wireless ağları görüyorum ama bağlanamıyorum

Başlatan yeah, 27 Ağustos 2010 - 08:57:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeah

selamlar arkadaşlar, ben crea marka bir netbook aldım ve üstüne ubuntu netbook 10.04 kurdum...herşey iyi güzel derken pc ilk açıldığında wireless ağların hepsini görüyor ( yurtta kalıyorum en üst kattaki ağı bile görüyor) ama şifreyi yazıp bağlan dediğimde hüsran oluyor...sonra kablo takıp girince de wireless ağları artık hiç göremez oluyor...

http://dpaste.com/234698/ burada çıktılarım var...bu arada bilgisayar ortamından ve ubuntu dan 1 sene uzak kaldım adım adım kolay kolay soru sorar veya anlatırsanız sevinirim, ve hiç wireless kültürüm de yoktur =))

http://dpaste.com/234698/

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yeah

wpa2 ağlar...
ama şunu farkettim pc yi ilk açtığımda bütün ağları görüyor hatta bağlanıyor birine ama sonra ağların hepsi kayboluyor...
yani bir tane ağa bağlanıyor ama sonra bütün ağlar kayboluyor, refresh lesemde gözükmüyor...
ilgin için şimdiden sağol...

zeitgeist

Eğer kabloyla internete bağlanabiliyorsan önce tüm güncellemeleri yapman daha sonra kablosuz ağı denemen faydalı olabilir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

yeah

bütün güncellemeleri yaptım...
mantık olarak pc ilk önce ağları görüp sonra göremiyorsa ne olabilir ki ? acaba driver sonra dan kendine müdahale mi ediyor...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ağustos 2010 - 14:56:00

http://dpaste.com/234793/ bu da wicd.log belki yardımı dokunur...

http://dpaste.com/234793/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ağustos 2010 - 20:08:19

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/256331

zaten rapor edilmiş ama çözüm yok...hadi beyin fırtınası yapalım :|

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ağustos 2010 - 20:09:42

http://kernel.ubuntu.com/git?p=ubuntu/ubuntu-hardy.git;a=commit;h=de4dc655d9eb5

burada ne diyor =))

heartsmagic

Wicd ile de denemişsin sanırım? O alternatifi de koyalım kenara. Verdiğin bağlantıda çekirdeğe bir kod eklendiği anlatılıyor kabaca.
Üst sürümden bir çekirdek kurup deneyebilirsin:
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v2.6.35.4-maverick/

Buradaki alttaki beş paketten ortadaki all.deb'i ve mimarine göre (32bit / 64bit) diğer iki paketi çek. Kısacası elinde üç tane paket olacak. Bunları bir dizine koy ve o dizinde şu komutu yürüt:

sudo dpkg -i *

Ardından yeni çekirdek Grub'a yerleşir, sistemi onunla açıp bir dene. Gerçi senin verdiğin bağlantıdaki çekirdeği kullanıyor olman lazım, iyileştirme olmuşsa bile sende iş görmemiş demektir. Bu en son seriden çekirdek bakalım neler yapacak.

yeah

yeni kernelle nete girmez oldu kablolu veya kablosuz farketmez oldu...acaba eski kernellere dönsem nasıl olur ?
bu sorun 8.04 ten sonra türemiş ama netbook edition un8.04 ü yok sanırım...xubuntu 8.04 indirdim ama boot ettikten sonra siyah ekranda initframs gibi bir konsol geldi...sonuç olarak yeni kernel nete çıkamadı...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ağustos 2010 - 14:57:01

demin baştan kurulum yaptım ve wireless çok iyidi ama açıp kapayınca yine aynı sorun başladı...

acaba bu driver ı kaldırıp ndisswrapper ile winfos unkini kursam işe yarar mı ?

bu driverı nasıl kaldırırım bir de =))

heartsmagic

Eğer çekirdek meselesi için yeniden kurulum yaptıysan gerek yoktu. Eski çekirdeklerin zaten Grub listesinde görünüyor olması gerekirdi.

