[Çözüldü] Kablosuz ağ bağlantım sıksık kesiliyor

Başlatan bbecit, 07 Ekim 2010 - 20:11:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bbecit

Selamlar,
Çok yeni bir ubuntu 10.04 kullanıcısıyım. Sistemi kurup kablosuz ağları gördüm ve modeme bağlandım. Ancak çok sık bağlantım kesiliyor. ve çok sık olarak şifre doğrulama ekranı çıkıyor.
Bu sorunun nedeni ne olabilir. Forumda kablosuz sorunlarını okudum ancak tam bir fikre ve ne yapacağıma karar veremedim.

if

lspci çıktısını buraya ekleyebilir misiniz?

Şifreyi sanırım internet bağlantınız için istiyor ki sık sık koptuğundandır. "Şifreyi hatırla" seçeneğini işaretlemenizi öneririm bir dahaki sefere.

heartsmagic

Bağlantı için güvenlik durumu nedir? Örneğin WPA mı Wep mi? Değiştirerek durumu gözlemleyebilir misin.
Ne yazık ki bu sık sık kopma sorunlarını çoğu zaman irdeleyemiyoruz. Kartın çipseti üzerinden arama yapmanın haricinde elimizden fazlaca bir şey gelmiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bbecit

İlginiz için teşekkür ederim. Sık sık kesilmesinin sebebi modemden kaynaklanıyormuş.
Ancak benim bi sorum daha olacak. 10.04 sürümünü yükselterek 10.10 yaptım. ağ bağlantılarının simgesi sağ üstte bulunuyordu. sonra nvidia ekran kartı sürücülerini kurdum. Ayrıca kurulumdan sonra yapılması gerekenlerden java, flash ile ilgili olanları da kurdum. Dili türkçe yapmak için paketleri de kurdum sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda ağ simgesinin aşağıdaki panele kaydığını gördüm. Hala aşağıdaki panelde. Yani ilk olduğu yerde değil. 
10.04 ilk kurduğmda ve kurulumdan sonraki işlemleri yaptığımda da yeniden başlattığımda ağ simgesi kaybolmuş ancak uç birim ile çalıştırabilir olmuştu. uç birimi kapatınca ağ simgesi de kayboluyordu. Yukardaki mesajımı bu problemleri yaşarken yazmıştım. sonra forumda gnome masaüstünü ilk ayarlarına getirmeye dair bir kaç kod yazdım uç birimde. Ve ubuntuyu hiç açamadım. Yeniden kurmak zorunda kaldım.
Şimdi de ağ simgesi dediğim gibi alttaki panele yerleşti. ben bu arada wicd network manageri de kurmuştum. Şimdi alttaki panelde duruyor ve Taşıyamıyorum da. Panelden de kaldıramıyorum kaybolur korkusuyla. Nedeni ne olabilir. Yada yine eski yerine nasıl alırım. Birde sağ üstte kapat simgesi ve yanındaki kullanıcı adım kayboldu. Onu da geri getiremedim.
Şimdiden kolay gelsin.

heartsmagic

Üst panele bir Gösterge Uygulamacığı eklesen? Ardından da Gösterge Uygulamacığı Oturumu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Panelleri ilk geldiği ayara sıfırlamak ve simge/uygulamacıkların yerleşimini ilk haline döndürmek için:
Uçbirim açılır:
gconftool --recursive-unset /apps/panel paneller kaybolur;
pkill gnome-panel ile ilk haline geri gelir.

Yalnız mesajda bir sorun var gibi, --recursive komutu, Türkçe'ye çeviriliyor.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

bbecit

Teşekkür ederim. Sorunum çözülmüştür