Gnome Power Manager haven't been installed correctly hatası alıyorum

Başlatan barakli, 21 Ekim 2010 - 21:16:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

guestwho

Öncelikle sistemi "Recovery" modunda başlatıp komut satırına düştükten sonra; bu programları denerken büyük boyutlu önbellek dosyaları oluşturup oluşturmadığından emin değilsen şu şekilde arama yapıp:

sudo find / -iname '*spideroak' -o -iname '*crashplan' -o -iname '*wuala' -size +100M

Sonuç döndürmezse ve de ".X0-lock" dosyası "/tmp" altında yeniden ortaya çıkarsa:

sudo rm /tmp/.X0-lock

Komutuyla dosyayı kaldırmayı denesene. Dosya isminde "X" 'den sonraki "O" karakteri değil , rakam yani 0 (sıfır) olacak. Kaldırdıktan sonra sistemi yeniden başlatıp oturum açmayı dene bakalım...
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

barakli

İlk komutun çıktısı:

http://pastebin.com/fFJdmfqV

Bunun üzerine ikinci komutu denedim:

No such file or directory dedi.

heartsmagic

Meseleyi biraz daraltmaya çalışsak? Yeni bir kullanıcı ekleyip giriş yapmayı deneyelim ardından duruma bir bakarız.
useradd -m yeni_kullanıcı
passwd yeni_kullanıcı

Ardından yeni kullanıcı ile giriş yapmayı bir dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

barakli

Denedim, giriş yaptı. Ama yeni format atılmış gibi bir ekran var. Bu da normal galiba. Aslında mesajı oradan atmak isterdim ama internete bağlanmıyordu. Çözümü bekliyorum inşallah.

heartsmagic

Yeni format atmış gibiden ziyade eski kullanıcı için ayar yapılmamış gibi olması lazım. Kurulu uygulamalar falan duruyor sonuçta yerinde :)
İnternete nasıl bağlanıyordun? Eğer kablosuz yoluyla bağlanıyorsan ağ yöneticisinden seçtin mi kablosuz ağını?

barakli

Şöyle diyeyim, yukarıdaki panel çubuğunda sadece firefoxun simgesi vardı. Ben oraya sonradan bir sürü şey eklemiştim. Sanırım onu kastediyorsunuz. Orada problem yok anladığım kadarıyla. İlk kurduktan sonra hiçbir ayar yapmamıştım. Direkt bağlanmıştım. Şimdi de bağlı görünüyor ama girmiyor. Bence diğer oturumda bağlanır da oturum açılmıyor işte.

Düzenleme: Şu anda, sonradan oluşturduğumuz yeni kullanıcıdan bu mesajı düzenliyorum. İnternet var yani. Eski programlar da yüklü. Tabi yukarıdaki panelde sadece firefoxun simgesi var.

heartsmagic

Panel derken tam olarak nerede? Ekran görüntüsü alabilir miyiz?

barakli

Yani ubuntuyu ilk kurduğumuzada yukarıdaki çubuk var ya o işte. Hani applications, places sekmeleri de var.

stratovarius

Kişisel temalarınız panel özelleştirmeleriniz kullanıcıya özeldir. O yüzden yeni kullanıcı oluşturduğunuzda kayıtlı ayarlarınız gitmesi normal.

heartsmagic

Şimdi anladım, @stratovarius'un dediği gibi onların gitmesi normal. Eğer zahmetsizce geri kazanayım diyorsan muhtemelen eski kullanıcına ait başlangıç dizinindeki gizli .themes dizinini yeni kullanıcıya taşımak sorunu giderecektir.

Bu şekilde esas sorunu halledemesek bile sana geçici de olsa bir çalışma ortamı sağladık. Sorunun üzerine gideceksek eğer diğer kullanıcıya geçip Gnome ayarlarını sıfırlamayı deneyebiliriz.

barakli

Ya ben 400-500 tane torrent seed ediyordum. Onları bir daha yüklemek mesele. Ben onun için o kullanıcıya geçmek istiyorum. Bu doğrultuda gitsek çok iyi olur.

guestwho

Alıntı yapılan: barakli - 24 Ekim 2010 - 22:21:34
Ya ben 400-500 tane torrent seed ediyordum.