Windows sürücülerini de deneyebilirsin. Şu anki sürücüyü kaldırmayacaksın da muhtemelen kullandığı modülü kara listeye ekleyeceksin.
lsmod çıktısını bir görebilir miyiz?

eribol

/etc/modprobe.d/blacklist dosyasına
Alıntı Yapblacklist r8169
satırını ekleyip windows sürücülerini deneyebilirsiniz.

yeah

farklı bir driver indirdim sadece make komutu verip sırasıyla şu komutları girdim;
find . -name '*.ko'

ali@ali-netbook:~/rtl8192se_linux_2.6.0017.0705.2010$  find . -name '*.ko' ./HAL/rtl8192/r8192se_pci.ko

mv ./HAL/rtl8192/r8192se_pci.ko ~/.

sudo modprobe -r r8192se_pci
sudo insmod ~/r8192se_pci.ko

şimdi aslanlar gibi çalışıyor ama kapanıp açılınca başa dönüyor, kalıcı yapmak mümkündür tabi ama başım ağrıyor =))

hepinize çok teşekkür ederim...

eribol

make komutunu yönetici olarak mı verdiniz? make komutuyla oluşturulan modül şu an sizin ev dizininizde bulunuyor. Bunu tabii ki başlangıca alabiliriz. Sistem açılırken bu iki komut işletilir ama bunu hangi dosya yapıyor hatırlayamıyorum. Ama hangi bağlantıya binaen bu işlemleri yaptığınızı aktarırsanız belki oradan bir fikir edinebiliriz.

rastgele

ya bende araya girip bişe sorcam aynı konuda
bendede win7 kurulu bir laptop var yine yarısı win xp kurulu yarısı 10.04 kurulu bir pc var  wireless ile giriyorum windows tan
ama ubuntu 9.04 iken girebiliyordum internete 9.10 ve daha sonra 10.04 kurdum giremiyorum problem ne?
yardımcı olursanız sevinirim

eribol

Bu başlığa yazmanızın sebebi aynı kablosuz aygıtı kullanmanız mı? Değilse yeni bir başlık açıp o başlığa lspcive lsusbkomutunun çıktılarını ekleyip sorununuzu dile getirebilirsiniz.

rastgele

evet aynı kablosuz ağ

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2010 - 00:13:22

pardon yeni konu açmam gerekiyo sanırım :)

heartsmagic

Modülü yükletmeyi deneyebiliriz ancak aynı isimde başka bir modül var sanki. Onu blacklist'e eklesek yeni eklediğimiz ne olacak acaba? Yenisi şöyle ekleniyor/kuruluyor sanırım:

sudo install r8192se_pci.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/ubuntu/rtl8192se
sudo depmod -a
sudo modprobe r8192se_pci

Eğer ilk komutta "bu dosya zaten var" diye mızmızlanırsa duruma bir bakarız.

yeah

@eribol
make komutunu yönetici olarak vermedim ama son cümlenizi anlamadım =))

@heart
bilgisayarı kapatıp açtığımda mantık olarak sadece modprobe -r pci falan ile insmod pci.ko demem yetmeliydi ama illa baştan derletiyor bana...
yani onu modules un içine yollasam bile garantisi yok gibi...ama akşam boşa düşünce deneyeceğim tekrar...

heartsmagic

İlla derletmesi biraz garip ve aslında mantıksız. Zira derlenen modül aynı modül olacaktır. Ortada başka bir sorun olmasın?

yeah

başka bir sorun kesin var ama ne bilmiyorum :|

yeah

taktiğim artık işe yaramıyor...seni seviyorum ubuntu =)))

ufuk_k

Soruna yanlış yerden yaklaşmış da olabilirim ama, modülü şu şekilde başlangıçta yükletebilirsin:
echo -e "r8192se_pci" | sudo tee -a /etc/modules
Modülü /etc/modules dosyasına ekletmiş oluyoruz.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

heartsmagic

Alıntı yapılan: yeah - 01 Eylül 2010 - 19:24:30
taktiğim artık işe yaramıyor...seni seviyorum ubuntu =)))

Yeni derlediğin modül de işe yaramıyor yani?
O zaman ortada başka bir tutarsızlık var demektir. Windows sürücüleri tarafına yönel son çare olarak.