Panel sorunu

Başlatan x x x x, 29 Ağustos 2010 - 00:07:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

x x x x

9.10 cd ile 10.04 yükselt tim her zaman ki gidi  pozisyon değiştiriken klavye mause   bi karambole geldi ve  alt toolbar gitti.  üst toolbar a da  sağ tık   ya da her hanggi * bir şey yapamıyorum kkiliitlendi  yeni toolbar açmak için ne yapabilirim 0 dan oluşturmak yani ?

heartsmagic

gconftool-2 --shutdown
rm -rf ~/.gconf/apps/panel
pkill gnome-panel

Ardından çık/gir yaparsın. Bir deneyelim bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

x x x x

paneller yalan olduğu için uç bitime giremiyorum bir alternatif varmı acaba ??

heartsmagic

Ctrl+Alt+F1 ile uçbirime düşebilirsin.

sabian

ayrıca Alt+F2 ye basıp karşına çıkan kutucuğa bildiğin bir kod yazıp "uçbirimde çalıştır" seçeneğini işaretlersen direkt terminal açılır. Sen de devam edersin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ağustos 2010 - 05:19:31

Alıntı yapılan: sabian - 29 Ağustos 2010 - 05:15:48
ayrıca Alt+F2 ye basıp karşına çıkan kutucuğa bildiğin bir kod yazıp "uçbirimde çalıştır" seçeneğini işaretlersen direkt terminal açılır. Sen de devam edersin.

denedim de işlem terminal açıldıktan sonra sadece şifre girmene izin veriyor. Daha sonra işlem bitince terminali kapatıyor. O yüzden @heartsmagic'in söylediği yolu takip etmen daha doğru.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

bytan

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ağustos 2010 - 05:19:31

denedim de işlem terminal açıldıktan sonra sadece şifre girmene izin veriyor. Daha sonra işlem bitince terminali kapatıyor. O yüzden @heartsmagic'in söylediği yolu takip etmen daha doğru.

Alt + F2 ile açılan kutuya herhangi bir kod yerine gnome-terminal yazarak uçbirim elde edilebilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Ortada hiç panel yoksa Alt+F2 de iş göremeyebilir, hani orası sanırım panellere bağlıydı. Bir ara ben de bunu söylemiş, sonra karşıdan olmuyor cevabı almıştım diye hatırlıyorum.

bytan

Ben de öyle hatırlıyorum. Alıntıladığım kısmı düzeltmeye çalışıyordum, konu sahibi üstüne almasın. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST