Gezilen İnternet Sitelerinin Listelenmesi(Raporlanması)

Başlatan Mustrengo, 30 Eylül 2010 - 20:04:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustrengo

Arkadaşlar Merhabalar,

Firmamızda malum işletim sisteminden başımızın uzun süre ağrımasından sonra UBUNTU üzerine çalışmalarımızı kaydırmaya karar verdik. Bütün uygulamalarımızı entegre ettik diyebilirim, fakat şöyle bi nokta da sıkıntı yaşıyorum.
Benim, bilgisayarın hangi sitelere giriş yaptığını günlük olarak raporlamam gerekiyor. Bu tarz bir işlemi nasıl gerçekleştirebilirim. Yani, o gün sonunda kullanılan PC den hangi sitelere giriş yapıldığını nasıl kontrol edebilirim.?

Şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar,

Ozmo

program olarak bilmiyorum ama firewall linux dağıtımları var eski bir bilgisayara kurarak tüm şirketin nerelere girip çıktığını kontrol edebilirsiniz ama network birazda linux bilgisi lazım dağıtım adi ipcop endian firewall vb vb...

andirinli

IPCop kullanabilirsin. yada kullanımı ve eklentileri daha kolay bir çeşidi olan IPFire kullanabilirsin.
ipfire ın tek kusuru türkçe arayüzü olmaması. ama kullanımı gerçekten kolay
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

Sherlock Holmes

Tarayıcılarda geçmişi görüntüleme ve aktarma imkanı mevcut zaten. (kopyala&yapıştır çok zahmetli bir işlem değil ise)
Firmanızda önceden bu raporlamayı hangi uygulama(lar) ile yapıyordunuz.?

Mustrengo

Daha once yapılmamıs bu sekilde bir uygulama, fakat sistem degisikligi ile bu tarz bir uygulama talepleri oldu.

@9N0M3
Tarayıcalarda mevcut derken? daha once hic duymamıstım .. işlem sırasını belirtebilirmisin?

@andirinli
IPFire &  IPCop  fire wall uygulamaları mı bunlar yoksa bellekte tutulan (Windows icin Index.dat) bir dosya icinden gösterim mi yapıyor?

@Ozmo
Firewall degilde PC ler üzerinden kontrol sağlamam lazım.

Cevaplarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim..

andirinli

Alıntı yapılan: Mustrengo - 03 Ekim 2010 - 00:08:02
@andirinli
IPFire &  IPCop  fire wall uygulamaları mı bunlar yoksa bellekte tutulan (Windows icin Index.dat) bir dosya icinden gösterim mi yapıyor?

IPFire &  IPCop Firewall dağıtımlarıdır. elinizde eski bir makine var ise üzerine 2 ethernet kartı takıp internet dağıtımını bu makine üzerinden yaparsanız, hem isterseniz internete girişleri filtreleyerek kontrol altında tutarsınız, hemde hangi ip adresi nerelere girmiş kayıt altına alabilirsiniz.

eğer elinizde firewall haline getirecek eski makine yok iste ubuntu yüklü bir bilgisayara squid yükleyip diğer bilgisayarların tarayıcılarına proxy adresi olarak belirtebilirsiniz.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

Mustrengo

@andirinli

cevabın icin tesekkurler..
benim bu olayı server ve firewall kuramdan çözmem lazım zira sonrasında kontrol edicek olan kişiler fazla profesyonel değiller..

Şöyle biraz daha basite indirgeyerek anlatırsam:
- 4 adet farklı katlarda makine var vede hepsi farklı adsl modem kullanıyorlar int. baglantısı icin. Bu makinelerin aksam mesai saati bitiminde başına sorumlusu geçip bu listeyi cektirerek hangi sitelerin gezildiğine dair bilgi alıcak. Sonrada bu bilgi girilen sitelerin şekline göre raporlanıcak. Windows ta Index.dat adında bir dosya internete girilen siteleri içinde bir kayıt olusturdugunu duydum, daha doğrusu şimdiye kadar duymamıştım bu dosyanın ne işe yaradığını ne olduğunu..
acaba bu şekilde bi çözüm üretmemiz mümkünmü?

Cevaplarınız için teşkkürler şimdiden.

GAREZ

opendns ile ağ için yapılıyor... opendns sitesinden araştır...

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Mustrengo - 03 Ekim 2010 - 00:08:02
Tarayıcalarda mevcut derken? daha once hic duymamıstım .. işlem sırasını belirtebilirmisin?

Örneğin Chrome'da ctrl+h tuşlayarak yada adress bar'ına chrome://history/ yazarak,
listelenen geçmişi tarihe ve saate göre seçip, kopyalayıp, bir metin düzenleyicisine aktarılması. (seçim işlemi: fareyi yazıların üstünde sürükleyerek)
Gerçi raporlamayı neyin üzerinden yapılacağını bilmediğimde Metin düzenleyici olarak belirtim.

Mustrengo