ASUS PCI-G31 54Mbps 802.11g/b Wireless PCI (ilginç çözüm)

Başlatan jaspo, 02 Eylül 2010 - 03:12:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jaspo

Ubuntu'ya geçeli bir hafta ya oldu ya olmadı. İnanılmaz derecede mutluyum ve bir o kadar da acemi.
İnternete Usb modem ile giriyordum bir kaç yere bakınca pci kartlardan daha iyi verim alacağımı okudum ve adı geçen asus'dan aldım. Fakat ne yaparsam yapayım bir türlü çalıştıramadım (biosdan plug and play kapatmak dahil). Modem etkin değil gözüküyordu sonra güç gitmediğini fark ettim.IRQ denen şeyden kaynaklanıyor olabilirmiş (ilk defa duydum). Yabancı forumlarda "pci slotu değiştir" yazmış elemanın biri, o da ne şuan mükemmel çalışıyor.

Biraz laf salatası yaptıysam affola, fakat saçları yolma derecesine getircek bu sorunun çözümünün bu kadar basit olması benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilme isteği uyandırdı. Herkese iyi günler dilerim..

omergex

toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

heartsmagic

IRQ denen şey derken IRQ açkışması demek istemişsin sanırım :) Bir nevi donanım çakışması diyebiliriz. Bu kadar kolay bir şekilde çözülmesine ben de sevindim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

jaspo

Evet donanım çakışması demek istemiştim :D Acemi şansı. Umarım yeni bir pci kart alırsam çakışma yapmaz zaten topu topu 2 pci slotum var.