[Çözüldü] Grafik İşlemcisi

Başlatan lener49fi, 22 Ağustos 2010 - 23:19:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lener49fi

Merhaba.
web sitesi kurmaya karar verdim ve amatör olarak uğraşıyorum. .png .jpg gibi formatları değiştirmek, kesme-biçme, çerçeve eklemek, efekt oluşturma gibi temel ihtiyaçlarımı karşılamak için bir grafik işlemcisi lazım. gimp ile cs arasında kararsızım. bu ikisinide kulanmış ve eleştirisini yapacak birileri var mı acaba?

eribol

Kimse müslüman mahallesinde salyangoz satmaz herhalde :) Öneriye cs dersek forumu kapatıp gidelim :D Forumun amacı zaten özgür yazılımları kullandırmayı özendirmek. Ayrıca grafik işlemcisi ekran kartlarının bir parçasıdır. Belki doğru ifade etmişsiniz ama genelde bu programlar için resim işleme veya resim düzenleme aracı terimi kullanılıyor.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: lener49fi - 22 Ağustos 2010 - 23:19:15
gimp ile cs arasında kararsızım.

ikisi arasında fark var,
karasızlığınız bundan kaynaklanabilir.

lener49fi

Ne farkalr var? İkisini de kullanmadığım anlaşılmış olmalı...

Sherlock Holmes

Cs = Creatvie Suite
Yani adobe şirketi'nin sunmuş olduğu birçok uygulamalar ile dolu bir set. (ücretli)
Gimp ise sadece tek bir uygulama/program. (ücretsiz)

lener49fi

Hala farkı anlayabilmiş değilim...

Bmw M3 saatde 280 km'yi 4. vitesde yapabilir, hacı Murat 4. viteste 120 ile giderken dağılacakmış hissine kapılırsınız. Bu farktır. Dile getirmiş olduğum işlemciler arasındaki fark, lisanslı yada özgür yazılım olup olmaması değildi.. Belirttiğim gibi ".png .jpg gibi formatları değiştirmek, kesme-biçme, çerçeve eklemek, efekt oluşturma gibi" fonksiyonlar ile alakalıydı.

umutubuntu

Alıntı yapılan: lener49fi - 23 Ağustos 2010 - 00:04:29
Belirttiğim gibi ".png .jpg gibi formatları değiştirmek, kesme-biçme, çerçeve eklemek, efekt oluşturma gibi" fonksiyonlar ile alakalıydı.
Dedikleriniz Gimp ile yapılabiliyor.

eribol

Biz de burada Cs'yi önermeyeceğimizi söyledik. Bunun anlaşılmayacak tarafı nedir? Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez ama siz öneri sitemişsiniz ve biz de burada Cs'yi önermeyeceğimiz belirtmişiz. Durum bu kadar basit. Ayrıca bu konu forumlarda, günlüklerde en fazla tartışılan mevzudur. Google'a Gimp vs Photoshop cs yazarsanız cevap bulabilirsiniz.

lener49fi

İlgi için teşekkür ederim.

Sherlock Holmes

CS5 veya CS4'te,
photoshop, fireworks, dreamviewer, flash...... gibi birçok uygulamala mevcut iken,
sadece tek bir uygulama yani Gimp ile karşılaştırmak absurt @lener49fi.

lener49fi

Alquimista

CS dediğiniz bir paket olduğu için daha ayırt edici konuşalım;

Photoshop CS5 mesela, Gimp ile ben arasında fark görmüyorum. Aynı katman mantığı ile çalışan ve her iki programda kullanıma alışmak için zaman isteyen programlar. Ama alıştıktan sonra her ikisi de ihtiyaçlarınıza çare olacaktır. İkisini aynı kefeye koyarak her ikisinde de renkler ve ışıkları etkin kullanarak bir çok farklı etki yaratabilirsiniz.

Fireworks CS5, çok fazla yenilik getirmeyen bir programdır. Eski versiyonları ile hemen hemen aynı özellikleri taşır yenileride. Web tasarım için diğer programlardan tek artısı slice tool adındaki resmi istediğiniz parçalara kendisinin bölmesidir. Sizin kullanımınız açısından ne kadar etkili bir seçenek olur bilemiyorum. Fireworks'e nazaran resimler üzerinden etkiler (efektler) yaratmak Photoshop ve Gimp'te daha kolaydır.

Temel düzeyde ihtiyaçlar için ise lisanlı bir program tercih etmek çok doğru değil, zira Photoshop ve Fireworks cs5'ler özellikle Gimp ile kıyaslandığında dağlar kadar fazla ram ve harddisk alanı tükettiğinden ve Gimp ile bu her iki programda bulabileceğiniz hemen her özelliği bulabileceğinizden (ayrıca mesajınızda bahsettiğiniz özellikleri fazlası ile bulursunuz) benim önerim Gimp olur.

@Eribol'un söylediği gibi forumda bu konular daha önce konuşuldu onlara bakabilirsiniz.

Burada açık kaynak programın yani gimp'in avantajlarını sormanızda bence daha doğru olurdu arkadaşlarımın söylediği gibi.

Son olarak Gimp'te kaç km'yi kaçıncı viteste yapabileceğiniz size bağlı. Şoförden modifiyeli.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.