[Çözüldü] Compiz işlemiyor

Başlatan necromencer, 20 Eylül 2010 - 01:42:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

necromencer

Compiz kurdum hatta eklentilerini de yükledim ve bazı eklentileri aktif hale getirdim daha önce de kullanmıştım bunları ve sorun yoktu. Ama format atıp tekrar bu işlemleri yaptım ve hiçbir şekilde compiz ayarları işlemiyor. Neden olabilir acaba.?

Yiğit Ateş

Ekran kartı sürücüleri kurulu mu?

sem

Ekran kartı yüklenmemiş olabilir bir ihtimal...

Ekran kartı yüklü fakat yaptığınız işlemler geçerli olmuyorsa, aşağıdaki kod iş görebilir, bir ihtimal

compiz --replace

Not: Ben yazarken Yiğit yetişmiş zaten...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

burk

Aynı zamanda çerçevelerin kaybolması gibi bir sorun da yaşıyor musun?

necromencer

@sem0900 teşşekürler verdiğin komut işe yaradı.
Ekran kartı sürücü yüklü galiba sorun compizdeki bir bugdan kaynaklanıyordu ve halloldu. Sağolun yardımlarınız için arkaadşlar.

eribol

Bir hatadan kaynaklanmamış sadece compiz açık olmadığı için yapılan değişikliklerin işlenmesi tabii ki imkansız olmuş. Siz compizi başlatınca işlemler etkisini göstermiş. Etiketleyip kilitliyorum.

eribol

Kilidi kaldırıyorum. compiz --replacekomutunu çalıştırırken ne diyor?

necromencer

Compiz --replace komutunu girince bug diye bir uyarı veriyor komut şöyle.

repo@repo-desktop:~$ compiz --replace
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported!  This is an application bug!
Starting gtk-window-decorator
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXDestroyPixmap" when GLX 1.3 is not supported!  This is an application bug!

eribol

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/433488
Bug ise burada geçiyor Karmic üzerinde sorun yok ama lucide yükselttikten sonra tekrar sorun verebliyormuş. Ayrıca bu bir hata değil, uyarı veriyor sadece. ev dizininizde compizin tüm ayarlarını sıfırlayıp tekrar deneyin.

necromencer

ev dizininde compizin ayarlarını nasıl sıfırlayabilirim. Eğer tercihlerden öntanımlı ayarlara geri dön  kısmıysa onu yaptım ama bişey değişmedi.

heartsmagic

Şu an sorun nedir? fusion-icon'u kurup oradan Compiz'i çalıştırınca ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

necromencer

fusion icon'u kurdu ve reload windows manager diyince compiz çalışmaya başladı ama reset atınca tekrar eski haline dönüyor. Aynı işlemi tekrarlamam gerekiyor her açışımda. Bunu başlangıçta sürekli otomatik hale getirebilmem mümkün mü acaba?

hitokiri

reload etikten sonra varsa çalışan diğer programları kapatıp sistem>>terchiler>>başlangıç uygulamarını açıp >> seçenekler kısmında şu an çalışan uygulamaları hatırla butonuna basıp bir şansını deniyebilirsin :)

necromencer

teşekkür ederim hitokori ama yaptım olmadı. Program açılıyor ama reload yapmak gerekiyor yine.

hitokiri

o zaman aynı yerden,
compiz --replace komutunu eklemeyi deniyebilirsin başlangıç uygulamlarına bende başka genel bir ayarı var mıydı bakayım bi daha :)

necromencer

@hitokiri çok teşekkür ederim işe yaradı sağol...