Hdd nasıl denetlenir?

Başlatan ozcx, 21 Eylül 2010 - 00:11:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozcx

Hdd nasıl çek edilir.?  chkdsk yada scandisk benzeri * bir şey varmı ? hem ext4 hem ntfs için gerekli

sem

çek derken?

Ek: fsck olarak aratın... Disk KONTROLÜ için
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Yiğit Ateş

Eğer diskin sağlıklı olup olmadığını denetlemek istiyorsan, Yönetim menüsünden Disk Aracı'nı kullanabilirsin. Türkçe'de çek etmek diye bir tanım bilmiyorum, o yüzden ne demek istediğini tam anlayamadım.

sem

Ben de anlamadım sonra scandisk'ten yola çıkarak önerimi sundum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ozcx

Çek etmek yani denetlemek varsa hataları düzeltmek

hem ntfs hem linux disk bölümü için

bazı klasörlere erişemiyorum .

sem

fsck'yi denediniz mi?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14399.msg175843.html#msg175843
Gibi başlıklardan ya da arama ile  fsck ilgili sonuçlara ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin..
Burası dünya?

ozcx

O konuda mevzu çözümlenmemiş. fsck da ntfs ve ext4 nasıl kontrol edilip hataları düzeltilir.?

ufuk_k

Kontrol edeceğin disk bölümünün o an bağlı olmaması gerek, misal Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü kontrol edeceksen, LiveCD ile sistemi başlatıp:
sudo e2fsck -pf /dev/sda1 tabi buradaki sda1, birinci disk bölümü, Hangi bölümü kontrol etmek istiyorsan ona göre değiştireceksin. Komutu uçbirimden vereceksin.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

sem

Diskinin  hani bölümünü kontrol etmek istiyorsan öğrenmek için;

sudo fdisk -l
Komutunu verebilirsin... Diskinin hangi bölümü Linux hangi bölümü NTFS bu komut ile inceleyebilirsin...
Burası dünya?

bytan

Alıntı yapılan: ozcx - 21 Eylül 2010 - 16:06:18
O konuda mevzu çözümlenmemiş.

Sebebi:

Alıntı yapılan: ufuk_k - 21 Eylül 2010 - 19:21:53
Kontrol edeceğin disk bölümünün o an bağlı olmaması gerek,
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST