Ubuntu kurulum sorunu

Başlatan bbecit, 26 Ekim 2010 - 21:00:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bbecit

Selamlar,
Çok yeni ubuntu kullanıcısıyım. Yıllardır pardus kullanırım. Ubuntuyu da çok ama çok beğendim. Her ikisini de dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum.
Ancak masaüstü bilgisayarıma( casper marka) bir türlü kuramadım. Hatta aynı bilgisayara Pardus'u bile kuramamış, hep aşağıda resimlerini çektiğim
siyah ekran hatalarını almıştım. Ubuntuda da aynı siyah ekranla karşılaştım.
Kurulum aşamalarım şöyle.
Bilgisayarı usb ile başlatıyorum (usb den de cd den de aynı hataları aldım) dili seçtikten sonra açılan ekranda Ubuntuyu kurmadan dene  seçeneğini de seçsem
ubuntuyu kur seçeneğini de seçsem hep aynı hataları aldım.
Hep aynı siyah ekranda benzer hatalarla bilgisayar kilitleniyor.
Forumda bulduğum acpi=off noapic nolapic seçeneklerini denedim. F6 ya bastıktan sonra çıkan satırın sonuna ekleyerek denedim, forumda bulduğum tüm seçenekleri denedim hepsinde de aşağıdaki ekranlarda takıldım kaldım.
Bios belki lazım olur diye söyleyim Foxcon

sema

Selam.. Casper için şuradan alternate İSO'yu indirip deneyin. Ben bir tek o şekilde kurabiliyorum, en son başka bir Casper için de aynı yoldan kurulum yapabildim (bir iki gün önce).

Sonra kuruluma başlarken, F6'ya geldiğinizde noapic, nolapic ve nodomoset seçeneklerini seçip öyle devam edin. Sorunsuz (bunlar sorundan sayılmazsa tabii) kurulması gerek..
susema

mahmutbal

Arkadaşlar benim pc de casper di. İnatlaştı benimle bir türlü kuramadım. Ama ben fazla dayanamadım pes ettim. Artık kurmaktan vazgeçtim. Çünkü kurulum aşamalarında ilerleme kaydetsemde tam yükleme aşamasına geliyor. Ülke ve dil seçiminde takılıp kalıyor. Pes yani.

sema

@mahmutbal, Alternate ISO ile de denediniz de sonuç vermedi mi? Denemediyseniz bence son kez onunla da deneyin..
susema

zeitgeist

Alternete iso + Şu başlıkta verilen bilgiler faydalı olabilir belki:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,100.0.html
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bbecit

Alternate iso yu indirdim. Usb bellek ile Cumartesi günü kurmayı deneyeceğim. İnşalllah kurulurda bu kabus biter. Daha önce Pardus'u da kuramamıştım aynı konuya çözüm de bulunmamıştı. İlginiz için çok teşekkür ederim. Sonuçları bildireceğim.

Peki bu ekran görüntülerindeki satırlardan problemin ne olduğu anlaşılabiliyor mu?
Ben anlamam ancak bi anlayan vardır diye düşünüyorum.

sema

Alıntı yapılan: bbecit - 27 Ekim 2010 - 19:23:24
Peki bu ekran görüntülerindeki satırlardan problemin ne olduğu anlaşılabiliyor mu?
Ben anlamam ancak bi anlayan vardır diye düşünüyorum.

Paylaştığınız son görüntüde, Segmentation Fault ile karşılaştığınız gözüküyor. Bir de Kernel Panic var tabii..
susema

