DNSler Default'a donuyorlar

Başlatan ZooM, 18 Ağustos 2010 - 15:24:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ZooM

Arkadaslar youtube ve diger yasakli sitelere girebilmek icin;
Baglantilari yönet > Auto eth0 > IPv4 ayarlari > Sadece otomatik (DHCP) adresleri
seciyorum
ve 208.67.222.222, 208.67.220.220 şeklinde DNS'leri ekliyorum uygula diyorum.

sonra siteleri acmaya calisiyorm. Telekominikasyonun yasakladigi safyasini gosteriyor. Tekrar bakiyorum IPv4 ayarlarina bu ayarlar degismis. Otomatik (DHCP) olmus.
sudo nano /etc/resolv.conf ile girip nameserver ekliyorum kaydedip cikiyorum tekrar baktigimda ise silinmis olarak gozukuyor. Neden bu ayarlar surekli default konuma geliyor? nasil halledebilrim? Ayrica /etc/hosts dosyasinada ekledim ordakiler duruyor. ama sadece youtube sayfasi aciliyor ama videolar acilmiyor.
If I was your vampyre...

sem

sudo chattr +i /etc/resolv.conf

İlgili nameserver ve adresleri yazdıktan sonra yukardeki komut ile dosyayı kilitlemeyi deneyin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ZooM

nameserver olarak eklediklerim suan duruyor. ama youtube disinda yinede hic bir sayfayi acmiyor. ve youtube'da da sadece sayfayi aciyor  videolari degil

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2010 - 15:55:33

ve ilaveten baglantilari duzenle dedigimde girdigim dnsler ordan yine silinmis ... otomatik (dhcp) olmus
If I was your vampyre...

adil_x

208.67.222.222, 208.67.220.220
Son 222 den sonra virgülü sil kaydet ve yeniden dene.

sem

sem0900@laptop:~$ lsattr /etc/resolv.conf
----i------------e- /etc/resolv.conf

Komutu ile dosyaya bakabilirsiniz.

sem0900@laptop:~$ sudo chattr  +i /etc/resolv.conf
sem0900@laptop:~$

Şeklinde olması lazım, yani bir hata alıyorsanız olmaz. Doğrudan alt satıra geçmeniz gerekir. Örnek olarak fikir versin diye kendi resolv.conf dosyaamı göstereyim, bu DNS'ler youtuba'a girebiliyorum.
sem0900@laptop:~$ cat  /etc/resolv.conf

#GoogleDNSdegil
nameserver 66.209.48.10
nameserver 206.167.80.3

"GoogleDNSdegil" sizi yanıltmasın nerenin olduğunu bilmediğim için öyle oldu, daha öönceden GoogleDNS vardı da sonra böyle kaldı =) Emin olmak için şu an denedim girebiliyorum youtube'a...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2010 - 16:41:58

Ben tamamen yanlış anlamışım soruyu... Ben resolv.conf dosyasını kendiniz elle düzenliyorsunuz sandım... Kusura bakmayın... Ama bir de öyle deneyin isterseniz; Terminalden;
sudo nano /etc/resolv.conf
Komutu ile girin, benim dosyamda olduğu gibi yazacağınız değerleri "nameserver" yazıp karşısına yazın. Sonra ctrl + x tuşları ile çıkın. Çıkarken kaydetmeyi unutmayın...

Çıktıktan sonra sudo chattr +i komutu ile dosyayı değişikliğe kapatın. Daha önceden vermiştiniz bu komutu eğer bu komut işleme alındıysa ctrl + x ile değişiklikleri kaydetmeye çalışırsanız yetki hatası alırsınız. O zaman dosyadan ctrl + x ile değişiklikleri kaydetmeden çıktın;

sudo chattr -i /etc/resolv.conf
İle önce dosyayı işlemlere açın, sonra en başta dediklerimi uygulayın...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ZooM

zoom@Hp:~$ lsattr /etc/resolv.conf
zoom@Hp:~$ cat  /etc/resolv.conf
# Generated by NetworkManager
nameserver 192.168.1.1
nameserver 208.67.222.222
nameserver 208.67.220.220

yine olmadi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2010 - 16:44:37

youtube disinda baska yasakli stelere grebiliyormusuz? orn : http://www.megaupload.com/
If I was your vampyre...

sem

Evet bütün sitelere girebiliyoırum...  Örnek verdiğiniz siteye de girebiliyorum... chattr komutundan sonra işlem yapılması çok ilginç... Siz chattr ile dosyayı kapttıktan sonra işlem yapabiliyor musunuz üzerinde? Değişiklik yapabiliyor musunuz?
Burası dünya?

