Ubuntu kerio dns ayarları

Başlatan wizard58, 29 Ekim 2010 - 19:08:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wizard58

Merhaba arkadaşlar.Öncelikle ubuntu 10.04 kullanıcısıyım ve ubuntu ile yeni tanışmış biriyim.bulunduğum mekanda kerio isimli bir program kullanmaktayız.bu program kullanıcı adına göre nete giriş yapmamızı sağlayan bir program.şimdi windows ta sadece şu işlemi yaparak
sisteme giriyoruz fakat ubuntuda bunu bir türlü yapamadım daha doğrusu dns adreslerini değiştirip sistemin sayfasına girmiş olmama rağmen bir türlü nete bağlanamadım.bu konuda yardım edebilecek olan varsa sevinirim.Umarım anlatabilmişimdir.şimdiden teşekkurler...
Teşkilatın Silahşörü

stratovarius

Ağ bağlantı simgesine sağ tıklayınz.

Bağlantıları düzenleyi açınız.

Kablolu, kablosuz hangi bağlantıyı kullanıyorsanız onu seçiniz. Orada profil vardır onu seçip düzenle deyiniz.

İpv4 ayar sekmesine geliniz.

Sadece dns ayarı yapacaksanız otomatik dhcp ayarını seçip aşağıdaki dns kısmına dnslerinizi yazabilirsiniz.

Birden fazla dns kullancaksanız aralarına virgül koyunuz.

Ör;

8.8.8.8,8.8.4.4,.....

Ubuntuda yeniyseniz ilk işiniz forumda şu bölümü inlemek olsun.Bir çok konuda yarıdımcı olucaktır.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html

wizard58

onu yaptım.sisteme girebiliyorum.söyle anlatım hatta windowsta ki gibi kerio nun bağlı bulunduğu server a giriş yapabiliyorum.fakat ondan sonra nete giremiyorum.
Teşkilatın Silahşörü

bytan

Sitesinde deb paketleri varmış. Kurulumu oradan yapmışsındır.  DNS olarak değişiklik yapmadan da bağlı bulunan sunucuya ulaşabiliyor musun?  Sormamın sebebi dns değişikliğinin etkinleşip etkinleşmediğini anlayabilmek. Bir de /etc/resolv.conf dosyası aracılığıyla dns değişikliği yapınca durum ne oluyor?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

wizard58

Şuan deneme yanılma yöntemleriyle ubuntuya girdim hatta bu mesajı ordan yazıyorum.ama herzaman giremiyorum.dün girdikten sonra tekrar giremedim şuan tekrar girebildim.şuan bilgisayarı kapayıp tekrar başlatsam ubuntudan nete giremem.böyle sorunla karşılastım şimdi de...
Teşkilatın Silahşörü