[çözüldü]Gnome panelin hiç başlamamasını istiyorum

Başlatan stef_q, 23 Eylül 2010 - 20:41:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stef_q

Bildim bileli gnome panelin system trayı bende sorunlu  >:( bu yüzden artık dock kullanıyorum. gnome paneli iptal etmedim, zaten benim main menu den elle bir değişiklik yaptığım zaman gnome panel bir daha açılmıyordu :) Gnome paneli hiç kullanmadığıma göre nasıl açılması ve daha sonra hata verip kendini kapatmasını en sağlıklı şekilde engelleyebilirim? yani gnome panel açılması ve hata verip kendini devre dışı bırakması muhakkak masaüstü yöneticisinin başlangıcını yavaşlatıyordur...

rick

GNOME panel'e sağ tıkla kaldır.
Edit: Siz Pencere Seçici'den mi bahsediyorsunuz? Yoksa tüm panel mi? Tüm paneli silmek çok riskli bir iş ama yapılabilir. Pencere Seçici'yi ise solundaki üç yuvarlak nokta şeklindeki ayırıcıya sağ tıklayıp kaldırabilirsiniz.

Yiğit Ateş

Yapılandırma Düzenleyici (Gconf Editor) programından Gnome > Session > Required Components > Panel kısmında yazan gnome-paneli silip yerine avant-window-navigator yazmalısınız. Ben bu şekilde kullanıyorum, bir sorun olmadı şimdiye kadar.

istanbul

tamamen kaldirinca ALT+F2 gibi kisa yollar calismiyordu bunun yerine son kalan panelin x ve y kordinatlarini eskiye atip görünmemesini saglamak daha iyi bir cözüm olmustu.
Gizleme konusu Sanirim bu forumdada vardi.

Yiğit Ateş

Alt+F2 için gmrun kurup klavye kısayollarından Alt+F2 gmrun'a atanabilir. Panel gizlenmesi de bir çözümdür. Nasıl kolay geliyorsa artık.

stef_q

Yiğit Ateş dediğini yaptım. bir sorun olmadı. muhakkak işe yaramıştır. zaman açısından bişi farketmedi.

teşekkürler!