Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 15 Ağustos 2010 - 02:54:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Dropbox
140 (39.3%)
Xen
0 (0%)
Opera (Opera *bağlantı ve Opera Unite)
5 (1.4%)
Google Drive
162 (45.5%)
iCloud
12 (3.4%)
Diğer
17 (4.8%)
MS SkyDrive
26 (7.3%)
Box.com
14 (3.9%)
Ttnet Bulut Hizmeti
2 (0.6%)
Yandex
53 (14.9%)
Baidu
1 (0.3%)
Kuaipan
1 (0.3%)
Mega
22 (6.2%)
owncloud
1 (0.3%)
pCloud
2 (0.6%)

Toplam Oy Verenler: 356

laz61

Dropbox kullaniyorum. 25GB

HTC Desire X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Her sözü gerek yok laf ile beyana, bir bakış bin laf eder bakışdan anlayana..
AMD Ryzen 1600 12CUPs - Asus Dual RX 580 - AB350M Gaming 3 - 1TB WD Blue - 2TB Toshiba P300 - Samsung 850 EVO 120GB - Corsair 8GB 2400MHZ LPX RAM - Thermaltake Core V21 - Hi-Power 500W 80+ PSU

nowheretohide

arkadaşlar ben UbuntuOne kullanıyorum özellikle ubuntu yüklü cihazlarımda Documents kısmındaki bilgileri eşleştirmek için. Fakat bilgi depolamak için kullandığım 2TB (ücretsiz) Baidu Yunpan (http://yun.baidu.com/ ) var. Ubuntu içinde terminalden çalışan sync vardı. İsteyen olursa kodu netten paylaşırım. Ben daha çok elimdeki dosyaları depolamak ve uzaktan torrent dosyalarını indirmek için kullanıyorum. Ayrıca dosylarımı kişilere sadece onlara özel tek kullanımlık linklerde gönderip paylaşabiliyorum. Yada indirdiğim videoları browser üzerinden izleme imkanım var. Kısacası baya bir kullanışlı sistem. 2TB ve Torrent indirme eklentisi edinmek isteyen olursa yardımcı olurum.

not: alorak, 30 mesaj sınırını aşamadığım için kişisel ileti gönderemiyorum o nedenle buraya ek açıklama yazmayı uygun gördüm.

Baidu ile görüştüğümde ingilizce üzerinde çalıştıklarını söylediler ama hemen çıkacağını sanmıyorum. Türkçe konusunda yardımcı olmayı teklif ettim, çeviriye başladıklarında haber vereceklerine dair mail gönderdiler.

Dil konusunda sorun yaşarsan Google Translate ile kullanabilirsin. Tavsiye ettiğim birçok arkadaş Google Translate ile çözdüler.
Bu arada KUAIPAN var, bunda 2TB lik cloud alanı var ve ubuntu cihaza yükleyebilirsin. Torrent indirme imkanı yok. Ubuntu One gibi çalışıyor. Bunda sanırım ingilizce vardı, yani sistem üzerinde de görebiliyorsun android tabanlı cihazlarada yükleme yapabilirsin.
http://www.kuaipan.cn/ buradan ulaşabilirsin.
http://www.kuaipan.cn/d/linux bu da kurulum dosyası.

Altaylardan_Gelen_Atlı

Jane Silber  ( Canonical / Ubuntu One ) bulut depolama hizmetinin kapanacağını açıkladı.

arkadaşlar öneriniz nedir hangi bulut olmalı...
ve tabiki ubuntu ile uyumlu ve sorunsuz olmalı
bunu düşünürken android paylaşımlı bir üçlü kombinasyon olarak düşünelim

saygılar
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

heartsmagic

Baidu ve Kuaipan ankete eklendi.

