Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 15 Ağustos 2010 - 02:54:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Dropbox
140 (39.3%)
Xen
0 (0%)
Opera (Opera *bağlantı ve Opera Unite)
5 (1.4%)
Google Drive
162 (45.5%)
iCloud
12 (3.4%)
Diğer
17 (4.8%)
MS SkyDrive
26 (7.3%)
Box.com
14 (3.9%)
Ttnet Bulut Hizmeti
2 (0.6%)
Yandex
53 (14.9%)
Baidu
1 (0.3%)
Kuaipan
1 (0.3%)
Mega
22 (6.2%)
owncloud
1 (0.3%)
pCloud
2 (0.6%)

Toplam Oy Verenler: 356

freeman

Hiçbir fark göremedim ben. Şu an siz dediniz diye tekrar baktım. Dropbox 'un kendi resimlerinden birini Drive 'a yükledim, arada bir fark göremedim.
Ayrıca 5800 telefonumda çektiğim resmi de ikisinde de kıyasladım. Yİne bir fark yok. Tam çözünürlüğünde görebiliyorum. Yani kendi kafalarına göre bir işlem yapmıyorlar. Dropbox 'da resmi "View Original" dediğinizde, tam boyutlusunu açıyor, Drive 'da ise "Görüntüleyici" ile...

Hata var mı? Ben şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ama tabi bu sıkıntı çıkmayacağı anlamına gelmez. Yani bu konuda ben birşey diyemem. Sorun çıkarsa, hepsinde de çıkabilir yani. :) Bunu bilemeyiz. 

Ama şu konuyu tekrar hatırlatayım:
Telefon ya da tablet gibi cihazlardan, resimlere bakacaksanız, Dropbox daha avantajlı. Dediğim gibi, indirmeden direkt görüntülüyor ve sağa sola kaydırabiliyorsunuz. Drive 'da ise her resmi tek tek indiriyor, daha sonra hangi uygulamada açmak istediğimi soruyor.  Resimleri tek tek indirmesi de can sıkıcı tabi ki.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

betseg

E-mail, sosyal ağ, mobil uygulamalar, tarayıcı, depolama vs. her şey Google'da var. Cevap da zaten Google Drive.

monthy_python

Ubuntu one'ın avantajı "share folder" seçeneğiyle dosya gönderebilme özelliği. dropbox'la G.Driveda bu yok bildiğim kadarıyla.
dezavantajı, sistem diski dışındaki diskleri görmemesi. Depo olarak kullandığım NTFS diski görse (dropbox gibi) çok iyi olurdu.

PcCopat

Henüz yeni sayılan bir bulut depolama hizmeti kullanıyorum. Sınırsız alan veriyor. Her yeni güncelleştirme ile birlikte yeni özellikler ekliyorlar. Denemek isterseniz aşağıdaki linkten üye olabilirsiniz. Bu linkten üye olursanız benim bir çıkarım olmuyor ancak siz 1 aylık sınırsız depolama hakkı kazanıyorsunuz. Büyük dosyalar için test etmek isterseniz birebir. Bağlantı hızları ile ilgili bilgi vereyim. 1080p filmleri 4-5 MB/sn şeklinde sisteme yükleyebiliyorum ve sorunsuz olarak video akışı ile izleyebiliyorum. Bağlantım 100Mbit/s.
Bitcasa isterseniz Dropbox gibi seçtiğiniz klasörleri senkronizasyon yapıyor, isterseniz de yedekleme olarak (harici harddisk gibi) kullandırıyor. Bilgisayarımda çıkarılabilir disk olarak gözüküyor. Uygulamanın Windows, Mac, Android, iOS, Windows Mobile sürümleri mevcut, ayrıca da bir takım kolaylıklar sunan  Chrome eklentisi var.
1 aylık sınırsız deneme linki (daha sonra 10GB'a düşüyor): http://l.bitcasa.com/fJssimoK

