Ubuntu kurucam ama cevap bulamadığım birkaç soru var?

Başlatan deeperhkn156, 02 Temmuz 2008 - 17:42:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deeperhkn156

Slm arkadaşlar ubuntu kurmak istiyorum ama
1- cd sürücüm çalışmıyor (neyse o sorunu hallettim usb falshtan den boot edebiliyorum)
2-320 lik bir usb hdd var ubuntuyu buna sadece biostan 320 hdd mi boot olarak gösterdiğmde boot ederek açılmasını istiyorum yani grub falan istemiyorum böyle birşey olabilirmi?
3- kurduğum ubunuyu başka bilgisayarda çalıştırma şansım varmı?
şimdiden teşekkür ederim

aynshtein

pendrivelinux.com adresini ziyaret edip, Linux işletim sistemini Flash diske nasıl kuracağına baksan daha iyi olur...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

ufuk_k

1. Kurmak için cd sürücü gerekiyor, yoksa da bir flash belleği bootable yapıp cd yerine kullanmak gerek. Bu da biraz zahmetli olabilir.
2. Ben öyle bir şey olduğunu bilmiyorum. Grub neden kurmuyorsun, ne zararı var?
3. Başka bilgisayar başka donanım demek olduğu için, doğal olarak sorun çıkar, çalışmaz. Normal bir kurulum yapmayı ve tutmayı düşünmüyorsun bilgisayarında sanırım. Ancak windozu bilgisayarında tutmaktan daha az tehlikeli olduğunu söyleyeyim ben, gerisine forumu inceleyip karar verirsin.

deeperhkn156

Alıntı yapılan: ufuk_k - 02 Temmuz 2008 - 17:46:49
1. Kurmak için cd sürücü gerekiyor, yoksa da bir flash belleği bootable yapıp cd yerine kullanmak gerek. Bu da biraz zahmetli olabilir.
2. Ben öyle bir şey olduğunu bilmiyorum. Grub neden kurmuyorsun, ne zararı var?
3. Başka bilgisayar başka donanım demek olduğu için, doğal olarak sorun çıkar, çalışmaz. Normal bir kurulum yapmayı ve tutmayı düşünmüyorsun bilgisayarında sanırım. Ancak windozu bilgisayarında tutmaktan daha az tehlikeli olduğunu söyleyeyim ben, gerisine forumu inceleyip karar verirsin.

flash tam olarak boot ediyor orda sorun yok
grup içinde korkum acemi olmam şöyleki bundan 3 gün önce ubuntuyu kurdum ama grup hatası aldım error 27 ydi saınırım bu arada tabi windowsuda açamadım dediğim gibi cd çalışmadığı için baya sorun yaşadım