live cd boot sorunu

Başlatan oguzhan432, 12 Eylül 2010 - 14:17:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzhan432

küçük bi sorunum var laptoba hangi linux live cd yi takarsam takıyım bi türlü başlatamıyorum siyah ekranda aşağıdaki erroru alıyorum sebebi pc de mevcut bir medya ayıtı galiba.Bu sorun laptopta oluyor.Ubuntunun tüm süürmlerinde zorin de vs.Hepsinde bu sorun var.

Resim çektim.
[IMG]http://i56.tinypic.com/10xf509.jpg[/img]
2)
yaklaşık 3-4sn sonraki ekran,
[IMG]http://i53.tinypic.com/2zqzsj8.jpg[/img]

şimdiden herkese teşekkür ediyorum.Cevap yazsalarda yazmasalarda.

heartsmagic

Dizüstünün markası ve modeli nedir?
Hangi sürüm şu resmini koyduğun şey? Debian mı, Ubuntu mu? Hangi ISO'yu indirdin?
ISO'yu CD'lere nasıl yazıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kuleyni

cd sürücünüz de hata var gibi tavsiyem optik kafayı temizleyin sonra deneyin eğer yine olmazsa flash disk kullanarak kurulum yapmanızdır.

oguzhan432

ilk önce gerekli bilgileri vermediğim için özür dilerim.Ubuntu cd özel yurtdışından geldi.Fedora ubuntu 9.04 10.04 vs bi çok cd de denedim.Hatta en son flash bellekten denedim.Ayrıca bu cdlerin hepsi masaüstünde sorunsuz çalışıyor.

Şu anki resimlerde bulunan sistem ubuntu 10.04
laptop:toshiba a350-22z

ek bilgi:Biosta bi yer var achı mod mu ahcı mod mu ne orayı kurcalasam düzelir mi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Eylül 2010 - 23:54:36

Alıntı yapılan: kuleyni - 12 Eylül 2010 - 15:27:33
cd sürücünüz de hata var gibi tavsiyem optik kafayı temizleyin sonra deneyin eğer yine olmazsa flash disk kullanarak kurulum yapmanızdır.

Dediğinizi denememem gerek yok sanırım çünkü 2-3 kere flash belleğe atıp denedim.

heartsmagic

Buradan şunu anlıyorum, birden fazla ISO ve birden fazla CD ile denedin. ISO'ları doğru bir şekilde, yavaşça yazdın ancak yine de iş görmedi. USB'den kurulum da denediğine göre zaten CD kısmını geçiyoruz.

BIOS üzerindeki o ayarı deneyebilirsin. Ayrıca Ubuntu'yu daha ilk açılışta noacpi, nolapic, acpi=off gibi seçeneklerle de açmayı deneyebilirsin. Gerçi senin hata bunlarla ilgili gibi durmuyor ama şansımızı deneyelim.

Şurada [1] senle çok alakalı olmasa da grafik kartı ile alakalı bir parametre verilmiş. Yukarıdaki parametreleri denemeden önce pci=use_crs ekleyip sistemi açmayı dener misin?

[1] https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/341681

oguzhan432

dedikleriniz aynen doğru ve grafik kartından bende zamanında şüphelendim.

linkte çözümolarak 2gb ram ile deneyin demişler yani bir rami slottan çıkararak.Yalnız memtest hata bulmadı rqamlerde bence gerek yok.Öbür soy konudaki metinler ingilizce 17 yaşındayım ingilizcem pek iyi değil.Birde çok fazla bilmediğim terim var windowsta iyiyim fakat linuxa yeni yeni giriyorum.

Hemen şimdi açılış şeçeneklerini kapatarak vs deniycem

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Eylül 2010 - 14:58:09

f6 daki şeçeneklerin hepsine çarpı koyup başlattım.Bu sferde ubuntu görsel ekranda donup kaldı.Tam bu sırada ise şunu gördüm caps lock ışığı yanıp sönüyordu

heartsmagic

O f6 ile ulaşacağın satırın sonuna pci=use_crs ekleyerek açmayı denedin mi?

oguzhan432

ne şekilde deneydimsem de fayda etmedi.Bunu adam gbii sorabileceğimiz ubuntu support benzeri bir yer yokmudur

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Eylül 2010 - 18:52:25

arkdaşlar birşey farkettim.
O ekran o şekilde 2-3 dk dan fazla bekledimi ya da bilmiyorum bissürü tuşa bastım bug report diye bir şey dedi

ve şöyle bir açıklama yaptı core 1 has 61s
                                          core 2 has 61s

heartsmagic

Ubuntu desteğini resmi yollardan almak istiyorsan ücret gerekebilir.
Diğer türlü Launchpad üzerine bir kayıt açabilirsin, birileri ilgilenirse bir ihtimal çözüm bulunabilir.