ağ geç cevap veriyor?

Başlatan teksalih, 22 Ağustos 2010 - 08:12:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teksalih

merhaba arkdaşlar dikkatimi çekti surf yaparken ağ aşırı geç cevap veriyor ve siteler tam yüklemiyor dün 7 kurulu idi, böyle bir sorun yoktu 8mbitlimitsiz bağlantım fırtınalar estirdi ancak linux kuruduğmda desktor da netbook versiyonda denedim aynı, sorun ne olabilir?

resolving host ve connectin chrome de dakikalarca sürüyor ve çoğu zaman tam açılmıyor dahi siteler, ancka msaüstü ve diger laptopta bağlantım fırtınalar estiriyor sorun ne olabilir? dns gibi birşeymi girmem gerekiyor

heartsmagic

Hayır, normal şartlar altında DNS değiştirmen gerekmiyor. Ancak bize ne yazık ki kısıtlı bilgi vermişsin.
Son zamanlarda değişiklik yaptın mı?
Kablo ile mi kablosuz mu bağlanıyorsun? Ağ kartının markası modeli nedir? (Ağ bölümünde nasıl bilgi vereceğini görebilirsin bir iki başlığa bakarak)
/etc/hosts ve /etc/resolv.conf dosyalarının içeriği ne durumda?

Not: Konuyu ağ bölümüne taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

teksalih

merhablar kablo ve kablosuz bağlandım,

belkin n1 300 mbitlik bir router ve ağımda bir zyxel 660hw takılı ancak, win 7 kurudğumda azman gibi torrent çeken netbook um linux kurunca ağırlaştı filim rahaça izliyorum ancak intenrete girerken torrent indirirken sayfalar resolving host yazıp kalıyor, bağlantım yavaş değil 880 kb çeken 8mbit var, win7 kurulu iken rahatça hem download hem surf yapıyordum ancak linux a bu sorun baş gösterdi:D

dns değiştirmek zorundayız bazı yasaklı güreş sitelerine girmek için:D:D:D

her ne ise , sonuç olarak dns girmeden öncede vardı bu sorun dns girdim,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2010 - 11:16:02

/etc/resolv.conf

doaysında 2 adet you tube dns i 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazıyor,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2010 - 11:35:02

dns bilgilerini sıfırladım ancak hala çok ağır resolving host dakika kalıyor nerdeyse aşağıda:(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2010 - 13:02:48

şöyle bir zavazingo buldum nedir?

http://www.tahribat.com/Forum-Ubuntu-Kullaniyorsun-Ve-Internetin-Yavas-Oyle-Mi-O-Halde-Ipv6yi-Iptal-Edersin-101871/

bende baktım iptal edilmmiş ancak ağ hala geç yanıt veriyor

ironic

Çıktıları tam olarak görebilirmiyiz

cat /etc/hosts

cat /etc/resolv.conf

teksalih

no such file or direktory

şu sorunu halledin arkdaşlar lütfen çözümü nedir yarın ipv 6 desteklemeyen bir modem deniyecem,

bu koddan bu yanıt geldi tam olarak konuya hakim değilim., açıklarmsıınız,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2010 - 19:48:07

bu arada yazaym windowsta hiçbir sorun yok ubuntu ağır cvp veriyor,

ironic

Her iki komutta bir çıktı döndürmedi mi ? komutlar dosya içeriklerini terminalde görüntülüyor.

ls /etc | grep -e host -e resolv

teksalih

bir şey olmadı

son verdiğiniz kkomut şunu dedi

salih-compaq@salih-compaq-laptop:~$ ls /etc | grep -e host -e resolv
host.conf
hostname
hosts
hosts.allow
hosts.deny
resolvconf
resolv.conf
resolv.conf.save
resolv.conf.save.1
resolv.conf.save.2
salih-compaq@salih-compaq-laptop:~$

bu arada farkl ettim başka modemden girdim çatur çatır,

incededim ipv6 özelliği modemimde var?

peki sorun ne?

bytan

Resolv.conf dosyan mevcut. No such file or direktory hatasını veriyorsa yazım yanlışı yapmışsındır. Aldığın çıktıları, verdiğin komut satırı dahil olmak üzere buraya aktarırsan nerede hata yapıldığı daha rahat görünebilir. Hosts ve resolv.conf dosyalarının içeriğini buraya aktar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sem

DNS ile ilgilendiğinize göre kullanmıyorsunuzdur fakat yine de belirtmek isterim; bir yandan proxy kullanıyorsanız devre dışı bırakmayı deneyin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Alıntı yapılan: teksalih - 23 Ağustos 2010 - 11:13:15
doaysında 2 adet you tube dns i 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazıyor,

Eğer yanlış anlamadıysam, resolv.conf dosyasında sitelere ait IP adresleri olmaz, sadece dns sunucu ip adresleri olur. Herkesin istediği üzere dosya içeriklerini aktarırsan buraya durumu daha iyi anlarız. Ancak aynı makine/sistem ve farklı bir modem ile sorun yaşamıyorsan durum değişir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.