Grup Açma ve Çeviri Yükleme

Başlatan maydin95, 30 Ekim 2010 - 12:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar biliyorsunuz Launchpad'de gruplar var. Mesela Linux Mint, Sabily gibi. Bu dağıtımlar kendi programlarının çevirilerini yükleyebiliyorlar. Yani Launchpad'de olmayan çevirileri. Şimdi ben bir grup açsam ve oraya LP'de olmayan çevirileri yüklesem de oradan çevirsek olabilir mi böyle bir şey. Eğer oluyorsa Warzone, Xvidcap, Scribus gibi çevirisi PO'dan yürütülen şeyleri oraya aktarma şansımız var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa kendim bir grup açmak istiyorum.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

Yiğit Ateş

O programlar için ancak kendi geliştiricileri açabilir çevirileri. Size izin vereceklerini sanmıyorum.

maydin95

Siz bana açıp açamadığımı söyleseniz. Hem niye vermesinler ki. Onların uygulamasının Türkçe olması neden köyü olabilir ki?

Neyse, açılabiliyor mu?
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

ubuntuki lilith

Launchpad'de grup oluşturabilirsiniz; ancak Yiğit'in dediği gibi çevirileri launchpad üzerinden çevire açma izni verileceğini hiç sanmıyorum.

maydin95

Neden vermezler ki? Pek sakınca görmüyorum ben. Vermezlerse de kaldırırız.

Şimdi ben grup açtım diyelim. Sonra grupta Translations diye bir sekme var. Oradan çeviri yükleyebilir miyim? Oraya çeviri projesi yükle diye bir seçenek var mı?

alquirel

Alıntı yapılan: maydin95 - 01 Kasım 2010 - 19:49:22
Siz bana açıp açamadığımı söyleseniz. Hem niye vermesinler ki. Onların uygulamasının Türkçe olması neden köyü olabilir ki?

Neyse, açılabiliyor mu?

Sanırım almak istediğin tek cevap "evet açılabiliyor yüklenebiliyor" şeklinde. Bunun tek yolu deneyip görmek...

heartsmagic

Alıntı yapılan: maydin95 - 01 Kasım 2010 - 19:49:22

Neyse, açılabiliyor mu?

Kimse net bilmediği için bilmiş tavırlar takınmak istemiyor ancak çoğunluğun tahmini doğrudur diye düşünüyorum. Zira her önüne gelen orada uygulama için proje başlatmaya kalkarsa diye bunu denetleyecekleri bir şekilde yapıyorlardır. Ayrıca orada açılak olan proje için sadece Türkçe çeviri yapılamayacaktır haliyle. Çevirilerin nereden devam edeceği de haliyle geliştiricilerin bileceği iş, bazıları Launchpad kullanmak bile istemiyordur belki. Sen şimdi orada açarsan proje ortaya çift başlılık çıkacaktır.

En güzeli denemen veya denemeden önce bunu Launchpad'e ait IRC kanalında sormandır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Blender için böyle istekte bulunmuştum. İsteği blender tarafına yaptım(basitti ama bir isteki sonuçta) . Ben sıradan bir kullanıcıyım ve gittim bir grup açtım. Grupta da launchpad üzerinde blender çevirilerini ekledim diyelim, yarın blender geliştiricileri gelip "Sen ne yapıyorsun arkadaş, yalan yanlış yükleme yapmışsın" derse ne olacak. Ki hakeza istemediklerini ve sadece po dosyalarını geliştiricilere gönderilmesiyle kaynak dosyaya ekleneceğini söylediler. Yani ancak program geliştiricileri bunu yapabilir. Her önüne gelen yaparsa hangisin gerçek çevrilecek dosya olduğu nereden bilinecek?

Yani istediğiniz cevap şu: Hayır, öyle bir şey yok.

maydin95

Ben neden böyle dedim söyleyeyim. Biz Warzone çevirisini arkadaşla çeviriyoruz. Şimdi o bir tarafını çeviriyor ben başka tarafını sonra bunları birleştirmeye gelince işler karışıyor. Launchpad'deki çeviri sisteminde internet üzerinden anlık güncelleneceği için yüklemek istedim. Sonra çeviri bitince PO dosyasını sistemden indirdikten sonra geliştiricilere yollamak. Amacım buydu.

Eğer öyle bir şey yoksa ne yapalım. Ancak bir kere deneyeceğim bakalım ne olsun. Ayrıca buna benzer bir site varsa söyler misiniz?

heartsmagic

maydin95

Üye oldum siteye ama sadece Afrika dilleri var. Son Help/Doc bölümüne girdim orada translate.sourgeforge sayfasıyla ilgili bağlantılar var. Pek anlayamadım.

heartsmagic

Güney Afrika uzantılıymış sistem zaten. Ben farklı bir kaynaktan doğrudan bağlantı ile gittiğimden pek gö önünde bulundurmamıştım bunu. Ancak proje oluşturup dil ekleyebiliyor musun bilmiyorum. Pootle sunucusu sağlayan başka yerlere de bakılabilir.