Oturum açılmıyor

Başlatan vlk4n, 01 Eylül 2010 - 12:30:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vlk4n

Merhaba arkadaşlar ubuntu 10.04 kullanıyorum. Düne kadar hiç bir sorun yoktu bugün bilgisayarımı açtım şifremi giriyorum ekran kapanıyor geri geliyor yine kullanıcı giriş ekranı. Yani oturum açılmıyor. Şifreyi hatalı girdiğimde şifre hatalı diyor. Şifre doğru olduğu halde oturum açılmıyor. Ne yapmam gerekiyor yardım edin...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2010 - 14:44:40

ctrl+ alt + f1 ile konsola geçip

startx
service xdm start
gksudo nautilus

komutlarını denedim bir işe yaramadı.

Gtk warning hatası veriyor. wiki.x.org ye bakın diyor. Birde tmp içinde bir dosyayı silin diyor sanırım. remove /tmp/0.xtk gibi bişey yazıyordu

heartsmagic

En son ne yaptın sistemde?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vlk4n

Sistem ile ilgili hiç bir şey yapmadım bir kaç program kurdum kmail vb gibi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Eylül 2010 - 18:46:16

kimse yardım etmiyor sanırım. Yine diğer x sistemi kullanmaya devam

heartsmagic

@vlk4n, kimse yardım etmiyorsa emin ol ya vakitleri yoktur, ya bilgileri, ya da fikirleri.
Sistem güvenli kipte açılıyor mu?
Kurduğun uygulamalar tam olarak nelerdi?

vlk4n

Sistem güvenli modda açıldı partları onar dedim onardı son çekirdeği yeniden yükledi. Sonuç yine olumsuz olumsuz. Oturum açılmıyor konsoldan da login olamıyorum.

Allah rızazı için bir yardım edin ya kimse yokmu koca forumda

yeah

başka bir masaüstü yüklemeyi dene bence...gnome kullanıyorsan kde kur falan gibi...ctrl - f1 şeysinden vur gitsin...

Sherlock Holmes

sudo apt-get install ubuntu-desktop
komutu sonrası neler belirtiliyor.?

maydin95

Ekran kartın ve belleğin kaç? Eski bilgisayarımda biraz kullandıktan sonra oluyordu. X başlatılamıyor herhalde. Bir kere X'i düşük grafik kipinde kullan dedim oldu. Sonra bir daha karşılaştım sorunla o zaman olmadı. Jaunty'de hiç olmamıştı 1 yıllık sistemde hiç sorun olmadı fakat Lucid ve Karmic'te olmuştu.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

bytan

En son x ile ilgili neler yaptın? Ekran kartı sürücüsü mü kurdun, xorg dosyasını mı düzenledin?

Eğer hiçbir şey hatırlamıyorsan canlı cd ile sistemi açıp ubuntu kurulu bölümdeki /var/log/auth.log, /var/log/syslog, /var/log/user.log ve /var/log/dpkg.log dosyalarının içeriğini buraya aktar.

Ve söylendiği gibi yanıtın gelmesi için biraz sabırlı ol.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

@vlk4n, sorualar tam cevap vermiyorsun. Hangi uygulamalardı onlar? Neleri kurdun, ne yaptın?
Güvenli kipte açılınca root shell'e düş ve sistemi uçbirimden güncellemeyi dene:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Bakalım yarım kalan bir şeyler var mı?

Ayrıca koca forumda birileri var ancak sen her iletinden sonra birileri var mı diye soracaksan ne yazık ki olay gittikçe nahoş bir duruma dönecek.

rakkas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Eylül 2010 - 10:54:38
@vlk4n, sorualar tam cevap vermiyorsun. Hangi uygulamalardı onlar? Neleri kurdun, ne yaptın?
Güvenli kipte açılınca root shell'e düş ve sistemi uçbirimden güncellemeyi dene:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Bakalım yarım kalan bir şeyler var mı?

Ayrıca koca forumda birileri var ancak sen her iletinden sonra birileri var mı diye soracaksan ne yazık ki olay gittikçe nahoş bir duruma dönecek.

Abi iletişime geçermisin

heartsmagic

@rakkas, altı senelik konuyu diriltmene, iletişim istemene gerek yok. Zaten konu açmışsın. Aciliyetini anlıyoruz ancak forumlar bu şekilde işlemiyor.