bbecit

Bu gün Casper masaüstünde  alternate iso ile kurulum yapmayı denedim.
1-Usb den başlatıyorum ve dil seçenekleri, klavye seçimi tamamlandıktan sonra ek bileşenler yükleniyor sonrasında ağ donanımı algılanıyor çıkıyor lütfen bekleyiniz diyor  ve orada %2 de yada %94 de takılıp kalıyor. Hiç bir şey yapamıyorum en az yarım saat bekledim hiç bir şey olmadı. bende bilgisayarı reset tuşundan basılı tutarak kapattım
2-Açılış seçeneklerini F6 ya basıp noapic nolapic nomodeset işaretleyerek denedim. Yine ağ donanımı algılanıyor da takıldı uzun bir müddet bekledim bir şey olmadı
3-Bu sefer modemi kapattım ve açılış seçeneklerini noapic nolapic nomodeset işaretleyerek denedim. Ağ dananımı algılanıyor da bir müttek takıldıktan sonra yine siyah ekranda bir sürü kod yazıp tıkandı kaldı.
4-Bu sefer modemi kapatıp  açılış seçeneklerindeki satırın sonundaki -- işaretlerini silerek oraya acpi=off noapic nolapic nomodeset yazarak denedim. Ek bilşenler kurulduktan sonra "bir sürücü eksik yüklemek için usb filan takmak istiyormusunuz " gibi bir uyarı çıktı. Hayır dediğimde de ethernet kartı bulunamadı uyarısını verip yine siyah ekrana döndü ve kilitlendi.
5-Bu defa modemi bağlayıp açılık seçeneklerindeki satırın sonundaki -- işaretini silerek acpi=off noapic nolapic nomodeset yazarak denekim. Ek bileşenler kurulduktan sonra ağ donamı algılanıyor çıktı çok kısa bir sürede %2 oldu ve hemen siyah ekran hataları çıkmaya başladı. ve kilitlendi .

off off....

sema

Alıntı yapılan: bbecit - 30 Ekim 2010 - 15:08:30
off off....

Off off..

F6 seçeneklerini biraz daha değiştirip (noapic,nolapic, nomodoset ikilileri ya da tekli falan) de denememiz mümkünse deneyin diyeyim. Ya da şimdi sıkılmışsınızdır, ara verip sonra da deneyebilirsiniz. Fark ediyor çünkü değişiklikler..

Hiç olmadı diyelim ve istekli iseniz de hâlâ, 9.10'u tavsiye edebilirim son olarak. Alternate'siz kurduğumu hatırlıyorum. Sonra yükseltme yapabilirsiniz.

Bir de ağı, kurulum sırasında yapılandırmayın.. Sonra..
susema

bbecit

f6 seçeneklerinin tümünü işaretleyip de deniyorum olmuyor. Haklısınız çok sıkıldım. Ama kurmayı da çok ama çok istiyorum. En kısa zamanda bu seçenekleri tek tek deneyeceğim

1- Bunları işaretlesek yeterli mi yoksa f6 ya basınca çıkan satırın sonuna -- işaretlerini silip yada silmeden eklemek mi gerekiyor.
2-Alternate iso ile ağın yapılandırmasını nasıl atlayabiliriz peki. Çünkü kendisi otomatik devam ediyor ve orada takılıyor.
3-Ağ bağlantısı bağlı mı olmalı yoksa değil mi? Çünkü bağlıyken de değilkende f6 seçeneklerini denedim.(ama tek değil). Seçenekleri kombinasyon mu yapmak lazım?  Eğer öyleyse epey bir deneme listem olacak demektir :(

sema

Alıntı yapılan: bbecit - 30 Ekim 2010 - 22:17:54
1- Bunları işaretlesek yeterli mi yoksa f6 ya basınca çıkan satırın sonuna -- işaretlerini silip yada silmeden eklemek mi gerekiyor.

Sadece işaretleyip, Esc ile devam ediyorum.. Ekstra bir şey yok..

2-Alternate iso ile ağın yapılandırmasını nasıl atlayabiliriz peki. Çünkü kendisi otomatik devam ediyor ve orada takılıyor.

Ağı yapılandırmaya çalışırken, her seferinde Ağ Yapılandırması başarısız oldu, diye bir seçenek beliriyor. Ben de Ağı şimdi yapılandırma diyorum ama siz henüz o seçeneğe gelmemişsiniz. Geldiğinizce merak etmeyin diye söylüyorum..

