyor 2 yeniden başlat uyarısında) win7de bitiyor.

birde sorunlu pcde en tepedeki ubuntudan giriş yapmak istersem bu durumla karşılaşıyorum

burada kullanıcı adımı ve şifremi yazdığımdada

Normal ubuntuya giriş yapmak istediğim zamanki kullanıcımı adımı ve şifremi yazdığım zaman ise bu durumla karşılaşıyorum.

İlk başta bu durumu görünce tekrar ubuntu kurdum ama tekrar karşılaştım.
Benim acemi düşüncem güncelleştirmelerin sebep olduğu bişey yönünde.
Fakat bunun bir çözümü varmıdır acaba??
Teşekkür ederim şimdiden

if

"İşlemciniz beklenen güvenlik korumasından yoksun. Ya BIOS ayarlarına nakın ya da daha fazla bilgi için usr/bin/check-bios-nx --verbose komutunu uygulayın." demiş. BIOS ayarlarından NX(No Execute) seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor sanırım. Intel işlemcilerde XD(eXecute Disable) olarak geçiyormuş.

Banz

Şimdide durum bu

Büyük ihtimal bi çözüm bulamıcam yol yakınken ubuntu sevdamdan vazgeçiyim ben :D :D

Bloodless

gdm gelmemesinden yana bir şikayetin var sanırım =)

dpkg -l | grep gdm

varsa ki olduğunu düşünüyorum.
gdm
yada
startx

ile x'e geçebilirsin
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

Banz

Yok hiç bi şekilde olmuyo
Pek de uğraşamıcam can skmaya başladı artık :D

Bloodless

kde mi gnome'mu masaüstün ne ki?

dpkg -l | grep kdm

ilk komut ile bu komutun çıktısı nedir?
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

bytan

Alttaki komutu girdiğinde ne tepki veriyor?

startx

Aslında hangi makinanda sorun var, hangi işlemleri yaptın bunları da anlayamadım. Kurduğun her iki sistem de mi sorunlu? Kurulum sonrası iki sistemde hiç açılmadı mı? Yoksa açıldıktan sonra güncelleştirmeleri mi aldın?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

emre8083

Herkese merhaba,

Bende nacizane pc bilgimi genişleterek özgür yazılım kervanına katılmak isteyenlerdenim. Bu sebeple test amaçlı vmware üzerine 10.10 sürümünü kurdum updatelerini çektirdim. restart işleminden sonra aynı hata ile karşılaşıyorum; ancak bir kez kaza ile işletim sistemi açıldı ve login olabildim.

Ancak dakika 1 gol 1 durumu ile karşı karşıyayım  :). Yukarıda verilen komutları denedim ama bir işe yaramadı, sizce başka ne yapabilirim. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

bytan

İşe yaramadı ama komut/komutlar ne tepki verdi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST