Firefox 4 ve Donanımsal Hızlandırma Hakkında??

Başlatan marjinal1st, 29 Ağustos 2010 - 01:26:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marjinal1st

Herkese selam,

Malum özgür yazılım dünyasının en popüler web tarayıcısı Firefox, dördüncü sürümünü çıkartacak. Ve yanılmıyorsam en büyük yeniliklerden birisi donanımsal hızlandırma olacak. Windows altında DirectX üzerinden Direct2D ile bu sistem kullanılacak.

Ya biz GNU/Linux kullanıcıları ne yapacağız? OpenGL ile bu sistem kullanılabilecek mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirebilirler mi acaba?
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

barış

Evet öyle zannediyorum. Compizi getirdim bir an aklıma :D

ırmak

Alıntı yapılan: pisahmet - 29 Ağustos 2010 - 01:26:38
Herkese selam,

Malum özgür yazılım dünyasının en popüler web tarayıcısı Firefox, dördüncü sürümünü çıkartacak. Ve yanılmıyorsam en büyük yeniliklerden birisi donanımsal hızlandırma olacak. Windows altında DirectX üzerinden Direct2D ile bu sistem kullanılacak.

Ya biz GNU/Linux kullanıcıları ne yapacağız? OpenGL ile bu sistem kullanılabilecek mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirebilirler mi acaba?

1 aydır Firefox 4.03-pre kullanıyorum.
Sürekli güncelleniyor, sadece bir kere video izlerken flash çöktü uyarısı aldım.
Ama hemen toparlandı.
İlk derlediğimde ileri-geri düğmeleri yoktu, yani vardı ama çalışmıyordu. :)
Güncellendikçe düzeldi.
Özellikle Tab Candy olayına bayılıyorum, sekmelerden hoşlanan herkes sever sanırım.
Tarayıcı hiç çökmedi, enteresan aslında kararlı sürümlerim defalarca çökerdi normalde.
Hızlı ve başarılı.
Bence stabil hale geldiğinde rakipsiz olacak.
Elbette Chrome-Chromium cephesinde ne gibi planlar var bilemiyorum.
Ama tilki çok sinsi hamleler yapıyor. Seviyorum:)