agritux

Google'ın picasa fotoğraf ve video senkronizasyonunu denemek istedim. Çevirimiçi hesaplara google hesabımı ekledim. Shotwell'e dropbox dizinimi gösterdim. Tüm fotoğrafları seçip yayımla dedim. 16 fotoğraf ardından hata verdi. Hatada hedef dizin çok büyük diyordu. Dizinden kastı fotoğraf sayısı sanıyorum. Çünkü fotoğraflar telefon ile çekildiği için, dropbox üzerinden bilgisayara indiği için hep aynı boyut civarında. Bu yüzden 25 tane seçtim birde böyle deneyeyim dedim. Bu sefer 6 fotoğraf ardından 404 not found hatası verdi.

Picasa ile ubuntuyu en iyi bağlayan yazılım sanıyorum. İki yönlü senkronizasyon yapacak bir uygulama. Kullanan var mıdır?

Bir soru daha gelsin madem. Telefondan çektiğim fotoğrafları picasa'ya otomatik yüklüyor. Orası tamam. Peki telefondan sildiğimde onları siliyor mu? Silmemeli diye düşünüyorum. Dropbox silmiyor çünkü.

MehmetNuri


WhiteScars

iCloud apple ürünleri için mecburi gibi bir şey.
Google Drive GNOME 3'e entegre çalışacağını okumuştum. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa ubuntu one biraz düşüşe geçebilir.

Bunların dışında kullandığım başka bir servis yok ikisini yeterli buluyorum.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

monthy_python

Alıntı yapılan: WhiteScars - 29 Haziran 2013 - 15:57:39
iCloud apple ürünleri için mecburi gibi bir şey.

Avantaj/dezavantaj da yazar mısınız? ben kullanmaya kalktım mesela, çok rahatsız oldum, beğenmedim.
şu sebeplerden:
* uygulamalar (textedit, preview vs) 'icloud'la çalışmaya başladı. online mıyım offline mıyım belli değil.
* kendi seçtiği uygulamaları senkronize ediyor gibi, herhangi bir dosyayı kolayca yükleme nasıl yapılır; açık değil.

ben şundan hoşlanmıyorum: "*bir şeyler oluyor, ama sen karışma, biz biliriz."

prism vs okumuşsunuzdur, kimsenin masumiyetine güvenecek halim yok;

bulutun beni ahlaklı bulut olduğuna inandırması lazım (#ki o da sanal olabilir.)
şeffafsa eğer güvenebiliyorum, yok kilitliyse, zor...

Ubuntu one sevmemin sebebi bu, fikrim her an değişebilir gerçi.

edit:
başka platformda denemedim ama sanırım ubuntu'da çalışmıyor iklood.
ubuntu one heryerde çalışıyore :)

WhiteScars

Aslında mecbur değilsin fakat kullanmak daha az sıkıntı yaratıyor. Apple'in bütün ürüleri iphone, ipad vs icould ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Bir çok hizmetide rahatça alabiliyorsunuz bu sistemden. Uygulamaları kaydetme rehber kaydetme gibi. Bunları zahmetsizce yapabiliyorsunuz.

Açıkcası önemli verileri bulut hizmetleri sağlayan sistemlerde tutmam. Genelde notlarım oluyor benim böyle yerlerde. Her zaman erişmek istediğim dosya resim vb.

Öte yandan icloud'un en beğendiğim yanlarından biri otomatik olarak cihazınızdaki verileri yedekliyor. Özellikle telefon defterini. Daha önce çok numara kaybettim bu şekilde.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

XRumer

Owncloud diye bir özgür yazılım çıkmış. Nasıl ki Wordpress ile kendi sitenizi kuruyorsunuz, bununla da kendi bulutunuzu kuruyorsunuz. İşte adresi: http://owncloud.org/ Ayrıca Wordpress gibi o da Ubuntu deposunda mevcut. Hem kendisi hem de masaüstü istemcisini depoda bulabilirsiniz.

baranbarlas


XRumer

Copy'i de tavsiye ederim. 15 GB ücretsiz alan veriyor. Linux desteği de var. Kurulum gerektirmiyor, dosyayı açıp çalıştırıyorsunuz. https://www.copy.com/home/ Son zamanlarda oldukça popüler oldu.

