Realtek AC97 Ses Sorunu.

Başlatan mami96, 25 Eylül 2010 - 22:52:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mami96

S.A.

Xubuntu 10.04 kullanıyorum sistemden ses gelmiyor, mp3 youtube vs. gibi ortamlardan.

lspci çıktım

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.1 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.2 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.3 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT890 Host Bridge
00:00.4 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.7 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237/VX700 PCI Bridge
00:0a.0 Communication controller: Conexant Systems, Inc. SoftV92 SpeakerPhone SoftRing Modem with SmartSP (rev 01)
00:0f.0 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VIA VT6420 SATA RAID Controller (rev 80)
00:0f.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [KT600/K8T800/K8T890 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

lspci | grep audio çıktım

00:11.5 Multimedia [color=red]audio[/color] controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)

Forumda baya bir araştırdım ancak

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9011.0.html

bu başlıkta bir çözüme ulaşılamamış şimdi neyi nasıl yapacağım acaba?

zeitgeist

Alsamixer ile ses kanallarını kontrol etmiş miydin?

Bahsettiğin başlıkta hayli ayrıntılı incelenmiş sorun önerileri uygulamayı denemiş miydin? Belki senin kullandığın sistemde işe yarayabilirler.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

mami96

Evet alsamixer uyguladım.

Tamamı açıktı hatta mausun ortadaki tuşu ileri geri yapınca azalma ve artma meydana geldi.

Bende arttırdım en sonuna kadar ancak ses alabilmiş değilim.

Yapılanların tamamını uyguladım.

if

"Tamamını uyguladım." dediğniz ilk mesajınızda verdiğiniz linktekilerin tamamını mı uyguladınız? Uyguladıysanız nerelerde hata aldınız?

mami96

@if

Herhangi bir hata mesajı almadım maalesef bu işimi dahada zorlaştırdı.

Zorlaştırdı diyorum çünkü hata mesaj almadan sorunu anlamak mümkün olmadı :(

if

Ses ayarları/seçenekleri)>Donamın kısmında hangi profil seçili?

mami96

Realtek ALC655 rev 0 (OSS Mixer)

seçtim şu an bunuda deniyorum

daha önce

C Media Usb Audio(Alsa Mixer)

ondan öncede

VIA 8237(Alsa Mixer)

seçili idi hiç birisinde birşey yapamadım :S

zeitgeist

Bilgisayrında tümleşik ses kartının yanında ayrıca pci ya da usb bir ses kartı daha mı var? Seçeneklerde oss seçmemelisin eğer herhangi bir oss yüklemesi yapmadıysan alsa kullanıyor olmalısın. Doğru seçenek Via olmalı kanımca, C media usb yi anlamadım?

mami96

C Media USB Audio sanırım

USB Hoparlör oldugundan görünüyor.

VIA seçtim yine aynı birşey değişmiş değil.

OSS yüklemesi yapmadım.

zeitgeist

Dillere destan, her derda deva  ;) Alsa derlemesi başlığımızı öneriyorum o halde sana. Ses bölümünde sabit başlıklardan biridir kendisi.

mami96

Orayada baktımda :) şimdi orayıda uygulayacağım.

O ana kadar başlık kapatılmasa. Eger olursa çözüldü diye belirtirim.

Dua ediniz :P

Çok komik videoları izleyememek berbat bir duygu :D izliyorumda ses gelmiyor :D

bytan

Sen çözüldü demediğin ya da etiketlemediğin sürece konu kapanmaz. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mami96

Sorunum hala devam etmekte derlemeyide uyguladım oradaki yazılanların tamamını.

Hala olmadı :(

bytan

Her iki başlıktaki adımlar için; işlemler sırasında sonuna kadar sorunsuz gidebildin mi? Mümkünse çıktılarını buraya aktarırsan daha kolay yardımcı olabiliriz. Bu arada sadece mp3 ve youtube gibi ortamlardan mı sadece ses gelmiyor yoksa açılırken de ses yok mu? Ya da var mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mami96

Hiç bir türlü ses yok :(.

Açılırken, mp3, video, online video müzik vs.

Kısacası tamamen sessiz.

stratovarius

Alsa derlemesi yaptıktan sonra mixerdaki bütün kanalları açtınız değil mi ?

alsamixer

yazıp açılan pencere bütün kanalları açıp deneyiniz.

mami96

Evet şu an açık görünüyor.

