[Çözüldü] pencere aşiri saydamlaştı

Başlatan spxln, 10 Eylül 2010 - 00:07:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spxln

arkdaslar compizin ayarlari ile oynarken deneme amaçli şeffafligi %100 yaptim.( compiz ayarlarindan şeffafliga tıkladim sanırım sonra yeni' ye sonra da bosluktaki kısma any yazdim) bi anda hersey gitti, yeni açtıgım uygulamalar da şeffaf açıldıgından düzeltemedim de .. ubuntu da daha tazeyim ama çok sevdim :) çaresizlikten windowsu açtım ne yapabilirim?
imkanlarin; ubuntu live cd , internet

eribol

Alt+fare tekerleği ile matlaştırabilirsiniz. Tam olarak hangi ayar ise o ayarı kaldırın.

guestwho

Terminal'i çalıştırdığında en azından yazdıklarını görebiliyorsan :) sırasıyla şu komutları çalıştırarak şeffaflığı sıfırlayabilirsin:
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /apps/compiz/plugins/opacify
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /schemas/apps/compiz/plugins/opacify
    Eğer Compiz'in varsayılan ayarlarını geri getirmek istiyorsan şu komutları çalıştırmalısın:
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /apps/compiz/
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /schemas/apps/compiz/
    Yazıları dahi göremiyorsan sisteme Guest olarak giriş yapıp yukarıdakileri denemelisin. Kolay gelsin...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Eylül 2010 - 03:18:49

Yukarıdaki komutlarda galiba filtreleme yapılıyor... --re cursive (--re 'den sonra boşluk olmayacak cursive ile bitişik) yazdığım halde bunlar --özyinelemeli 'ye çevrildi , forumun böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum  :)
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

spxln

Alıntı yapılan: eribol - 10 Eylül 2010 - 00:15:59
Alt+fare tekerleği ile matlaştırabilirsiniz. Tam olarak hangi ayar ise o ayarı kaldırın.
gercekten profesyonelce bi yardim teşekkür ederim. sayenizde sorunu hallettim.

Alıntı yapılan: guestwho - 10 Eylül 2010 - 03:00:04
    Terminal'i çalıştırdığında en azından yazdıklarını görebiliyorsan :) sırasıyla şu komutları çalıştırarak şeffaflığı sıfırlayabilirsin:
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /apps/compiz/plugins/opacify
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /schemas/apps/compiz/plugins/opacify
    Eğer Compiz'in varsayılan ayarlarını geri getirmek istiyorsan şu komutları çalıştırmalısın:
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /apps/compiz/
sudo gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /schemas/apps/compiz/
    Yazıları dahi göremiyorsan sisteme Guest olarak giriş yapıp yukarıdakileri denemelisin. Kolay gelsin...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Eylül 2010 - 03:18:49

Yukarıdaki komutlarda galiba filtreleme yapılıyor... --re cursive (--re 'den sonra boşluk olmayacak cursive ile bitişik) yazdığım halde bunlar --özyinelemeli 'ye çevrildi , forumun böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum  :)
size de teşekkür ederim simdiye kadar hiçbir forumda bu kadar hızlı dönüş yapan forum üyelerine gerçekten rastlamadim.. yine bir problemimi chip dergisine yazmıstım ay oldu hala cevap yok..

Ubuntu forever  ;D

setare

arkadaşlar bu gibi durumlardan kurtulmak için,

Ubuntuyu kurduktan sonra ilk işiniz Ctrl + Alt + Backspace yi etkinleştirmek olsun. Böylece bu gibi sorunlarda oturumu kapatıp

seçeneklerden

Güvenceli Gnome  yi seçersiniz ve yaptığınız ayarı geri alabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13378.0.html