Thunderbird - Connection to server pop.gmail.com timed out.

Başlatan zeratul, 05 Eylül 2010 - 16:36:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeratul

Thunderbird 3.0.6 yı kurdum. Ayarları google sayfasındaki gibi aynen yapıyorum ancak şu hatayı alıyorum: Connection to server pop.gmail.com timed out.

pop.gmail.com ve smtp.googlemail.com ping atabiliyorum. Ancak nedense maila bağlanırken timed out oluyor.

Ubuntu 10.04, 32 bit kurulu.

İlgili thunderbird ayarları için: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=180711

Ubuntu üzerinde thunderbird kullananlarınız varsa şu anki ayarlarınızı en azından bana yazabilirmisiniz?
-Ayrıca traceroute yapamıyorum. Local makinemden başkasını görmüyor. Diğer hostlar boş.

heartsmagic

TB ayarları tamamdır da, Google tarafında hesabın için açık mı Pop hizmeti?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeratul

Evet, google POP tüm postalar için etkin. Zaten POP etkindir yazısı mevcut. Aynı ayarlar ile Win7de thunderbirdde maillarıma bakabiliyorum. Ubuntunun firewall ayarlarını göremedim ancak öyle bir şey engelliyor olabilirmi? Dediğim gibi traceroute yaptırtmıyor.

heartsmagic

Hayır, ön tanımlı olarak güvenlik duvarı etkin gelmez.

zeratul

Yeni bir şey farkettim. Şu anki modemimden thunderbird ile gmailden postalarımı alamıyorum. Ancak başka bir modemden aynı ayarlar ile postalarımı alabildim. Posta alımında başarısız olduğum modemde ilgili portları açan bir düzenleme yaptım ancak halen postalarımı alamıyorum. Bana verebileceğiniz bir tavsiye varmı?

heartsmagic

Aklıma gelen bir durum yok açıkçası, güvenlik duvarı etkin mi modemde?

zeratul

Çok ilginç bir durumu paylaşıcam. Şu anda aynı modem ile thunderbirdde posta alım sorunum ortadan kalktı. Başka bir linkte bu soruna dahil bir çözüm vardı onu denedim.Daha doğrusu çözüm gibi değil. Firestarter adlı firewallu yüklüyorsunuz. Sonra bilgisayarımı yeniden başlattım ve sorun ortadan kalktı. Ne oldu ne bitti bilmiyorum zaten bu fikri aldığım linkteki aynı problemi paylaştığım kişide şaşkın.

http://forums.whirlpool.net.au/archive/620424

heartsmagic

Şaşırmakta haklıyız, zira Ubuntu'da güvenlik duvarı ön tanımlı olarak etkin değil yanlış bilmiyorsam. Eğer etkin olsa ve bu gibi şeyleri engellese ilk kurulumda herkes yakınırdı sanıyorum.