linux safari internet tarayıcı (soru)

Başlatan neselisincap, 03 Temmuz 2008 - 21:17:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neselisincap

apple'ın internet tarayıcısı safari'yi ubuntu'da kullanmak için aradım ancak bulamadım.hep windows için olan sürümü var.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ufuk_k

Safari'yi gereksiz buluyorum. Opera hem windows hem de linux altında en hızlı tarayıcı, denemeni öneririm. Ayrıca Safari'nin linux sürümünü de görmedim.

izzetguntalaz

ufuk_k

Hızı ve görünümü. Ancak Opera onu geçiyor, her ikisinde de.

neselisincap

geçen gün kullandım.internette siteler de gezerken görüntü bakımından yani yazıların , sitelerin görünüş bakımından daha iyi geldi gibi.

linux altında firefox yazıların kalınlığını düzeltsem sitelerin görünüşü bozuluyor gibi.

opera yanından alternatifler denemek istiyorum.

acaba safari'yi wine altında kullansam nasıl olur.madem windows sürümü var.

ufuk_k

Uzay mekiği gönderme denemesi filan yapmayacaksın ki. Dene ve gör, sorulacak şeyler değil :D

neselisincap

Alıntı yapılan: ufuk_k - 03 Temmuz 2008 - 21:30:26
Uzay mekiği gönderme denemesi filan yapmayacaksın ki. Dene ve gör, sorulacak şeyler değil :D

ufuk_k allah iyiliğini versin :D :D

DeFacto

Yine de Wine ile kullanılacak uygulamalara pek güvenmiyorum tutarlılık açısından. Çok iyi oturan API ler var bazen örneğin FlashGet muazzam çalışıyor fakat Safari pek de düzgün çalışmayabilir. Belki ilk bakışta tutarlı görükebilir :) fakat daha sonraları hata çıkarması muhtemel.

atomkarinca

Eğer görünümü için kullanmak istiyorsan bir şey diyemem fakat hızlı diye kullanmak istiyorsan; Safari Konqueror'ın motorunu kullanıyor ve ikisi de çok yakın hızlarda çalışıyor. Eğer daha da hızlı bir şey istiyorsan Webkit motorunu kullanan tarayıcıları deneyebilirsin. Epiphany'nin webkit sürümü ya da Midori benim bildiklerim. Eğer hız ve fazla özellik istiyorsan benim tavsiyem Seamonkey.

munirekinci

Galeon'da Firefox tabanlı gelişmiş ve hızlı bir tarayıcı, ayrıca bunuda deneyeblirsiniz. Depolarda mevcut.

özgürlüğeyeryok

ben wine ile sorunsuz kullanıyorum. firefoxun flash ağırlıklı sitelerde sapıtması dışında başka bir fark yok aralarında.

DeFacto

Flash ağırlıklı sitelerde sapıtmayan bir tarayıcı da yok galiba :) Sapıtmaya çözüm ne olur ? Bence Firefox'daki Flashblock reklamlar için tabi. Yanına bir de AdBlock hiç fena gitmez.

atomkarinca

Şu anda sapıtmayan tarayıcı için Gnash ya da Swfdec'in gelişmesini beklemekten başka çare yok galiba. Adobe'un flash'ının 10 sürümü de çok yavaş çalışıyo.

DeFacto

Bugün 10 ile bir deneme sürüşüne çıktım. Aman Allah'ım o da nedir. Firefox daha 3 sekmede kasmaya başladı. Flashblock ile kafam rahat :) 7 sekmeye kadar çok az kastı.

özgürlüğeyeryok

flashblock kullanınca ntvmsnbc gibi büyük çoğunluğunda flash kullanılan sitelerde gezinmek yağmur ormanlarını çöl gibi görmemize neden oluyor.

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: özgürlüğeyeryok - 16 Temmuz 2008 - 15:35:36
flashblock kullanınca ntvmsnbc gibi büyük çoğunluğunda flash kullanılan sitelerde gezinmek yağmur ormanlarını çöl gibi görmemize neden oluyor.