@nowheretohide, bu Çin menşeli arkadaşlar güvenli midir? Telefon için uygulamayı Google Play üzerinden değil de kendi sitelerinden dağıtmaları işkillendiriyor beni. Hoş şu an ihtiyacım yok bulut üzerinde depolamaya, bir süre önce Yandex oldukça arttırdı bana ait yeri fakat yeni fırsatlar güzel olabilir diye sormak istedim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mechulkalan

@heartsmagic Çin tabanlı sistemlerin en büyük sıkıntısı çoğunun avrupada sunucusunun olmaması. Yükleme ve indirme hızınız dropbox, copy gibi servislere kıyasla düşük kalıyor.

heartsmagic

O çok sorun olmaz benim açımdan, tek derdim güvenlik şu aşamada açıkçası. Hoş telefona uygulama kurmadan falan da 5GB yer verdi :)

nowheretohide

açıkcası her ikiside çinde gayet populer. baidu biliyorsunuz google'un çin versiyonu. kuaipan ise daha çok yazılım üzerine olan bir şirketin ürünü. hatta şu anda ubuntu-kylin de default olarak geliyor. Aşağıdaki adreste linux kurulum dosyası mevcut.
http://www.ubuntukylin.com/applications/showimg.php?lang=en&id=34

hızlarına gelince türkiye'de ki hızlarından emin değilim. fakat asyada gayette iyi şekilde verim alıyorum.
güvenlikle ilgili olarak ubuntu china da pek birşey yok. birçoğu kuaipan ve 360yun kullanıyor, 360yun ise bir antivirus programı şirketinin ürünü. Kendi sitelerinden indirme önermesinin nedeni ise açıkcası google play kullanımı o kadarda yaygın değil. çinde google play tarzı binlerce market var, nedeni google hizmetlerinin çinde yasak olması, üstelik google play üyelik gerektiriyor, diğerlerinde üyelik yok ya da çin devleti bunu takip edebiliyor -malum çin ve google ilişkileri-. örneğin baidu android cihazlar için kendi marketini kurdu, google play uygulamalarını indirmeye izin veriyor kendi serverlarından, üyelikte istemiyor.

D@bbe

google drive varken... başkasına gerek yok... :P 8)

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

heartsmagic

@nowheretohide, teşekkürler açıklama için. Bir ara tekrar bakayım kendisine. Son olarak da şunu sorayım, Webdav desteği var mı?

barış

http://mega.co.nz/ ve yandex.disk kullanıyorum. Yandex Disk'imde 200GB alan var.
mega, Mega Upload'un eski kurucusunun yeni projesi. Yeni Zelanda tabanlı bir site 50GB ücretsiz depolama alanı veriyor ve çok hızlı. Maksimum bant genişliğinde dosyayı indirebiliyorsunuz. Linux için de istemcisi yakında geliyormuş.

nowheretohide

@heartsmagic biraz araştırdım fakat bir bilgiye ulaşamadım, ubuntu china forumdakilerde henüz bir şey bulamamış.tekrar sordum oradakilere, belki bir vardır.

heartsmagic

@nowheretohide, teşekkür ederim. Olur da haber gelirse diye takipteyim bu konuyu.

agritux

Bana bir mail gelmiş tam okuyamadım ama Ubuntu One kapanıyormuş galiba? Doğru mudur?

matrax_41

agritux

Alıntı yapılan: heartsmagicBaidu ve Kuaipan ankete eklendi.

@nowheretohide, bu Çin menşeli arkadaşlar güvenli midir? Telefon için uygulamayı Google Play üzerinden değil de kendi sitelerinden dağıtmaları işkillendiriyor beni. Hoş şu an ihtiyacım yok bulut üzerinde depolamaya, bir süre önce Yandex oldukça arttırdı bana ait yeri fakat yeni fırsatlar güzel olabilir diye sormak istedim.
Çin google kullanmıyor. Çindeki telefonlarda google play store ya da gapps olarak adlandırdığımız google apps da bulunmuyor. Çin facebook bile kullanmıyor. İşte bu yüzden google play store' a uygulama koymaları saçma olur. Herşeyde kendi alternatifleri var. Çinde popüler romların (lewa, miui, mokee vs tonlarca) hepsinin kendi marketleri var. Oralarda baidu uygulaması var.

Baidu gayet popüler ve çok kullanılan bir hizmet. Hızları Türkiye'de berbat.

Benim asıl sorum ise şu olacak.
Dropbox'un bana vermiş olduğu ücretsiz kısıtlı alan malesef dolmak üzere. Bu yüzden alternatif arayışına çıktım. Gözüme uzun zamandır Google' ı kestirmiştim fakat dropbox gibi bir uygulaması olmadığı için, bilgisayar-telefon senkronizasyonu olmadığı için geçiş yapmaktan hep vazgeçmiştim.

