[ÇÖZÜLDÜ]C/C++ derleyicisi kurulumu ve Netbeans'ı yapılandırma

Başlatan hckr, 06 Eylül 2010 - 13:59:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hckr

Merhaba,

Birini daha Ubuntu'ya geçirdim ancak arkadaş C/C++ ile uğraştığı için bir derleyiciye ihtiyacı var IDE olarak da netbeans tavsiye ettim.

İlk olarak ubuntu'ya C/C++ derleyicisini nasıl kuracağım.İkiinci olarak ise Netbeans IDE'sinin derleyicisini nasıl yapılandıracağım.

sem

Merhabalar hamzaxx Ubuntu'da derleyici (GCC) zaten geliyor... Ayrıca kuruluma gerek yok... GCC C derliyor... g++ C++ derliyor... g++ için

sudo apt-get install g++
yeterli sanıyorum... Ayrıca;
sudo apt-get install build-essential
Bu da yararlı olacaktır... IDE için;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21916.0    --->>> Başlık sizin sanırım
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12147.0

IDE olarak ayrıca Eclipse de araştırılabilir... Kolay gelsin, iyi günler...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hckr

Alıntı yapılan: sem0900 - 06 Eylül 2010 - 14:14:17
Merhabalar hamzaxx Ubuntu'da derleyici (GCC) zaten geliyor... Ayrıca kuruluma gerek yok... GCC C derliyor... g++ C++ derliyor... g++ için

sudo apt-get install g++
yeterli sanıyorum... Ayrıca;
sudo apt-get install build-essential
Bu da yararlı olacaktır... IDE için;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21916.0    --->>> Başlık sizin sanırım
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12147.0

IDE olarak ayrıca Eclipse de araştırılabilir... Kolay gelsin, iyi günler...
İlginiz için teşekkür ederim ancak Netbeans'ı kurmaktan değil yapılandırmaktan bahsediyorum C/C++ IDE'lerinde compiler options bölümünde gerekli dizinleri göstermek gerekiyor galiba o kısıma ne girmem gerektiğini soruyorum.

sem

C/C++ derleyicisini nasıl kuracağım deyince ben yine NetBeans'i kastediyorsunuz sandım... Kusura bakmayın, genelde IDE ve derleyici kavramları karıştırıldığı için öyle diyorsunuz sandım... Şu an Linux üzerinde olmadığım için NetBeans kurup ayarları inceleme fırsatım yok maalesef, umarım bilgili arkadaşlar en kısa sürede ilgilenebilirler... Kolay gelsin tekrardan...

Not: İşinize yarar mı bilmiyorum fakat gösterilmesi gereken dizinler başlık dosyaları ise eğer, /usr/include altında...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

hckr

Alıntı yapılan: sem0900 - 06 Eylül 2010 - 14:24:48
C/C++ derleyicisini nasıl kuracağım deyince ben yine NetBeans'i kastediyorsunuz sandım... Kusura bakmayın, genelde IDE ve derleyici kavramları karıştırıldığı için öyle diyorsunuz sandım... Şu an Linux üzerinde olmadığım için NetBeans kurup ayarları inceleme fırsatım yok maalesef, umarım bilgili arkadaşlar en kısa sürede ilgilenebilirler... Kolay gelsin tekrardan...

Not: İşinize yarar mı bilmiyorum fakat gösterilmesi gereken dizinler başlık dosyaları ise eğer, /usr/include altında...
Derleyicilerin yolunu kendi otomatik buldu /usr/bin/gcc-usr/bin/g++
Yardımın için Teşekkürler

sem

İlk mesajı düzenleyerek [Çözüldü] ibaresi eklersen yönetici arkdaşlar konuyu kapatabilirler... Kolay gelsin tekrardan...
Burası dünya?

hckr

Alıntı yapılan: sem0900 - 06 Eylül 2010 - 14:30:50
İlk mesajı düzenleyerek [Çözüldü] ibaresi eklersen yönetici arkdaşlar konuyu kapatabilirler... Kolay gelsin tekrardan...
Düzenledim.
Sağol.Sana da kolay gelsin tekrar teşekkürler.

Konu kapatılabilir.