[Çözüldü] grub kaldirmak istiyorum

Başlatan holywars, 21 Ağustos 2010 - 13:11:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

holywars

Merhabalar, 2nci bir hdd aldim ve 2 isletim sistemi icin 2 hdd daha saglikli olurdan yola cikip ubuntuyu kaldirip yeni hdd e kurmak istedim. Fakat sanirim grub duzenlemesi yapmadan ubuntuyu sildigim icin basim dertde cunku var olan diger isletim sistemi win 7 de acilmiyor. Sanirim grub menusunde ubuntu ilk siradaydi sebep bu olsa gerek.. Simdi ubuntu yu sildigim icin grup menusunu nasil kaldiririm.. Biraz acilce ama hizli bir yardim gerek aramada cep denden yapamiyorum... Tesekkurler.

aybars

Sorunun ubuntunun ilk sırada olması değilde grub.cfg dosyasının ubuntunun kurulu olduğu yerde olması.Bilgisayarı açınca grub menüsü açılıyor mu ?

bytan

Win 7 cd'si ile win önyükleyicisini mbr'ye tekrar yazdırmalısın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

holywars

Alıntı yapılan: Dexter - 21 Ağustos 2010 - 13:58:13
Win 7 cd'si ile win önyükleyicisini mbr'ye tekrar yazdırmalısın.

Şimdi Lİve CD'den yazıyroum, peki mbr olayı tam olarak nasıl yapacağız..

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

holywars

İlginiz için teşeükkürler,

http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/06/windows-7-hasar-gormus-mbr-kaydn.html

burada anlatıldığı gibi yaraparak girebildim win 7'ye fakat ilginç olan yukarıdaki linkde anlatılan F (dvd-room) bölümüne giremedim bende bu komut geçersin oldu ama en sondaki;

Alıntı Yap11- cd boot yazıp Enter'a basın.

12- dir yazıp Enter'a basın.

(Şimdi Bootsect aracını görüyorsunuz)

13-  bootsect /nt60 SYS /mbr  komutunu yazın ve Enter'a basın.(Eğer başarılı olmazsa yazının sonundaki notu okuyun)

ile hallettim sonuç aynı :)

Çözüldü