mini dlna kurulum sorunu

Başlatan umutcem, 15 Ekim 2010 - 22:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umutcem

Merhaba arkadaslar,

Ben Tv mde ki dlna destegini Ubuntu uzerindende kullanmak istiyorum, programi kurdum calistirdim ama tv bazen programi goruyor bazen gormuyor, bazen direk bilgisayarin ismiyle gorunuyor, bazense benim verdigim isimle. Sanirim port sorunu var cunku kafama gore cesitle port numaralari ile denedim bir keresinde oldu ama hemen sonrasinda baglanti koptu. Yani anlamadim acikcasi. Benim ogrenmek istedigim hangi bos port numarasini yazsam sorunsuz baglanti olur yada kullanabilecegim port numaralarini nasil tespit edebilirim. Birde olurda programi kullanabilirsem nasil bilgisayarlar birlikte otomatik baslatabilirim. Eger bilgisi olan varsa yardimci olursa cok sevinirim.

Selamlar.

umutcem

Bilgisayarla tv arasinda baglanti oluyor ve hatta bir kac film seyrettim bu sekilde. Yani sorun onemli olcude halloldu ama dedigim gibi benim configurasyon dosyasi uzerinde verdigim isimle degil ama bilgisayarin ismiyle goruyor tv bilgisayari. Neyse buda cok onemli bir sorun degil. Bilgisayarla baslasin diyede baslangic uygulamalarindan su an calisan programlari hatirlayi sectim, umarim ise yarar henuz denemedim. Tesekurler herkese.

heartsmagic

Hani bilmeyenler için uygulamanın sitesini de verirsen güzel olur. Ayrıca son istediğin şey olmazsa Sistem-Tercihler-Başlangıç Uygulamaları yoluyla yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

umutcem

Ben nasil kurulmasi gerektigini vs. bu sayfada buldum

http://blog.ozmener.net/2010/01/samsung-40b653-ve-ubuntu-karmic-arasnda.html

ama minidlna buradan indirilebilir dogrudan

http://sourceforge.net/projects/minidlna/

Gerekli hersey ilk verdigim linkte anlatiliyor zaten. Benim yapamadigim tek sey tv nin bilgisayari kendi vermek istedigim isimle gormemesi.

heartsmagic

Bilgi için teşekkürler. Uygulama hakkında tecrübem olmadığı için ne yazık ki ben yardımcı olamıyorum, eğer tecrübesi olanlar varsa başlığa bir şeyler ekleyeceklerdir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fthzcn

MediaTomb isimli programı denemediyseniz tavsiye ederim. 49152 numaralı porta sabitledim. İnternette gerekli bilgiler bolca mevcut. İngilizce ağırlıklı yalnız.

picea

arkadaslar bendede samsung c 650 tv var daha önce windowsdayken samsung pc share programıyla baglantıyı cok kolay yapabılmıstım
fakat ubuntu da cok yenı oldugum için verdıgınız lınktekı acıklamalar bana yeterlı olmadı yanı beceremedım
mını dlna ve madıa tomb programınıda kullanamadım daha ayrıntılı bı acıklama yapıp acemı arkadasınızı sevındırecegınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım...

if

MediaTomb uygulaması depolarda mevcutmuş. Sistem>Yönetim>Sinaptik depo yöneticisini açıp 'mediatomb-common,mediatomb' paketlerini kurunuz. Minidlna kurulumu http://blog.ozmener.net/2010/01/samsung-40b653-ve-ubuntu-karmic-arasnda.html bağlantısında adım adım anlatılmış, neresini anlamadınız?

picea

o linkteki 4. adımı nasıl yapıcam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2011 - 12:13:27

madıa tomb uda kurdum fakat nasıl baglantı yapacagımı bulamadıgım ıcın gerı kaldırdıydım ama anlatacak olursanız tekrar kurarım

if

Uygulamalar>Araçlar>Uçbirimi açın. minidlna dosyalarını ev dizini altında açtığınız mini dizinine taşıdığınız düşünütsek

cd ~/mini komutu ile o dinize giriniz. Arından ./minidlna -f minidlna.conf komutu ile uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Bu uygulamaları kullanmadığım için ayarlarının da nasıl olacağınız bilmiyorum ama bile bir arkadaşımız anlatacaktır.

picea

cd ~/minidlna
./minidlna -f minidlna.conf
komutlarıyla baglantı sagladım fakat home/gokgun/videolar klasörüne attıgım filmleri göremiyorum ne yapmalıyım
madia conf dosyasında paylasdıgım klasörun yerını sole belırttım:
media_dir=/home/gokgun/Videolar
nerde yanlıs yapıorum

if

Videolar dizini altında kaydedilmiş herhangi bir video mu yok yoksa var ama izleyemiyor musunuz? Varsa video uzantıları nedir?

picea

videolar dizininde 2 tane xvid avi uzantılı video var  fakat bunları daha önce samsung pc sahere programıyla ızleyebılıodum yanı tv bu formatı desteklıo
dedıgım gıbı videolar klasörunde vıdeo var fakat dlna baglantısı kurmama ragmen videolar gözükmüyor

if

"Bundan sonra televizyonumun kumandasının MediaPlay butonuna bastığımda direk DLNA sunucuya verdiğim ismi, karmic'i gördüm" Yani "friendly_name=karmic" yazdığı ismi. Siz yazdığınız ismi gördünüz ve öyle mi bağlandınız?

