Transmission'daki sorun.

Başlatan rick, 03 Eylül 2010 - 23:17:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rick

/ dizninde alanım olmadığı için diğer sabit disklerden birine Transmission ile torrent indirmeye başladıktan hemen sonra: "Hata: Operation not supported." mesajını alıyorum. (Not: sudo ile açtım.)

eribol

Peki o disklere normal dosya ekleyip çıkartabiliyor musunuz?

badhero

Bazı torrentlerde ben de aynı hatayı aldım ama sistem ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü her torrentte olmuyordu.

krwlng

Birkaç kere harici diske torent dosyası ile indirme yaparken kısa bir süre sonra aynı hatayı bende aldım. Yerel diske indirmede sorun çıkmadı.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

plymouth

Kullandığınız dosya yapısı nedir(ext3, reiserfs, jfs...) Bunun programın sürümü ile ilgili olması ihtimalide var zira ben 9.04 ile gelen Transmission 1.51 (7963) sürümüyle kullanıyorum ve başka bir diske yazılıyor dosyalar bir sorun yok şu an.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

rick

Sorunu çözdüğümü düşünüyorum. Windows kullanırken büyük dosyalar için diskimi NTFS olarak biçimlendirmiştim. FAT32 diskine indirerek sorunu çözdüm. NTFS diskini en yakın zamanda ext3 olarak biçimlendireceğim.

abbigss

Bu konu benim de çözümsüz sorunlarımın ilk sırasında yer alıyor.

Ubuntu ve Xp kullanıyorum ve hardiskimin ortasındaki büyük alan ntfs olarak ortak kulanımda....

Daha önce sorunsuz torrentları, ntfs bölümdeki torrent klasörüne indiriyordum ancak  10.04'e yükselttiğimden beri (geçen nisan) tüm torrent programlarında I/O hatası almaya başladım.

Yabancı forumlarda da bu sorun birkaç dile getirilmiş ama çözüm yok. Sanırım, ntfs partition'a torrent indiren fazla olmadığı için gündeme gelmiyor.

Şu anda çaresiz ubuntuda indirdiğim torrentları, ext4 bölüme indirip bitince ntfs'e taşıyorum (XP'den de ulaşabilmek için)

Umarım 10.10'da bu sorun düzelir.

stratovarius

rtorrent ile bu tarz bir sorun hiç almadım. .Rtorrent ile harddiskimdeki yedek bölüme (ntfs ile biçimlidir) yapıyorum bütün indirmeleri kaç yıldır kullanırım ,hiç hata almadım.

abbigss

Ben qbittorent, deluge, transmission, ktorrent, rtorrent ve (wine ile) uttorent dahil hepsinde farklı farklı sorunlarla karşılaştım...

qbittorent ve utorrent'ın disk cache ayarlarıyla da oynadım ama sonuç alamadım..

Hepsinin hata bildirimi farklı ama, sanırım hepsi aynı hata ile ilgili: I/O hatası

10.04'e kadar bu sorun yoktu, ama 10.04 ile gelen ntfs-3g sürümünde sanırım büyük dosyaları ntfs'e yazma ve özellikle "file allocation'da" bir sorun var.

File allocation'u iptal etseniz bile torrent programları yine belli bir ayırma yapıyor diye biliyorum. (Full allocationu iptal ediyorsunuz ama en azından compact allocation zorunlu sanırım) 

Tabi tamamen benden kaynaklı bir sorun da olabilir. ama dediğim diğer ubuntu forumlarında da bu gibi sorun belirtenler var..

Ben baya bi uğraştıktan sonra umudumu kestim, 10.10'u bekliyorum.

selamlar