Mikrofon ile ilgili

Başlatan maydin95, 04 Eylül 2010 - 20:28:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar dizüstünün kendi mikrofonu var. Ses kaydederken o açılıyor ama fazla ses gelmiyor. Ben de kulaklıklı mikrofonumu(tersi herhalde :D) taktım fakat Ses Denetimin'de giriş aygıtlarında bulamadım. Eski masaüstü bilgisayarımda bu mikrofon ile kayıt yapıyordum. Kulaklıktan ses geliyor takınca ama mikrofondan ses alamadım. Ne yapacağım.maydin@maydin:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 12)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 12)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 06)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 06)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 06)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 [Mobility Radeon HD 4500 Series]
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV710/730
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
05:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller (rev 80)
05:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller (rev 80)
05:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller (rev 80)
05:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller (rev 80)
05:00.5 Ethernet controller: JMicron Technology Corp. JMC250 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 03)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
maydin@maydin:~$
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

eribol

Giriş aygıtlarında görünmez zaten bildiğim kadarıyla. Normal laptopta mikrofondan sesi alırken hangi girişi seçiyorsanız aynı donanımı seçmeniz gerekir.

maydin95

Kendi mikrofonu biraz uzak olduğu için herhalde fazla ses girmiyor. Ben de ayarlardan esnekliği (ses alma yğunlupu gibi bir şey. Ses alma yüksekliği diyelim) artırıyorum o zaman da havanın sesini alıyor. Şimdi ben dahili mikrofonu kapatıp kendi mikrofonumu çalıştırmak istiyorum. Ya da çalışıp çalışmadığını bilmek.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

maydin95

Ubuntuda mikrofon çalışmıyor anlaşılan. Benim mikrofon bozuk mu diye windowstan baktım onda çalışıyor. Fakat Ubuntuda çalıştıramadım şimdi ne yapacağım.

heartsmagic

Eğer bütün ayarları kurcalamana rağmen çalışmadıysa alsa derlemesi deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Hangi ayarlara bakacağım ki. Ben ses denetimine falan baktım orada görünmedi. Ancak kulaklık çalışıyor.

heartsmagic

Ses tercihlerindeki aygıtlarda mikrofon için kaç aygıt görünüyor, alsamixer ile kanalları denetledin mi vs. Eğer bunlar yapıldıysa dediğim gibi aklıma alsa derlemesinden başka bir şey gelmiyor.

maydin95

Burası boş göürnüyor ama kulaklığın ses veren girişini taktığımda da boştu ama çalışıyordu. Yalnız şu alsa mixer ı anlayamadım. Oraya nasıl bakacam.

barış

heartsmagic

Alsamixer için:
alsamixer komutu yeterli olur.

maydin95

Açtıktan sonra F5 ile tümü seçtim. Takılı olsa da olmasa da böyle görünüyor

heartsmagic

İki tane mikrofon görünüyor burada ancak ikisinin de kanalları açık. Haliyle başka ne kurcalanır bilemiyorum. Geriye alsa derlemesi kalıyor.

maydin95

Yakala dediği açık olan olabilir mi? Ama bu görüntüyü çektiğimde takılı değildi. Taktım yine aynıydı.

heartsmagic

Onu bilemiyorum ne yazık ki. Sonuç olarak aygıtların altında mikrofon yoksa ve çalıştıramıyorsan geriye dediğim gibi alsa kalıyor.

zaferk

sevgili dostlarım aynı model ses kartı bende de var ve mikrofon çalışıyor....

conexant 5069 cip setli ses kartlarındaki hoparlör ve kulaklık uyumu diye yazdım aynı anda ses geliyordu hem mikrofondan hem kulaklıktan kesinlikle mikrofon çalışıyor.
muhtemelen arkadaş ati ekran kartına sahip aşağıdaki konuyu inceleme ve en kolayını bul...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,22110.0.html