Kök dizininde 3.9GB boyutunda boş alan ile mi ?  :o
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

barakli

Hayır harici belleğimde. Şimdi sıfırlama gibi bir işe girişirsek deluge, azureus bunlara yeniden torrenti yüklemek zorunda kalacağım. Şimdi bu sorunum için çözüm kalmadı mı?

heartsmagic

O zaman kaybetmek istemediğin hangi uygulama ayarı varsa bunları yedekle. Ardından Gnome ayarlarını sıfırla ve sonra yedeklediklerini geri dön. Meseleyi darlatmadan çözüme ulaşmaya çalışmak zor oluyor.

barakli

Şimdi bendeki lazım olan programların hepsinin ayarlarını tek tek yedeklemem mi lazım? Firefox'tan banshee'ye, xfspot'tan deluge'a, wine,ye falan?

guestwho

Alıntı yapılan: barakli - 25 Ekim 2010 - 00:49:14
Hayır harici belleğimde.

Öyle bile olsa sözgelimi 30 Kb'lık meta verisi içeren bir ".torrent" dosyasının Tracker ile bağlantı kurar kurmaz kök dizininde 1.5 GB'lık bir alanın otomatik olarak ayrılmasına yol açtığının farkında mısın ? Bunu 400-500 ile çarpsana. :D

Alıntı YapŞimdi sıfırlama gibi bir işe girişirsek deluge, azureus bunlara yeniden torrenti yüklemek zorunda kalacağım. Şimdi bu sorunum için çözüm kalmadı mı?

Daha önce açamadığın kullanıcı hesabında ne kadar ".torrent" dosyası varsa şu anki kullanıcının hesabına kopyalayabilirsin. Tabii yeniden ".X0-lock" dosyasının hortlamasını da göze alaraktan...

Alıntı YapŞimdi bendeki lazım olan programların hepsinin ayarlarını tek tek yedeklemem mi lazım? Firefox'tan banshee'ye, xfspot'tan deluge'a, wine,ye falan?

Evet.

barakli

Peki bu zamana kadar niye bu hatayı vermedi? Zamanında daha fazla torrent vardı. Hatta yavaş yavaş dvdye yazdırıyordum. Neyse dediğinizi yapacağım ama sorum şu: sen diyorsun ki .torrent dosyalarını kurtarabilirsin. Peki kurtulduktan sonra ben torrent istemcisini açtığımda o .torrent dosyaları otomatik olarak torrent istemcisinde yüklenmiş mi olacak? Şöyleki torrentte normalde bir veriye sahipseniz reseed etmek istediğinizde yüklerken recheck işlemi yapıyor. Benim çekindiğim nokta bu. Yoksa .torrent dosyalarını kurtarıp bunları bir daha yükleyeceksek dediğim ile aynı şey. Ben bunu istemediğim için eski hesabımı istiyorum. E tabi diğer programlara ait ayarları da kaybetmek istemiyorum. Onun yerine format daha mantıklı geliyor.

guestwho

Alıntı yapılan: barakli - 25 Ekim 2010 - 01:24:58
Peki bu zamana kadar niye bu hatayı vermedi?

Muhtemelen ".X0-lock" dosyası oluşturulmuştur daha önceden de. En son baktığında "/tmp" altında olmadığına göre bu dosya bir şekilde siliniyor, sonra yeniden oluşturuluyor gördüğüm kadarıyla.

Alıntı YapZamanında daha fazla torrent vardı. Hatta yavaş yavaş dvdye yazdırıyordum. Neyse dediğinizi yapacağım ama sorum şu: sen diyorsun ki .torrent dosyalarını kurtarabilirsin. Peki kurtulduktan sonra ben torrent istemcisini açtığımda o .torrent dosyaları otomatik olarak torrent istemcisinde yüklenmiş mi olacak? Şöyleki torrentte normalde bir veriye sahipseniz reseed etmek istediğinizde yüklerken recheck işlemi yapıyor. Benim çekindiğim nokta bu. Yoksa .torrent dosyalarını kurtarıp bunları bir daha yükleyeceksek dediğim ile aynı şey. Ben bunu istemediğim için eski hesabımı istiyorum. E tabi diğer programlara ait ayarları da kaybetmek istemiyorum. Onun yerine format daha mantıklı geliyor.

