uçbirim logosu ?

Başlatan Lady, 15 Ağustos 2010 - 19:40:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lady

bu resimdeki gibi terminali actigimizda penguen tren ucak logosu filan cikiyor onu nasil yapabilirim ?

ironic

ascii kodlarla oluşturulan logoları .bashrc dosyasına işlemelisin.

setare

Linux Mint kullanıyorum uçbirimde bu logolardan var ve bu resimleri veya logoları nasıl kaldırabiliriz diye soracaktım ama home dizininde ".bashrc" adlı bir dosya yok

Arkadaşın konusu çözüme ulaşırsa benim sorum ile de ilgilenirseniz sevinirim :)

hitokiri

gnome-terminal profil  tercihlerinden veya
şu komutla arkplan için resmi seçer;
gconftool-2 -s --type string /apps/gnome-terminal/profiles/Default/background_type image
seçmez;
gconftool-2 -s --type string /apps/gnome-terminal/profiles/Default/background_type solid
ve de şu şekilde arkaplan resmi atanabilir;
gconftool-2 -s --type string /apps/gnome-terminal/profiles/Default/background_image  '/nerde/bu/resim.png'

setare

o
    o
        .--.
       |o_o |
       |:_/ |
      //   \ \
     (|     | )
    /'\_   _/`\
    \___)=(___/

Bu şekildeki resim ve yazılardan bahsediyorum :) uçbirimdeki bu resimlerin uçbirimin yavaş açılmasına sebep oluyor. Tam olarak ne yapmam lazım bunları kaldırmak için.

komutları denedim ama bir değişiklik olmadı

hitokiri

cat ~/.bashrc
de bi şeyler varsa silebilirsin mint kullanmadım daha önce benzeri bi sorun konuluşmuştu diye hatırlıyorum ama  :-\

setare

setare@setare-Linux-Mint ~ $ cat ~/.bashrc
cat: /home/setare/.bashrc: No such file or directory

malesef o dosyadan(.bashrc) yok. Her zaman Linux Mint'in ubuntudan fazlası var eksiği yok derdim bir eksiği çıktı :)
sağlık olsun ben daha sonra ayrı bir konu açarım (Linux Mint uçbirim görünümü diye)

eribol

/etc/skel/.bashrcbu dosyanın içeriğini bir kontrol edin isterseniz.

erginemr

Bunlar "fortune/cowsay" ortak girişiminin işi de olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam, Linux Mint konsol açılışında penguen, fil gibi hayvan resimleri çıkartarak bir de fal/özlü söz yazıyordu ki, bunu yapan "fortune" aracını kullanan "cowsay" isimli bir konsol programı. Bunun bir de "xcowsay" isimli grafik ekranda çalışan versiyonu var.

Eğer böyleyse, .bashrc veya benzeri bir ayar dosyasındaki bu programı çalıştıran satırı bulup temizlemelisiniz.

http://linux.byexamples.com/archives/114/fortune-cookie/

setare

Alıntı yapılan: eribol - 15 Ağustos 2010 - 23:38:11
/etc/skel/.bashrcbu dosyanın içeriğini bir kontrol edin isterseniz.

O dizinde de ".bashrc" dosyası yok.

Alıntı yapılan: erginemr - 15 Ağustos 2010 - 23:45:17
Bunlar "fortune/cowsay" ortak girişiminin işi de olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam, Linux Mint konsol açılışında penguen, fil gibi hayvan resimleri çıkartarak bir de fal/özlü söz yazıyordu ki, bunu yapan "fortune" aracını kullanan "cowsay" isimli bir konsol programı. Bunun bir de "xcowsay" isimli grafik ekranda çalışan versiyonu var.

Eğer böyleyse, .bashrc veya benzeri bir ayar dosyasındaki bu programı çalıştıran satırı bulup temizlemelisiniz.

http://linux.byexamples.com/archives/114/fortune-cookie/

Evet aynen yazdığınız gibi, Logolar ve özlü sözler(ingilizce). Verdiğin linki inceliyorum ama ingilizcem az komutları bir deneyeyim.
Ben kolay bir çözümü olacağını düşünmüştüm arkadaşın konusunu da iyice dağıttım kusura bakmasın.

setare@setare-Linux-Mint ~ $ apt-get install fortune
E: /var/lib/dpkg/lock dosyası kilitli açılamıyor - open (13: Permission denied)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, yönetici misin?

erginemr

Linux Mint forumunda şöyle bir bilgi var:
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=26342

gksu gedit /etc/bash.bashrc
ile "/etc/bash.bashrc" dosyasını açın ve;

başına "#" işareti koyarak alttaki satırı devre dışı bırakın:
#/usr/bin/mint-fortune

setare

Alıntı yapılan: erginemr - 16 Ağustos 2010 - 00:20:20
Linux Mint forumunda şöyle bir bilgi var:
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=26342

gksu gedit /etc/bash.bashrc
ile "/etc/bash.bashrc" dosyasını açın ve;

başına "#" işareti koyarak alttaki satırı devre dışı bırakın:
#/usr/bin/mint-fortune

Çok teşekkürler  :)

Şu an sade yani istediğim gibi bir uçbirim açıldı. :)