[Çözüldü] Kurulum Sorunu !

Başlatan vampire, 02 Temmuz 2008 - 21:14:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vampire

arkadaşlar 2-3 aydır ubuntu kullanıyorum bir kaç gün önce update işlemi yaparken bilgisayarım aniden kapandı ve beraberinde gelen bazı hatalarımdan dolayı ubuntu uçtu neyse yeniden kurmak için cd sürücüye taktım her şey iyi güzel giderken yazılım kur kısmında ya % 6 da * ya da % 82 de kurulum işlemi tamamlanamadı şeklinde hata veriyor ve kurulumu sonlandırıyor hddmi baştan aşşağıya formatladığım bölümlendirmeleri yeniden yaptığım hatta ve hatta isoyu yeniden çekip md5lerini eşitlemelerinide yapıp yeniden cd yazıp kurulumu denediğim halde bu hatadan kurtulamadım acaba sorun sizce nedir makinamda sadece ubuntu çalışmıyor diğer fedora , mandriva ,pardus denedim çalıştı sonuç olarak 5 adet iso yanığı ile neden bu hatayı alıyor olabilirim ?

teşekkürler
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

Cann

Büyük ihtimalle sorun Ubuntu'yu kurmuş olduğunuz sürücünün tam manasıyla formatlanamamasından kaynaklanıyor.

ufuk_k

Hiç bir fikrim yok, diskle ilgili bir sorun olabilir, ancak Ubuntu için oluyormuş sadece. Aklıma gelen şey alternate iso indirip denemen, bir de livecd ile düzgün bir şekilde açılıp kapanıyor mu? Sonradan yeni bir donanım ekledin mi, ekran kartın ATI mi falan bunlar da önemli sorular.

vampire

formatlama noktasında tüm limitlerini zorladığımdan emin olabilirsiniz ben ciddi manada inat ettim kurulum konusunda . diğer noktada kurulumu notebookuma yaptığımı belirteyim ve beraberinde ubuntu benim ekran kartımı tanımıyor ben envyng ile kurulumunu yapıyordum haliyle live cd isosunu çektim açmaya çalıştım fakat görüntü gelmedi tahmin ettiğim gibi çünkü normal kurulum yaptığım ilk seferde böyle olmuştu konsoldan ekran kartımı kurmak zorunda kalmıştım . bu arada ekran kartım nvidia . normal kurulum noktasında sanırım bir kez daha iso çekip deneyeceğim inşallah bu sefer olur ama kurulumda bu sorunları oluşması üzücü :(
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

heartsmagic

Farklı farklı ISO'larla kurulum yapamaman, daha önce aynı makineye kurarken sorun yaşamaman meseleyi daha ilginç hale getiriyor. Bir de diğer dağıtımlar sorun yapmıyor demişsin ki bu daha da garip.
Ramlerinde falan sonradan sıkıntı olmuş olmasın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

izzetguntalaz

Bunu forumda sürekli söylüyorum.

Tekrarlıyayım.

Mümkünse iso ları torrent üzerinden çekin. Daha sorunsuz iniyor.

Mutlaka md5sum doğrulamsı yapın.

Noname olmayan kaiteli bir boş cd ye nero ile yazılıyorsa "DAO" "Tekseferde disk" modunda yazın.

Bunlarda yetmiyor cd iyi şartlarda saklayın.
Daha önce sorunsuz kurulum yaptığınız bir cd sonradan bozulabilir. Bunu unutmamak lazım.

heartsmagic

Ufak bir not ekleyeyim. Bugüne kadar hiç torrent yoluyla ISO çekmedim. Çektiğim ISO sayısını hatırlamıyorum ancak sorun yaşadığım bir tane bile hafızama yer etmemiş. Ancak her ISO'dan sonra mudtlaka md5 bütünlük kontrolü yaparım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vampire

öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar

kesinlikle çektiğim her isoyu yakmadan önce md5 karşılaştırmasını yapıyorum ayrıca ne olur ne olmaz diyerek mümkün mertebe en düşük hızda yakıyorum bu güne kadar bir sorun çıkmadı bu gün çıkmış olması inanınki fazlası ile beni üzdü . ram noktasına gelince knoppix ile aşırı yüklenme yaptım herhangi bir sorun vermedi ayrıca ramleri test ettim inanınki kaç gündür attığım formatın sayısını ben unuttum acaba dedim benim gözümden kaçan bir noktamı var çünkü ilk kurduğumda ubuntuyu çok güzel ve sorunsuz olarak kurmuştum ne olduysa güncellemenin yarıda kesilmesi ile oldu neyse olmazsa isoyu yeniden çekip farklı bir cdye yeniden yakacağım inşallah olur .bu süre zarfında aklınıza farklı bir çözüm önerisi gelirse ve paylaşırsanız müteşekkir olacağım .
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

atomkarinca

Ubuntu'nun hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsunuz daha doğrusu hangi iso?

