[Çözüldü] Handbrake ile altyazı karakter kodu

Başlatan mtolgao, 07 Eylül 2010 - 10:10:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mtolgao

Selam,

HandbrakeCLI ile bir .mkv dosyasını avi'ye çevirip aynı zamanda altyazı gömmek istiyorum. Fakat ISO_8859-9 veya UTF-8 veya WINDOWS-1254 kullanmama rağmen Türkçe karakterlerde sorun yaşıyorum. Bana bu konuda yardım edebilir misiniz?

Teşekkürler,

heartsmagic

Uygulamanın bu konuda desteği var mı peki?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

Benim denediğim kadarı ile handbreak, görüntü dosyalarını yalnızca mp4 ve mkv formatlarına dönüştürüyor, avi dönüştürme desteği olduğunu sanmıyorum, hatta sırf o yüzden dün akşam sistemden kaldırdım handbreak'i. Onun asıl işi ipod ve iphone için dönüştürme yapmaktı sanırım.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mtolgao

Kusura bakmayın bir karışıklık yapmışım. Benim asıl istediğim .avi dosyasını .mp4'e çevirirken altyazı dosyası gömmek. heartsmagic, ne desteği olup olmadığını soruyorsun. Eğer karakter kodlama ise var diyor.

Sevgiler,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Eylül 2010 - 16:43:16

Alıntı yapılan: mtolgao - 07 Eylül 2010 - 14:12:12
Kusura bakmayın bir karışıklık yapmışım. Benim asıl istediğim .avi dosyasını .mp4'e çevirirken altyazı dosyası gömmek. heartsmagic, ne desteği olup olmadığını soruyorsun. Eğer karakter kodlama ise var diyor.

Sevgiler,

Selam, iconv ile altyazı dosyalarının karakter kodlamasını değiştirince problem çözüldü.

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler @mtolgao.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.