Ubuntu 10.10 üzerinde ntfs-config'e alternatif olarak NTFS bölümlerin bağlanması

Başlatan heartsmagic, 21 Ekim 2010 - 02:29:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

@mysnoopy,

Fstab dosyanı açıp eklediğin satırlarda ntfs-3g ifadesini ntfs olarak değişitirip kaydederek durumuna tekrar bak.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mysnoopy

@bytan
Fstab dosyasında 3g yazılarını sildim bir değişiklik olmadı.
Panele disk bağlayıcı eklediğimde flash belleği takınca simgesi geliyordu, tıklayıp bağla dediğimde görünüyordu. Bugün çalışmadı ama bilgisayarımda görünüyor, tıkladığımda açılıyor ve yerler ile masaüstünde görünüyor.
@sema
rm -rf .gnome* .config .gconf* .nautilus .themes .thumbnails .cache .metacity .fonts
Gnome ayarlarını üstteki komutla sıfırladım ama oda işe yaramadı.
Ben bu şekilde kullanabilirim. Sonuçta sadece otomatik tanımıyor. Bilgisayarımdan açıyorum, benim için sorun teşkil etmez.
İlginize teşekkür ederim. Sizler olmasanız linux kullanmak bir hayaldi benim için.

sema

Anladığım kadarıyla senin flash diskleri (ya da diğerlerini) bilgisayarındaki hard diskler gibi görüyor, bu hâle nasıl geldiğini bilmiyorum ama disklerin otomatik bağlanmasını istiyorsan onları fstab dosyana işleyebilirsin. Yine de söylediğin gibi çok büyük bir sorun değil kullanabiliyor olduktan sonra.. Geçmiş olsun diyeyim.
susema

heartsmagic

Fstab dosyasına işlemek ufak can sıkıntılarına sebep olabilir. Zira diskler hangi sırayla sisteme bağlanacaklar bunu kestirmek güçtür. Haliyle bugün sdb olan disk yarın yanına bir başkasının gelmesiyle sdc olabilir. Bu durumda ilki bağlanır da ikincisi bağlanmaz. Normal şartlar altında bağlama işinin kendiliğinden olması lazım. Nasıl üzerine gideriz şu an için bir fikrim yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tomas

Ubuntu 11.10'da hangi komut ile NTFS bir bölümü diğer tüm kullanıcılara (guest, ağdan bağlanan anonim kullanıcılar,...) erişebilir ve yazılabilir şekilde mount edebilirim?

heartsmagic

Şu an ne şekilde bağlı? Misafir kullanıcı yazamıyor mu NTFS olan bölümlere?

Tomas

@heartsmagic ne şekilde bağlılar bilmiyorum. Ben zaten fstab dosyasını düzenleyerek başlangıçta mount etmiyorum bölümleri. Ne zaman bir başka bölümü mount etmek istesem nautilus ile üstüne tıklamam yetiyor. Ama şu anda samba ile ntfs bölümleri paylaşım sıkıntısı yaşıyorum ( http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31745.msg380359#msg380359 ). İnternette araştırma yaptım. Paylaşılmak istenen NTFS bölümünün mount edilme durumuna göre bazen paylaşımda sıkıntı olabileceğinden bahsedilmişti bir kaç yerde. Bende şu anda herkese açık bir şekilde mount etmek için komut arıyorum. Nautilus ile NTFS bölümleri mount ettiğim zaman, anladığım kadarıyla benim kullanıcı adım (ve tabiki root hariç) kimse erişemiyor. Bu durumda ile samba ile paylaşıma açtığım bu NTFS bölümü Windows 7 de ağ bağlantılarımdan görülebiliyor, fakat içine erişilemiyor. Nautilus üzerinden o bölümün erişim haklarını da değiştiremiyorum (root olarak dahi). Sanırım değiştirememin sebebi o bölümün NTFS olması. Çünkü aynı şekilkde mount edilmiş bir EXT bölümünün özelliklerine girip, erişim haklarını düzenleyebiliyorum.

heartsmagic

NTFS bölümler üzerinde erişim izinlerini öyle veremezsin. chmod gibi şeyler NTFS üzerinde desteklenmezler. Bağlama sırasında belirtmen lazım bunu, muhtemelen sen sonradan bağladığın için sistem bunu yapmıyordur. Elle fstab dosyasına işle bölümleri ve bağlama seçenekleri arasına umask=000 koy. Böylece dizin herkese yazılıp çizilebilir hale gelecektir. Samba tarafı ayrı bir konu olabilir, bilemiyorum.

Tomas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Ocak 2012 - 02:47:35
NTFS bölümler üzerinde erişim izinlerini öyle veremezsin. chmod gibi şeyler NTFS üzerinde desteklenmezler. Bağlama sırasında belirtmen lazım bunu, muhtemelen sen sonradan bağladığın için sistem bunu yapmıyordur. Elle fstab dosyasına işle bölümleri ve bağlama seçenekleri arasına umask=000 koy. Böylece dizin herkese yazılıp çizilebilir hale gelecektir. Samba tarafı ayrı bir konu olabilir, bilemiyorum.

Samba tarafındaki sorunu hallettiğime göre buna da gerek kalmadı. Teşekkürler! :)