3-Ağ bağlantısı bağlı mı olmalı yoksa değil mi? Çünkü bağlıyken de değilkende f6 seçeneklerini denedim.(ama tek değil). Seçenekleri kombinasyon mu yapmak lazım?  Eğer öyleyse epey bir deneme listem olacak demektir :(

Ağ bağlantısı bağlı değil (Wireless'ten bahsediyorum, kablolu denemedim hiç). Kurulumdan sonra Ağ simgesine tıklatıp bağlantıyı sağlıyorsunuz.

O kombinasyonları zamanında ben de çok denedim, sonradan el çabukluğu için iyi oluyor..
susema

plymouth

Tavsiye olarak size başka bir makinada Ubuntu (Mint veya Debian'da olur) kurmanızı ve harddiskinizi  bu sisteme bağlayıp debootstrap ile kurulum yapmayı öneririm... SNC marka server  kasalarında  VGA  uyumsuzluğu yüzünden tüm linux kurulumlarında sorun yaşıyordum. Bu şekilde çözüm buldum.  İşe yaradı da...

Debian kurmak için:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17471.0.html
Ubuntu için:
http://doctus.org/showthread.php?t=45435

Başta Felasife olmak üzere herkese buradan teşekkürler...
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

timote

Benim sorunuma benziyor. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23035.0.html

Bendeki laptop exper ama bütün donanım casper nirvana ile aynı. Sadece bios farklı olabilir. Buradan yola çıkarak donanımda "kronik" bir sıkıntı var diyebiliriz belki.

heartsmagic

Bu durumda mümkünse önce BIOS güncellemesi yapılsın.
Ayrıca bu makinenin ağ kartı nedir? En azından yapılandırılmayan donanım neymiş bir bilmiş olalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kayfe

Arkadaşlar yeni casper netbook aldım. ubuntu kurmak istiyorum. şu an windows starter 7 kurulu. Araştırmalarım sonucu netbook a usbden ubuntuyu kurabilmek için unetbootin kullanmak kolaylık sağlıyormuş. Bende kurdum. Sonra unetbootin de iso dosyasını gösterip reboot ettim.Usb den çalıştır dedikten sonra gelen ekranda defaultu seçtim fakat ekran donup kaldı netbook u kapatamadım bile sonra pili çıkarıp taktım öyle kapandı. Ubuntuyu kurmam gerekiyo ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim:)

sema

İndirdiğin ISO'da problem olabilir. Klasik sorular;

MD5 kontrolü yapldı mı, sonrasında ISO düşük hızla yazdırıldı mı? Açılışta donma sorunu denince, ilk aklıma gelen problemin CD'den kaynaklanabileceği. Onun dışında bu sayfadakileri okumuşsan Casper'a genelde alternate'nin tavsiye edildiğini görmüşsündür.
susema

kayfe

MD 5 kontrolü nasıl yapılıyor bilmiyorum. nerden yapılıyor? internetten indirirken 2 saatte anca indirdi ama  isoyu flasha unetbootin le yazdım 10 dk bile sürmedi. Ben netbookta cd girişi olmadığı için usb den boot etmeyi istiyorum. Bu arada alternate i inceledim ama hangisini seçiceğimi bilemedim 10.04 sürümüydü bendeki aynı olması mı gerekli

sema

MD5 kontrolüne şuradan bakabilirsin; http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Md5_kontrol%C3%BC

Alternate ISO'ya da üst mesajlarda link vermişiz, tekrar verelim; http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/alternative-download#alternate

Alternate ISO genelde düşük özellikli bilgisayarlara kurulum yapmak için tercih ediliyor. Kurulum zor değil ama diğerlerinden biraz farklı, özellikle disk bölümleme de yapılacaksa biraz araştırıp öyle yapılması daha iyi olur. Alternate için 10.10 zorunlu değil ama şu anki güncel sürüm 10.10. İndirilecekse son sürüm tercih edilebilir.
susema