ZooM

bende simdi browser'i degistirdim FF'i kaldirdm Chrome kurdum. Youtube'a girip video izleyebiliyorum. Fakat iger siteleri acamiyorum. ve dediginiz gibi virgul koyamdan DNSleri yazdim yine eski haline donuyor
If I was your vampyre...

sem

Farklı DNS'ler kullanıyoruz,  aynı sitelere girememe onunla alakalı olabilir.

Siz şimdi sudo nano ile resolv.conf dosyasını açıyorsunuz.  Open DNS adresilerini girip chattr +i yapıyorsunuz. Sonra yine de tekrar eski haline mi geliyor chattr +i uygulamanıza rağmen?
Burası dünya?

ZooM

+i yaptiktan sonra degismedi. ama diger sitelere giremiyorum. ve baglantilari duzenleden girdigimde direk otomatik oluyor.
resolv.conf :

ve suan hosts dosyasi ile giriyorum sanirim.

zoom@Hp:~$ cat /etc/resolv.conf
# Generated by NetworkManager
nameserver 192.168.1.1
#GoogleDNSdegil
nameserver 66.209.48.10
nameserver 206.167.80.3
If I was your vampyre...

sem

Benim hosts dosyam hiç dokunulmadı. Yani ellemedim hiç... Sadece bu DNS'yi kullanarak giriyorum bütün sitelere... Yani hangi sitelere giremiyorsunuz bilmiyorum bir örnek verin isterseniz ben de bakayım bir... Örnek olarak hala az önce verdiğiniz siteye giremiyor musunuz?
Burası dünya?

ZooM

If I was your vampyre...

sem

Verdiğiniz siteye şu an ben de giremiyorum... Site ile alakalı bir durum olabilir. İlk verdiğinizde hemen girmiştim =) Bir siyahi adam, bir kadın bir de beyaz tenli bir adam vardı... =)=) Heeh şu an açıldı bir daha deneyin isterseniz =) GoodleDNSdegil ile bir denerseniz muhtemelen girersiniz... Şansa yazarken açıldı
Burası dünya?

ZooM

benimkisinde mahkeme karari ile erisim engellenmistir yaziyor :)
If I was your vampyre...

sem

Tarayıcıları açın kapatın, bilgisayarı açın kapatın =)=)=)

Son olarak şunları tekrar paylaşayım toplu halde bakıp sonra da belki ilgili değişikliği kendinizde yapmak istersiniz. Yine sorun devam ederse sitede bu konu ile ilgili başlıklar bulabilirsiniz. Sitelere girememe dışında asli sorun çözüldüğü için (defaulta dönme) bu konuyu etiketleyin isterseniz.
Alıntı Yapsem0900@laptop:~$ cat /etc/resolv.conf

#GoogleDNSdegil
nameserver 66.209.48.10
nameserver 206.167.80.3
Alıntı Yapsem0900@laptop:~$ cat /etc/hosts
127.0.0.1   localhost
127.0.1.1   laptop

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
Alıntı Yap
sem0900@laptop:~$ lsattr /etc/resolv.conf

EK:İyi günler diliyorum...

Burası dünya?

ZooM

hosts u kaldrdm. youtubada gremyorum :)
If I was your vampyre...

Yiğit Ateş

Dhcpcd'yi sevmemiş olabilir :P Dnsmasq ile de deneyebilirsiniz.

bytan

Hosts'u nasıl nereden kaldırdın?

Şu son haliyle /etc/hosts dosyanın ve /etc/resolv.conf dosyanın içeriğini buraya aktar. Ve son durumda hangi sitelere giremiyorsun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ZooM

Az once formati bastim. suan guncellemeleri yapiyorum
If I was your vampyre...