[Çözüldü] Kurulu sistemde DİSK bölümleme.

Başlatan kalkan1973, 21 Ağustos 2010 - 19:50:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalkan1973

Arkadaşlar 500 GB HDD takılı bilgisayarımda sadece UBUNTU 10.04 kurulu ve kurarken DİSKİN TAMAMINI TEMİZLE VE KULLAN seçeneğinden kurulum yapmıştım. Şimdi de DİSK'in boş alanından ikinci bir LİNUX kurmak için sisteme zarar vermeden 40 GB ayırmak istiyorum. Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl yapabilirim. Kurulu UBUNTU 10.04 e zarar vermeden disk alanından bölüm ayırma yapabilirmiyim?
Evde İşte her yerde Linux

aybars

Ben geçenlerde Gparted ile yapmıştım.Çalışan ubuntu cdsi ile yapabilirsin.Bende bir sorun olmadı ama kimse garanti veremez.

kalkan1973

Aamaaannn. GPARTED BENİM TÜM SİSTEMİMİ YEMİŞTİ GEÇENDE. Hani WİNDOWS DA Partition magic le yaptığımız gibi bir yöntem yok mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ağustos 2010 - 01:23:54

Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 21 Ağustos 2010 - 23:29:48
Aamaaannn. GPARTED BENİM TÜM SİSTEMİMİ YEMİŞTİ GEÇENDE. Hani WİNDOWS DA Partition magic le yaptığımız gibi bir yöntem yok mu?
GPAERTED ile yapamadım. Bölümleme pasif olduğundan seçenek seçilmiyor. TÜMDEN SİLİYOR. Bu da sistemi çökertiyo. Çalışan CD ile de kurulum yapmadan olmuyo. O da sistemi bozuyo. KDE LİNUX MİNT deneyecektim. Ama hoşuma gitmedi. Vazgeçtim. Nedense Bir türlü KDE masaüstünü sevemedim gitti.

bytan

Canlı cd ile makinayı açıp alan ayıracağın bölümü sisteme bağlamadan gparted uygulamasıyla istediğin gibi küçültme işlemi yapabilirsin. Partition Magic'teki gibi..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

kalkan1973

Sağol kardeş oldu yaptım . UBUNTU ile LİNUX MİNT kullanıyorum. Ama LİNUX MİNT - UBUNTU nun yerini tutmadı bende...