Limewire Kurulumu

Başlatan gkakyildiz, 22 Ağustos 2010 - 17:01:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gkakyildiz

Merhaba Arkadaşlar,

Bu yazımda Limewire'ı Ubuntu 10.04'a kurmak isteyip te "Error: Dependency is not satisfiable: sun-java6-jre|icedtea-java7-jre|sun-java6-jdk|icedtea-java7-jdk" uyarısına karşı kısa ve öz olarak ne yapılabileceğinden bahsedeceğim.

1. System -> Software Sources -> Other Software penceresi açılır. Add butonuna basılarak APT Line kısmına "deb http://archive.canonical.com/ lucid partner" yazılır, sonra Add Source butonuna basılır ve kapatılır.

2. Applications -> Accessories -> Terminal açılır ve "sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fonts" yazılır. Burada çıkan onaylamaları kabul etmelisiniz.

3. LimewireLinux.deb'in olduğu klasör açılır, LimewireLinux.deb dosyasına tıklayarak kurulum yapılır.

Kolay gelsin.

Anahtar Kelimeler: Error, Dependency, java6jdk, limewire, ubuntu 10.04
gkakyildiz

sabian

sitesinden .deb paketini indirip kurulum yapılmıyor muydu?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

fyodor

sadece müzik indirmek için limewire ares kullanmaya hiç gerek yok artık bunların devri bitti indireceğin müziği ara bir nette rahatça bul hotfile vs. den 2 dk içinde indir.  artık sadece tek parça için millertin keyfini bekelemene gerek tüm albümü 2 dk da indiriyorsun.

gkakyildiz

Evet doğrudur. Fakat bazı durumlarda Java 6 JDK kurulumu olmayan işletim sisteminde Limwire "Error: Dependency is not satisfiable: sun-java6-jre|icedtea-java7-jre|sun-java6-jdk|icedtea-java7-jdk" şeklinde kurulum hatası veriyor. Buna yönelik bir çözüm olarak yazdım. Ubuntu Software Centre'dan JDK veya JRE kurmak sorunu çözmüyor maalesef.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ağustos 2010 - 17:31:29

Alıntı yapılan: sabian - 22 Ağustos 2010 - 17:18:20

Evet doğrudur. Fakat bazı durumlarda Java 6 JDK kurulumu olmayan işletim sisteminde Limwire "Error: Dependency is not satisfiable: sun-java6-jre|icedtea-java7-jre|sun-java6-jdk|icedtea-java7-jdk" şeklinde kurulum hatası veriyor. Buna yönelik bir çözüm olarak yazdım. Ubuntu Software Centre'dan JDK veya JRE kurmak sorunu çözmüyor maalesef.
gkakyildiz

sabian

Alıntı yapılan: gkakyildiz - 22 Ağustos 2010 - 17:28:48

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ağustos 2010 - 17:31:29

Alıntı yapılan: sabian - 22 Ağustos 2010 - 17:18:20

haklısınız eksik paketler olduğu zaman hata veriyor. Bi ara kullanmıştım fakat parça parça şarkı indirmek itici geldi bana da...
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

JDK paketine ihtiyaç olduğundan pek emin değilim. JRE'lerden birinin yetiyor olması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

teksalih

ismail-ubuntu@ismail-ubuntu-laptop:~$ sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fonts
[sudo] password for ismail-ubuntu:
E: Malformed line 54 in source list /etc/apt/sources.list (dist)
E: The list of sources could not be read.
ismail-ubuntu@ismail-ubuntu-laptop:~$

anlamadım gitti neden bu hatayı veriyor

heartsmagic

@teksalih, ayrı bir başlık açmışsın zaten, oradan devam edelim lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Çok sağolasın vallaha. Bir sürü yöntem denedim.

Bunu yaptım oldu. sonunda.

Teşekkürler.