Kullandığın torrent istemcisinde ".torrent" dosyalarını içe aktarırken tekrar kontrol etmemesini sağlayan bir ayar olabilir. Seçeneklerden bir göz atmalısın. Ayrıca diğer programların ayarlarını niye kaybedesin ki ? Nautilus'u (hangi dosya yöneticisini kullanıyorsan artık) yönetici olarak açıp, gizli dizinleri görünür yapıp şimdiki kullanıcı hesabına kopyalayacaksın hepsi bu kadar...

barakli

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuHomeBackup?action=AttachFile&do=get&target=ubuntu-home-backup-admin.png

Neyse arkadaşlar. Çözüm olarak tavsiye üzerine format atacağım. Şimdi dediğim gibi torrent ayarlarını vs kaybetmemek için yedek almam gerekiyor. Yalnız şu var: Ben yedek aldığımda sonuçta karşılaştığım hatanın da yedeğini almış olacağım. Format attıktan sonra yedeği yüklesem sorun yine olacak. Yukarıdaki foto buradan Şimdi benim tüm programverilerini yedekleyip bu hatayı saf dışı bırakabilmem için yukarıdaki resimde neyi seçmem gerekiyor?

Edit: Bu arada yedek aldığımda masaüstümdeki txt dosyasının yedeğini de almış olabilecek miyim?

guestwho

Alıntı yapılan: barakli - 25 Ekim 2010 - 22:26:31
https://wiki.ubuntu.com/UbuntuHomeBackup?action=AttachFile&do=get&target=ubuntu-home-backup-admin.png

Neyse arkadaşlar. Çözüm olarak tavsiye üzerine format atacağım. Şimdi dediğim gibi torrent ayarlarını vs kaybetmemek için yedek almam gerekiyor. Yalnız şu var: Ben yedek aldığımda sonuçta karşılaştığım hatanın da yedeğini almış olacağım. Format attıktan sonra yedeği yüklesem sorun yine olacak. Yukarıdaki foto buradan Şimdi benim tüm programverilerini yedekleyip bu hatayı saf dışı bırakabilmem için yukarıdaki resimde neyi seçmem gerekiyor?

Edit: Bu arada yedek aldığımda masaüstümdeki txt dosyasının yedeğini de almış olabilecek miyim?

"All User's Home Directories" seçeneğini işaretlemelisin. Karşılaştığın hataya neden olan ".X0-lock" dosyası "/tmp" altında. :) Onu da hususi yedeklemediğin ve  bütün o ".torrent" dosyalarını aynı anda beslemeye çalışmadığın müddetçe benzer sıkıntılar yaşamazsın. Özelde sana yönetici yetkileriyle dosya yöneticisini açıp, nasıl yedek alabileceğini anlatmıştım, önceki kullanıcı hesabının ev dizinine de ulaşmıştın; niye o şekilde yapmadın ? Ayrıca masaüstü dizini önceki kullanıcı hesabının ev dizini içinde olduğu için ".txt" dosyası da yedeklenmiş olacak...

barakli

Olay, eski ev dizinine ulaştıktan sonra onu tümden harici bir belleğe kopyalayıp, format attıktan sonra onu yeni home dizinine kopyalamak gibi basit bir yöntemse onu yaparım. Ama bilgisayar çalışırken kendi üzerine dosya kopyalama işlemi nasıl olacak?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ekim 2010 - 00:22:11

Alıntı yapılan: barakli - 25 Ekim 2010 - 23:15:16
Olay, eski ev dizinine ulaştıktan sonra onu tümden harici bir belleğe kopyalayıp, format attıktan sonra onu yeni home dizinine kopyalamak gibi basit bir yöntemse onu yaparım. Ama bilgisayar çalışırken kendi üzerine dosya kopyalama işlemi nasıl olacak?
Arkadaşlar şu soruma cevap arıyorum. Formata başlayacağım. İşletim sistemi çalışırken onun üzerine eski dosyalar yazılabilir mi?

heartsmagic

Ben format daha doğru ifadesiyle yeniden yükleme önermedim. Benim önerdiğim şey eski kullanıcıya ait Gnome ayarlarının sıfırlanmasıdır ki o da şu şekilde olur:

cd
rm -rf .gnome* .gconf*

Belki bir de:
rm -rf .config

Bu silme işlemi en azından Gnome ayarlarını sıfırlar. Sıfırlamak yerine yedek de aldırabilirsin.

cd
mv .gnome2 .gnome2_yedek
mv .gnome .gnome_yedek
mv .gconf .gconf_yedek
mv .gconf2 .gconf2_yedek
mv .config .config_yedek