Ben flash ı kapatınca ntv nin sitesinie girebiliyorum ve munuleri de görüyorum.
Bildiğim kadarıyla ntv sitesinin bir flash lı bir de flash sız şekli var.
Flashblock tümünü kapatıyor olabilir.

özgürlüğeyeryok

tabiki tamamen gitmiyor ama mesela gündem gözükmüyor.
neler yaşadığımı bu siteye flash blocklu ve normal olarak girerek görün :)
http://www.mtv.co.uk/channel/mtv2
veya bu uygulamaya bir göz atın
http://www.thy.com/en-INT/services/destination_guides/route_map.aspx

izzetguntalaz

Çoğu ve ya tamamı flash la oluşturulmuş sitelerde yapacak pek bişey yok.

Ama ntv nin sitesinin iki versiyon olduğunu biliyorum. Flash desteksiz tarayıcıyla girince adres barda
no=flash yazıyor. Hatırladığım kadarıyla tüm menuleri görebiliyordum.
Şuanki tarayıcımda flash yüklü o yüzden pek sorun yaşamıyorum.
Genel olarak çok tab açmayınca sorun olmuyor.

özgürlüğeyeryok

ben ortalama 15-20 tabla çalıştığım için firefox bazen çin işkencesi gibi geliyor. böyle durumlarda wine altında safari daha iyi sonuc veriyor.

MeBuNtU

Aslında bu birazda masaüstü yöneticinizle alakalı birşey.Az sistem tüketen(ben windowmaker kullanıyorum) bir pencere yöneticisi kullanınca farkı göreceksiniz.Tabi herkes bir firefox için tutup pencere yöneticisi kullanarak masa üstünden vaz geçmez ama ben oyun oynarken,firefox kullanırken ve Blender la çalışırkan windowmker a geçiyorum mesela.gnome dayken konqueror kullanıyorum.Çok sağlıklı oluyor

atomkarinca

Pencere yöneticisiyle alakası olmayabilir de. En son Gnome kullanırken Firefox 3beta5 çıkmıştı ve bütün millet sorun yaşıyordu ama ben hayatımda hiç o kadar hızlı Firefox kullandığımı hatırlamıyorum. Şu anda Minefield yüklü (Firefox'un geliştirici versiyonu) ve bu bile o kadar hızlı değil, betadan çıkmış olmasına rağmen.

Sanırım bilgisayarın her bileşeni buna etkiyor. Arkadaş 15-20 sekme açtığında Çin işkencesi olduğunu söylemiş ama benim makinede 10-15 sekmeden aşağı düşmez genelde ve kullandığı ram'in 80 MB'ı geçtiğini hiç görmedim.

Eğer Firefox'tan şikayetçiyseniz size önerim Seamonkey. Aynı özellikler ve daha hafif, daha hızlı.

MeBuNtU

Seamonkey konusunda haklısında pencere yöneticisiyle çok alakası var.

özgürlüğeyeryok

ben gnome kullanıyorum 3gb 800mhz ram ve e2180 işlemcim var. sistem bir handikap oluşturmaz yani. zaten flashlı sitelerde safaride(wine ile) 15-20 tabla hiç sorunsuz kullanıp ffle kasılmasına anlam veremedim sadece.

izzetguntalaz

Bu meselenin donanımla çok alakasıyok diyorum.

Şuan intel core2duo E8400 işlemci düşük gecikmeli Hyperx 2gb ddr2 800 ram le bile yavaşlıyor.
Ki siz düşünün gerisini.

Geçende win de baya bir flash lı sitelere girdim ie7 ile 30 tab a yakın tab açtım.
Yavaşlama ciddi seviyede olmadı. (Tabiyki hiç yavaşlamıyor denemez !)

Ben bu sorunun çözümünün Adobe geliştirici ekibinde olduğunu düşünüyorum.