vampire

ubuntu-8.04-alternate-i386 nolu isoyu deniyorum az önce yeniden aynı isoyu farklı bir yansıdan çektim bir daha yakıp kurulumu deneyeceğim bakalım ne olacak olmaz ise nexenta'ya geçerim yada pardus 2008 kurup gnome yi de kurup kullacağım gözüken o şu anda
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

atomkarinca

Alternate iso da sorun cıkabiliyor özellikle  tasksel  kurulumun bir bölümünde çakabiliyor (ilginctir bu ya yüzde altıda yada seksenikede oluyor)   live CD den kurulum  tavsiye ediyorum.

erginemr

Bu %82 meselesi yabancı forumda da çok konuşulmuştu, oradan biliyorum. Sorun, yükleme %82'ye geldiğinde apt-get İnternet'e bağlanıp yansılardan (mirror) güncel paketleri indirmeye kalkıyor, sorun çıkarsa da takılıp kalıyor. Çözüm önerisi olarak; Kurulumdan önce bilgisayarın ağ / İnternet bağlantısını kesin.

Yalnız bu durumda Ubuntu kaynak depolarını pasifleştiriyor. Bu yüzden, kurulum bittikten sonra İnternet'i yeniden bağlayın ve Synaptic içinden depoları (main, restricted, universe, multiverse) yeniden etkinleştirin.

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: vampire - 03 Temmuz 2008 - 03:33:26
ubuntu-8.04-alternate-i386 nolu isoyu deniyorum az önce yeniden aynı isoyu farklı bir yansıdan çektim bir daha yakıp kurulumu deneyeceğim bakalım ne olacak olmaz ise nexenta'ya geçerim * ya da pardus 2008 kurup gnome yi de kurup kullacağım gözüken o şu anda

Bahsettiğin iso yu hangi yansılardan çekiyorsun. Ekleme tarihi 24 nisan sa hiç uğraşma.

http://cdimage.ubuntu.com/hardy/daily/current/hardy-alternate-i386.iso
Bu ubuntu nun kendi sitesidir ve tüm güncellemleri içinde barındırır.

Madem md5sum yapıyorsun o zaman donanıma yönelinmesi gerekiyor.
Örneğin, bios tan AHCI yı kapat sata modu ide ye çevir belki bir faydası olur.
Sistminde hem sata hem de ide disk varsa kurulum yapmayacağın diski sok.

Eğer fotoğraf makinan varsa takıldığın yerin fotoğrafını çek.
Böyle konularda kullanıcıya uzaktan yardım etmek çok zor oluyor.

vampire

arkadaşlar tekrardan teşekkürler vermiş olduğunuz yansıyıda çekeceğim ancak şunlarıda belirtmek istiyorum kurulum yapmadan önce takılı tüm usb ve lan aygıtlarımı söküyorum ilk ubuntu kurmayı denediğimde yansılara bağlanmıştı baya beklemiştim sonrasında tüm ek aygıtları çıkarıp kurulumu deniyorum bu noktada bir kez daha kontrol yapacağım bios noktasında malesef notebook'umun biosu fazlası ile yetersiz ve fazla işlem içermemekte en fazla wi-fiyi pasifize edip boot sıralamasını seçtiriyor :) bu gün denemeyi yapacağım sorun çıkarması halinde fotoğrafı buraya ekleyeceğim bunuda belirteyim .live cd'den malesef kurulum yapamıyorum çünkü ubuntu benim ekran kartımı envyng ile tanıyor tanıma işleminden sonra reset gerektiğinden ve live cd'de malum reset'ten sonra sıfırlanma olduğundan desktop'a düşme sansım kalmıyor kaldıki elimdeki iso yanıklarından bir kaçıda live onlarda görüntü sorunu yaşadım neyse inşallah bu gün yazılan öneriler ile güzel bir sonuca varacağız . tekrardan teşekkürler !
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

vampire

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler izzetguntalaz nickli arkadaşımızın verdiği isoyu çektim yaktım yükledim :) sorun çıkmadı her zamanki gibi konsoldan envyng yi kurup ekran kartımı yükledim ve artık masaüstündeyim yardımlarınız için teşekkürler !
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: vampire - 03 Temmuz 2008 - 22:03:11
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler izzetguntalaz nickli arkadaşımızın verdiği isoyu çektim yaktım yükledim :) sorun çıkmadı her zamanki gibi konsoldan envyng yi kurup ekran kartımı yükledim ve artık masaüstündeyim yardımlarınız için teşekkürler !

Çözüldüğüne sevindim.  :)

munirekinci

Güle güle kullanın, yardımcı olan arkadaşların tümüne teşekkürler.