[Çözüldü] USB belleğe Ubuntu kurulum sorunu

Başlatan draq0n, 14 Eylül 2010 - 21:02:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

draq0n

merhabalar..
virtual box ta kurabildiğim ubuntu.iso kalıbını usb den kuramıyorum.[hdd bölümü formatlı]
''error 5 ınput/output eror dosyalar kopyalanırken hata olustu........'' hatası alıyorum  =[
kurulumu usb/cd-dvd kullanmadan hdd ye kurmanın bir yöntemi var mıdır?

rick

atillux

Alıntı yapılan: draq0n - 14 Eylül 2010 - 21:02:15
merhabalar..
virtual box ta kurabildiğim ubuntu.iso kalıbını usb den kuramıyorum.[hdd bölümü formatlı]
''error 5 ınput/output eror dosyalar kopyalanırken hata olustu........'' hatası alıyorum  =[

Ubuntu iso dosyasını USB belleğe kurmak için nasıl bir yol izliyorsunuz. Yeni kullanıcılar için kullanımı oldukça kolay olan, http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ adresinden alabileceğin Universal USB İnstaller programını öneririm.

rick

Alıntı yapılan: atillux - 14 Eylül 2010 - 21:35:47
Alıntı yapılan: draq0n - 14 Eylül 2010 - 21:02:15
merhabalar..

Ubuntu iso dosyasını USB belleğe kurmak için nasıl bir yol izliyorsunuz. Yeni kullanıcılar için kullanımı oldukça kolay olan, http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ adresinden alabileceğin Universal USB İnstaller programını öneririm.
Sanırım USB bellek veya CD kullanmadan HDD'a nasıl kurarım diyor.

draq0n

teşekkürler..Universal USB İnstaller, unetbootin,wubi programlarını denedim hepsinde hata olusuyor:/ ubuntu uğruna bugün 2 tane cd-rw harcadım sonuc=0
wubinin ne sorunu var bilmiyorum..

kısacası beni cd-dvd/usb ile uğraşmaktan kurtaracak bi yöntem var mı??

atillux

Peki, indirdiğiniz iso dosyasının sağlamlığından emin misiniz? İnternetten indirirken, bazen hatalı iniyor. Bu durumda hatalı iso dosyası ile kurulum yapılamıyor. Bence, iso dosyasını md5sum kontrolünden geçirip, sağlam olup olmadığını kontrol edin.

bytan

İso'nun sağlamlığından eminsen, iso'yu kurulum sırasında kullanmayacağın bir disk bölümüne atıp unetbootin ile çalıştırmayı deneyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

draq0n

Tüm yanıtlar için teşekkürler..
emule programı ile sağlam bir .iso indirip usb belleğe kurdum  :)
Bir problem yok suanda..