Yani öyle değil mi?

Mausla ileri geri yapınca ses azalıp çoğalıyor daha fazla açılamaz galiba.

Şekildeki gibi.

stratovarius

Bundada sorun yok , o zaman şunu deneyiniz(doctusdaki başlıkta size ait galiba, Felâsife'nin belirtmiş olduğu bugda aşağıdaki işlemler önerilmiş)  ;

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/ppa
sudo apt-get update

apt-get install linux-alsa-driver-modules-$(uname -r)

mami96

Eeet oradaki başlıkta bana ait. Ve maalesef hala olmadı :( Yani olmayıncada artık sinir ediyor beni :(.

Sırf özelliğim düşük diye Xubuntu kullanayım vindostan uzak kalayım dedim :( şu ses olayıda çözülse güzel olacak. Ancak verilen yöntemler hala çalışmasını sağlamadı :(

guestwho

Alıntı yapılan: stratovarius - 26 Eylül 2010 - 20:40:25
Bundada sorun yok , o zaman şunu deneyiniz(doctusdaki başlıkta size ait galiba, Felâsife'nin belirtmiş olduğu bugda aşağıdaki işlemler önerilmiş)  ;

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/ppa
sudo apt-get update

apt-get install linux-alsa-driver-modules-$(uname -r)
Bu ppa'dan "alsa" sürücüsünü yükledikten sonra sistemdeki "pulseaudio" ile uyumsuzluk çıkarmaması için yine aynı ppa'daki "pulseaudio" paketini de kurmanızda fayda var.
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

zeitgeist

Eğer alsa, pulse tavsiyeleri işe yaramazsa ve daha iyi ya da pratik bir çözüm önerisi gelmezse benim son tavsiyem Oss ses motorunu kullanman. Aşağıdaki linkte anlatımı var:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18765.0

stratovarius

Son çare o zaman 2008 yılında eski masaüstümde ac97 ses kartımda ben ses sorunu yaşamamıştım , ama 6 kanal çıktı alamamıştım o zamanlar bir çözüm yolu bulmuştum.

Bu saatten sonra denemekten bir zarar gelmez düşüncesindeyim birde bunu deneyelim ;

sudo gedit /etc/asound.conf

İlk önce bir yedeğini almanızı öneririm. İçeriği aşağıdaki gibi değiştirelim;

################################################## #######
#This is the standard setting (see: "!default")
#This profile, the default loaded, upmixes stereo sound to 5.1.

pcm.!default {
type plug
slave.pcm "surround51"
slave.channels 6
route_policy duplicate
}
################################################## ######
#This is the normal spdif output profile (optical, toslink).

pcm.!spdif {
type plug
slave.pcm "hw:0,1"
}

################################################## #####
#This is what one could call the "factory default setting", in other words, it only plays the actual channels. so if you fx want to watch a 5.1 movie, on the analog output, this is the option you want.

pcm.analog {
type plug
slave analog_slave;
}

pcm_slave.analog_slave {
pcm surround51;
format S32_LE;
}

Kaydetim kapatıp sistemi yeniden başlatalım, dediğim gibi 2008 lerde yaptığım bir işlemdi bu ama denemenizden bir gelmez en azından dosyayı eski haline çevirebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Kaynak;

http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=83&t=1866

yeah

ses kartın onboard ise bios tan baksana kendini deaktif etmiş olmasın...
geçen abimin bilgisiayarında kendi kendine bu sorunu yaşadıkta, meğersem biostan kendini pasifleştirmiş ibiş...

bir ihtimal tabi...

mami96

Alıntı yapılan: yeah - 26 Eylül 2010 - 21:57:00
ses kartın onboard ise bios tan baksana kendini deaktif etmiş olmasın...
geçen abimin bilgisiayarında kendi kendine bu sorunu yaşadıkta, meğersem biostan kendini pasifleştirmiş ibiş...

bir ihtimal tabi...

Vindosta ses geliyor ama.

Hala ses alamıyorum söylenilenleri uygulamama rağmen.

yeah

hem oss hem alsa kurmuşsun sanırım...
audacious un (mesela diyorum varsa) çıkışını alsa ya ayarladın mı peki ?