Alternatif uygulamalar var. Hatta onları bu başlıkta paylaşmış bile olabilirim. Ama başarıyı elde ettiğimi hatırlamıyorum.

Telefon-Bilgisayar fotoğraf senkronizasyonu için Google'ı kullanan ve başarı elde eden var mı aramızda?
Google belli bir çözünürlük altına sınırsız alan sunuyor. Bu da çok işime gelir doğrusu.

serkanburda

agritux

@serkanburda ilk kez gördüm. Gözümden kaçmış. Kurdum, senkronize ediyor :) Peki klasör yolunu nasıl değiştirebilirim?

Düzenleme: Kendi sitelerinde henüz mümkün olmadığı yazıyor. Sonraki projeleri oymuş.

agritux

Dropbox kullanan var ise, mailbox kursunlar google play store'dan. Google hesabı ile bağlasınlar. Sonra kaldırsınlar. Dropbox bedava 1 GB alan veriyor. 

wiyap

Google Drive ve iCloud kullanıyorum  size tavsiye edeceğim iCloud harika  çok hızlı tavsiye ederim  pek kullanıcı yok zannedersem  burada :)
sir ağda ve sir ağda makineleri
www.inadinaguzellik.com

aksuugur76

Çoğunlukla Google Drive ve buna bağlı Google Dökümanları aktif olarak kullanıyorum.Eski bir abone olduğum için yıllık 5dolar ücrete toplamda 46GB olmak üzere alanım var.

Skydrive ise daha çok fotoğraf yedekleme olarak kullanıyorum.Yine yeni adıyla OneDrive da eski bir kullanıcı olduğum için 1hesabım için 25GB ve başka bir Microsoft hesabım için de 25GB olmak üzere toplamda 50Gb alanım var.

Yandex.Disk te ise 200GBden fazlası sürekli olmak üzere toplamda 250GB alanım var.200ünü Yandex.Disk windows uygulamasında meydana gelen bir hatadan dolayı ücretsiz olarak verdiler.

Box.net te 50GB,Mega da 50GB,Wualada 5GB,Dropbox ta 2,9 GB ve son olarak bugün tanıştığım Kuaipan da ise şu an itibariyle 1130,2 GB alanım var.

freeman

Biraz konuya alakasız belki ama ben şöyle * bir şey yaptım.
Eski bir Android tablet var bende. Buna ihtiyacıma göre bir tane hafıza kartı aldım. Marketteki Ftp Server adındaki uygulama ile cihazlara adres atayabiliyorsunuz. Bunla adres atadım. Tablet 7/24 açık olduğu sürece istediğim her yerden verilere ulaşıyorum. Enerji tüketimi de çok çok az tabi.

Neden böyle * bir şey yaptın derseniz, bazen, çok lazım olduğu anda Drive 'a ulaşamıyorum. Ve Drive 'a büyük boyutlu bir dosya yüklemek tam bir işkence benim için. Tabi indirmekte işkence. Ama kendi ftp sunucumda böyle sıkıntılar yaşamıyorum.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

MoShic

Alıntı yapılan: barış - 07 Nisan 2014 - 00:32:26
http://mega.co.nz/ ve yandex.disk kullanıyorum. Yandex Disk'imde 200GB alan var.
mega, Mega Upload'un eski kurucusunun yeni projesi. Yeni Zelanda tabanlı bir site 50GB ücretsiz depolama alanı veriyor ve çok hızlı. Maksimum bant genişliğinde dosyayı indirebiliyorsunuz. Linux için de istemcisi yakında geliyormuş.

Geçenlerde mucize eseri karşılaşmıştım bu siteyle, en büyük alternatifim..
Eski ID: Mar yJuana

smt566

Ubuntu One kapanınca tabiki Google Drive kullanıyorum. :)

xhektor

Aldığım telefon 50gb depolama alanını 2 yıllığına bedava verdiği için dropbox kullanıyorum.

hüseyinbozan

yandex'in rus hacker'lar tarafından kurulduğunu bir arkadaşımdan işittim, ne kadar doğru veya güvenilir bilemiyorum bende. şuan için ubuntu ıne ve de google drıver kullanıyorum.