picea

evet ahmet olarak ısım girmiştim
madia tusuna bastıgımda ahmet desktop olarak gördum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2011 - 13:22:39

çok pardon düzeltiyorum ismi ahmet olarak verdım fakat tv den madıa tusuna basdıgımda gokgun desktop olarak görüyorum...

if

Uygulamayı kurma imkânım olmadığı için yeteri kadar yardımcı olamayacağım. .avi uzantılı videoları oynatamıyor olabilir. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1407.0 bağlantısındaki ffmpeg uygulamasını kurup .avileri başka bir formata dönüştürüp deneyiniz. Bunun yanı sıra http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-11576.html bağlantısına göre portu değiştirmek de gerekebiliyormuş. Ayrıca http://wiki.flexion.org/DLNAServer.html#2.1 bağlantısında bir kaç paket kurmak gerekliymiş.

picea

belkıde dedıgınız gibi mini dlna avi desdeklemiyor olabılır....minidlna yı bi kenara bırakıyorum...
MediaTomb veya tv ile baglantı kurabılecegım bır program için bana yardımcı olabılırmısınız daha önce yukledım fakat nasıl baglantı kurucam port felan muhabbetlerını hıc bılmıorum acemı ubuntucu olarak anlatırsanız cok sevaba gırersınız :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2011 - 18:50:51

http://andrewpeng.net/posts/2010/03/04522-installing-minidlna-on-ubuntu-powerpc.html bu linkteki komutları uygulamam sonucunda minidlna programı filmleri göstermeye basladı fakat baglantı ısmı config dosyasında yazdıgım ısımle degıl bilgisayar adıyla gözüküyor buda sorun teskıl etmıo..
yardımlarınız ıcın tesekkurler...

plymouth

Merhaba konu bi' hayli  ilerlemiş ama bende Motorola VE66 ve PlayStation 3 için http://ps3mediaserver.blogspot.com/ isimli uygulamayı kullanıyorum. Java ile yazılmış. Linux üzerinde kullanımı mümkün. Filmleri kendisi işliyor (render) ediyor.  Gayet başarılı bir sistem. Ama donanıma göre performansı değişiyor.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

umutcem

mini dlna avi yi ve daha bircok formati destekliyor. Sanirim kurulumda birseyler yanlis gitmis olmali. Bende kurana kadar bayagi bir ugrastim ama simdi sorunsuz kullaniyorum.benim conf dosyam su sekilde isterseniz kopyala yapistir yapip deneyin bir ama sadece umut yerine kendi klasorunuzun adi neyse onu verin.Eger olmazsa port numarasini falan degistirip yine deneyebilirsiniz. Birde frendly_name bende ubuntu olmamasina ragmen hep bilgisayarim ismi ile gorunuyor ama dert etmedim ben bunu.

# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200

# network interface to bind to (this is the only interface that will serve files)
#network_interface=eth0

# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
#   can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
#   + "A" for audio  (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
#   + "V" for video  (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
#   + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=A,/home/umut/Music
media_dir=P,/home/umut/Pictures
media_dir=V,/home/umut/Videos

# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
#friendly_name=ubuntu

# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg

# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes

# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no

# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php

# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900

# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1

nelanbu

Alıntı yapılan: umutcem - 12 Ocak 2011 - 22:14:05
mini dlna avi yi ve daha bircok formati destekliyor. Sanirim kurulumda birseyler yanlis gitmis olmali. Bende kurana kadar bayagi bir ugrastim ama simdi sorunsuz kullaniyorum.benim conf dosyam su sekilde isterseniz kopyala yapistir yapip deneyin bir ama sadece umut yerine kendi klasorunuzun adi neyse onu verin.Eger olmazsa port numarasini falan degistirip yine deneyebilirsiniz. Birde frendly_name bende ubuntu olmamasina ragmen hep bilgisayarim ismi ile gorunuyor ama dert etmedim ben bunu.

# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200

# network interface to bind to (this is the only interface that will serve files)
#network_interface=eth0

# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
#   can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
#   + "A" for audio  (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
#   + "V" for video  (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
#   + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=A,/home/umut/Music
media_dir=P,/home/umut/Pictures
media_dir=V,/home/umut/Videos

# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
#friendly_name=ubuntu

# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg

# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes

# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no

# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php

# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900

# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1

server ismini ubuntu olması için #friendly_name=ubuntu satırındaki # kaldırman yeterli..
benim sorunum..
/home/pcadi/Videolar ve diğer klasörler yolunu belirtmeme rağmen klasörleri göremiyor olmam.
akıllı tv de erişim sağlıyorum ubuntu serverına fakat dosyaları bir türlü yayınlayamadım bu konuda yardımcı olacak arakdaşlar varsa bana yardım edebilir mi.?

Empat

[mention=648137]@nelanbu[/mention]
Klasörlerin chmod ve chown değerleri nedir? Erişime açık mı?
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

nelanbu

Alıntı yapılan: Empat - 29 Temmuz 2019 - 07:57:54
[mention=648137]@nelanbu[/mention]
Klasörlerin chmod ve chown değerleri nedir? Erişime açık mı?

evet açıkdı... programı komple sildim.. ubuntu yazılım merkezinden yükledim yeniden..
tv ye user:root şekilde bağlantı kuruluyor.. ve Music , Pictures , Video klasörleri çıkıyor.. fakat o klasörleri ben pc de bulamıyorum?
sanırım onları bulsam paylaşım yapabilirim..