[Çözüldü] ubuntu&pardus&win.....

Başlatan aslanberk, 01 Temmuz 2008 - 23:00:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aslanberk

arkadaşlar herkese merhaba. ben ubuntu pardus ve win.... u aynı pcye kurmak istiyorum. bu mümkün müdür?. xp vista ve ubuntuyu aynı anda kurdum onu biliyorum ama ubuntu ve pardus nasıl kurulur. pardus 2008 kurarsam ubuntunun açılış grubunu kaldırır mı. tavsiyelerinize göre hareket etmek istiyorum. şimdiden teşekkürler.

maxspacemax

Grub sorunu pardus 2007de vardı diye biliyorum.  2008 de düzeltilmişse kaldırır. Olmazsa ubuntu cdsinden grubu tekrar yüklemen gerekecektir

munirekinci

Önce Winlove, sonra Pardus en son Ubuntu kurarsan grub falan uğraşmazsın.

aslanberk

bu kadar hızlı cevap için teşekkürler.

zulfikar

ya arkadaslar ben ubuntunun yanina pardus kurmusdum ve pardusun grub ubununtuyu gormemisdi, bende grubu tekrar ubunutu cdsinden kurdum yine olmadi tekrar acilisda pardus grub cikmisdi.

ben once ubuntuyu sonrada pardusu kuracam (tersini yap demeyin durum um bunu gerektiriyor) ve pardus grubu silip tekrar ubuntu grubu kurabilirmiyim. bu konuda temkinliyim cunki daha once olmamisdi. belki ben yalis yapmisimdir diye tekrar soruyorum yapan arkadas varmi? nasil?

not: daha once takip ettigim yol forumda verilen yeniden grub kurum basligi idi.

maxspacemax

Alıntı yapılan: atopcu - 01 Temmuz 2008 - 23:28:40
ya arkadaslar ben ubuntunun yanina pardus kurmusdum ve pardusun grub ubununtuyu gormemisdi, bende grubu tekrar ubunutu cdsinden kurdum yine olmadi tekrar acilisda pardus grub cikmisdi.

ben once ubuntuyu sonrada pardusu kuracam (tersini yap demeyin durum um bunu gerektiriyor) ve pardus grubu silip tekrar ubuntu grubu kurabilirmiyim. bu konuda temkinliyim cunki daha once olmamisdi. belki ben yalis yapmisimdir diye tekrar soruyorum yapan arkadas varmi? nasil?

not: daha once takip ettigim yol forumda verilen yeniden grub kurum basligi idi.
Bu konuda haklısın. Eski grubu yüklüyor. İşletim sistemlerini tekrar aramıyor. Bu konuda yardımcı olunursa bende faydalanırım. :D

ufuk_k

Arkadaşlar bu çok olağandışı bir durum değil. Genel olarak çoğu sistem grub yüklendikten sonra diğer sistemleri görmüyor. Bir Ubuntu'nun sürekli olarak algıladığını gördüm şimdiye kadar. Bu nedenle oldukça kolay olan menu.lst dosyası düzenlemeyi öğrenmenizi öneriyorum. Forumda parça parça bir çok konuda anlatılmış. Şu an kullandığınız dosyayı bile referans almanız yeter. Diğer bir yol da, Ubuntu live cd 'den yüklemek, ki biraz zahmetli de olsa bu da işinizi görüyor.

zulfikar

Ben ubuntu live cd den grubu tekrar yukledigimde pardusun grub menusu acildi.
Bir anlam veremedim ve durduk yere tekrar ubuntu yuklemisdim. Yine ayni olsun istemiyorum bu konuda deneyimi olan varsa bize aktarirsa beni tekar kurulum zahmetinden kurtarir.

heartsmagic

Zaten anlatılmış arkadaşlar mesele. Yapılacak iş çok çok kolay. Neyi kuracağınızın bile önemi yok. Diyelim Pardus son olarak kuruldu ve sildi Grub'u, kendisininkini yazdı ki bu söylendiği gibi çok normal. Açacaksınız Pardus'un /boot/grub/menu.lst dosyasını @ufuk_k'nın dediği gibi nasıl ekleyeceğinizi öğreneceksiniz. Çok zor değil emin olun. Hiç yapamıyorsanız, bağlayın Ubuntu bölümünü /media altına, onun menu.lst dosyasına bakın, en son kernel bölümünü aynen kopyala/yapıştır yapın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zulfikar

Mesele gruba eklemek degil ubuntunun sade olan grub menusune tekrar kavusmak. Pardus grub menusu hic hosuma gitmiyor.

hearstmagic arkadas bunun yolu yoksa hemen cevap verirsen sevinirim cunki ubuntuyu kurmaya hemen baslamam lazim pardusun ustune.

heartsmagic

Eğer istediğin oysa forumda sabit bir başlık var Yeniden Grub Kurulumu isminde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zulfikar

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Temmuz 2008 - 00:51:49
Eğer istediğin oysa forumda sabit bir başlık var Yeniden Grub Kurulumu isminde.

Denedim olamdimisdi bende pardus menusunden kurtulmak icin tekrar kurmusdum ubuntuyu.

neyse fazla uzamasin benden yana ben kararimi verdim ubuntuyu tekrar kurarcam. Zaten alisdik nerdeyse haftada 3 4 kez sistem kurup siliyoruz.

ufuk_k

Eğer tekrar kurulumlu oluyor, livecd'den grub kurunca olmuyorsa, livecd'den kurarken birşeyler hatalı oluyor demektir. Disk aygıtını doğru belirtmemiş olabilirsin, ya da işlemi bitirmemiş olabilirsin. Bence bunun için tekrar kurulum zahmetine değmez. Dikkatlice tekrar yap, bize de kaç diskin var, ubuntu hangisinde vb. bilgi vermeden bir şey diyemeyiz.

zulfikar

Alıntı yapılan: ufuk_k - 02 Temmuz 2008 - 00:59:47
Eğer tekrar kurulumlu oluyor, livecd'den grub kurunca olmuyorsa, livecd'den kurarken birşeyler hatalı oluyor demektir. Disk aygıtını doğru belirtmemiş olabilirsin, ya da işlemi bitirmemiş olabilirsin. Bence bunun için tekrar kurulum zahmetine değmez. Dikkatlice tekrar yap, bize de kaç diskin var, ubuntu hangisinde vb. bilgi vermeden bir şey diyemeyiz.

Simdi icimi rahatlattin. Tekar dener ve cavabi bildiririm. Olmazda beceremezsem disk bilgileri ile nerede takildigimi yazarim.

zulfikar

Sonunda hallettim grub kurulumunu.

Pardus kurlumunda grub yukleme secenegi varmis bende pardusun gurubunu yuklemedim ve kurulumu tamamladim.
Sonrasinda forumda mevcut olan grub menususu ayarlari basligindan yararlanarak ve pardus forumlarindan pardus grub bilgilerini bularak ubuntu grub menusune yapisirip, birazda kendime gore ozellestirip kaydettim ve kullanima hazir hale geldi.

ufuk arkadas sen mesaji 5 dakikadaha gec atmis olsaydin sabaha kadar ugrasirdim, bu hizli cevap icin sana benden rep++  :)