Jackd Destekli Modem Programı

Başlatan celebron, 01 Eylül 2010 - 23:16:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

celebron

Arkadaşlar merhaba,
Başlıktanda anlaşılabilceği üzere jackd desteği olan bir modem programı arıyorum. Modem programı derken bilgisayardan dial-up modemi kullanarak arama yapabilme ve gelen aramaları açabilmeye yarayan aynı zamanda jackd desteği sayesinde bu aramaları başka bir ses programına(idjc) aktarabilen bir program kastediyorum. Biliyorum çok şey istiyorum :) ama internet radyosunda canlı yayına telefon bağlamak için böyle bir programa ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarlar sanılanın aksine çok aptaldır. Ama bir  iyi yanı vardır. Oda kendilerine söylenileni aynen yaparlar.

ufuk_k

Mantık olarak böyle bir programa gerek yok gibi. KPPP ya da benzer bir modem uygulamasıyla aramanı yaparsın, arkada Jack server çalışır ve Qjackctl üzerinde dialupdaki ses çıkışı hangi kanaldan oluyorsa o çıkışları kullanacağın ses programına recording input olarak girersin. Yani misal, sen arama yapıyorsun, bunlar Output 1 ve 2'den çıkıyor, Audacity açıp bu kanallardan kaydet diyorsun kaydediyor filan. Birden farklı yolla yapmak mümkün gibi teoride, modem uygulamasının ses aktarım özelliği olmasına mutlaka gerek var mı?
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

celebron

Modem uygulamasının ses aktarım olmasına illa gerek yok jackd üzerinden sesi idjcye aktarabildiğim sürece sorun olmaz. Ama programın genede jackd uyumlu olması gerekmezmi? Çünkü jackd üzerinde kanalı alıp idjcnin ilgili kanalına bağlamam gerekicek
Bilgisayarlar sanılanın aksine çok aptaldır. Ama bir  iyi yanı vardır. Oda kendilerine söylenileni aynen yaparlar.