UPEK Protector Suite - Parmak izi okuyucu yazılımı kurmak

Başlatan Berke Aydın, 15 Ekim 2010 - 23:21:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

guestwho

Şu komutu çalıştırıp tekrar uygulamayı çalıştırmayı denesene:
sudo ln -s /usr/lib32/gio/modules/libgvfsdbus.so /usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

Berke Aydın

Dediğiniz komutu verdikten sonra tekrar yükledim. Şimdi ne yapacağım  ?
Hiçbir şey değişmemiş gibi görünüyor. Yine sadece parmak izi okutulabiliyor. Bahsettiğim menüler açılmıyor.

guestwho

Daha önce yaptığın gibi "enroll" u uçbirimden çalıştırırken verdiği çıktıyı aktarırsan ne tür hata veriyor daha rahat anlaşılır.  :)
/usr/bin/enroll

Komutunu çalıştırdıktan sonra parmak izini okuturken verdiği çıktıları komple buraya aktarsana... Örneğin "libgvfsdbus.so" kütüphanesiyle ilgili hatanın haricinde "libpam.so.0" kütüphanesiyle ilgili hata veriyor mu ? Bunları bilmeden "ldd /usr/bin/enroll" çıktısındaki hangi kütüphanelerin yüklenip yüklenemediğini kestirebilmem biraz zor...
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

Berke Aydın

Alıntı yapılan: guestwho - 16 Ekim 2010 - 19:24:51
    Daha önce yaptığın gibi "enroll" u uçbirimden çalıştırırken verdiği çıktıyı aktarırsan ne tür hata veriyor daha rahat anlaşılır.  :)
/usr/bin/enroll

Komutunu çalıştırdıktan sonra parmak izini okuturken verdiği çıktıları komple buraya aktarsana... Örneğin "libgvfsdbus.so" kütüphanesiyle ilgili hatanın haricinde "libpam.so.0" kütüphanesiyle ilgili hata veriyor mu ? Bunları bilmeden "ldd /usr/bin/enroll" çıktısındaki hangi kütüphanelerin yüklenip yüklenemediğini kestirebilmem biraz zor...

Anladım  :D
Uçbirim'den uygulamayı tekrar başlattım. Bir kaç parmak izini sildim ve tekrar okuttum.
Çıktılar şu şekilde;
/usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so: hatalı ELF sınıfı: ELFCLASS64
Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so

Bu hataların Enroll yazılımı açıldığında oluştuğunu da anladım, parmak izi okuturken hata vermedi.

guestwho

Uygulama "/usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so" kütüphanesini çağırırken 32-bitlik bir kütüphane bekliyor ama 64-bitlik bir kütüphaneyle karşılaşıyor ve bunu kabul etmiyor. "/usr/lib32/gio/modules/" altındaki "libgvfsdbus.so" kütüphanesini görebilmesi için muhtemelen yeniden kaynak koddan derlenmesi gerekecektir. Bu uygulamayı kullanmak durumundaysan 32-bit Ubuntu çalışan cd'si ile sistemi başlatıp, (Ubuntu'yu kurmadan) uygulamayı aynı şekilde kurup düzgün çalışıp çalışmadığını test edebilirsin. Uygulama hatasız çalışırsa ve bilgisayarında ağır işlemci gücü gerektirecek türden şeyler yapmıyorsan gönül rahatlığıyla 32-bit Ubuntu 'yu kurup kullanabilirsin demektir.

Berke Aydın

Alıntı yapılan: guestwho - 17 Ekim 2010 - 00:24:13
    Uygulama "/usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so" kütüphanesini çağırırken 32-bitlik bir kütüphane bekliyor ama 64-bitlik bir kütüphaneyle karşılaşıyor ve bunu kabul etmiyor. "/usr/lib32/gio/modules/" altındaki "libgvfsdbus.so" kütüphanesini görebilmesi için muhtemelen yeniden kaynak koddan derlenmesi gerekecektir. Bu uygulamayı kullanmak durumundaysan 32-bit Ubuntu çalışan cd'si ile sistemi başlatıp, (Ubuntu'yu kurmadan) uygulamayı aynı şekilde kurup düzgün çalışıp çalışmadığını test edebilirsin. Uygulama hatasız çalışırsa ve bilgisayarında ağır işlemci gücü gerektirecek türden şeyler yapmıyorsan gönül rahatlığıyla 32-bit Ubuntu 'yu kurup kullanabilirsin demektir.

64 Bit işletim sistemi kullanmaktan vazgeçmek istemiyorum. Bu programdan vazgeçmeyi tercih edeceğim  :)

Yardım eden herkese çok teşekkürler...

eribol

Etiket şimdilik kalsın, başlığı kilitleyelim. Çünkü sorun tam olarak çözülememiş snaırım. Yine de etiket için teşekkürler.

Dileyen başlığın açılması için istekte bulunabilir.