91011

50 ve 15 Gb lerden bahsediyorsunuz peki bu alanlara ver yüklemek zor olmuyormu yani karşıya yükleme hızı indirmekten kat kat daha yavaş nasıl yapıyorsunuz bunu ?
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

XRumer

Alıntı yapılan: 91011 - 18 Ağustos 2013 - 21:21:31
50 ve 15 Gb lerden bahsediyorsunuz peki bu alanlara ver yüklemek zor olmuyormu yani karşıya yükleme hızı indirmekten kat kat daha yavaş nasıl yapıyorsunuz bunu ?

O bağlantınız hızına bağlı. Eğer 1mbit hızında internetiniz varsa karşıya yükleme hızınız yok gibidir. Zaten o hızla bulut kullanamazsınız. Ama 20 mbit internetiniz varsa yükleme hızınız da iyidir, rahatlıkla yüklersiniz.

cagriemer

#115
ownCloud'u bir seneden biraz fazla bir suredir kullaniyorum. Hatta SUDO 40. sayida[1] kisa bir tanitim ve kurulum yazisi yazmistim. Uc-dort ay kadar once sorulsa tavsiye etmezdim cunku guncelleme sureci neredeyse bastan kurulumu gerektiriyordu. (Bes dakikanizi aliyor tas catlasa ama usengeclik iste.) Son birkac surumdur bu islemi duzelttiler ve tek bir tikla guncellemeleri gerceklestirmek mumkun oldu. Diyeceksiniz ki bu niye buyuk bir problem? Buyuk problemdi bana gore cunku neredeyse her ay guncelleme cikariyorlar. Eger degisim kayitlarini (changelog) takip ederseniz goreceksinizdir. Ote yandan kendi kontrolunuz altinda olmasi cok buyuk kolaylik. Genelde istemcisi yerine web arayuzunu kullaniyorum. Cok kolaylastiriyor dosya paylasim islerini. Simdi bir de bir suredir RSS okuyucu entegrasyonu uzerinde calisiyorlar. O da tamamlaninca gayet guzel olacak.

[1] http://sudo.ubuntu-tr.net/sayilar/ubuntu-turkiye-e-dergisi-sudonun-40-sayisi/

burk

@cagriemer bulutta bulunan dosyaların indirilme sayısını gösterebiliyor mu?

baranbarlas

Alıntı yapılan: 91011 *bağlantı=topic=21732.msg477897#msg477897 date=1376850091
50 ve 15 Gb lerden bahsediyorsunuz peki bu alanlara ver yüklemek zor olmuyormu yani karşıya yükleme hızı indirmekten kat kat daha yavaş nasıl yapıyorsunuz bunu ?
100/12 mb baglantim var rahatoluyor indirme olarak denemedim. Su an isteyim aksam ustu eve gecince deneme amacli bi kac film ekleyim denersiniz

cagriemer

Alıntı yapılan: burk - 19 Ağustos 2013 - 10:58:43
@cagriemer bulutta bulunan dosyaların indirilme sayısını gösterebiliyor mu?

Hayir ownCloud kendi basina bu bilgiyi veremiyor. Indirme ve erisim noktasi gibi yerleri takip etmem gerektiginde kendi YOURLS[1] kurulumum ile baglantiyi kisaltip oyle paylasiyorum.

[1] http://yourls.org/

microanaliz

Depolama sistemlerinde şunu anladım teknik bir bakışla yaklaşmıyorsak alıştığımız bize iyi geliyor sanki ben google depo sistemi çok hoşuma gidiyor.Bir eksikliği belgelerde libra offiside tanısa daha da güzel olur.
MicroAnaliz

dorukduruberk


burk

Alıntı yapılan: cagriemer - 19 Ağustos 2013 - 12:17:12
Alıntı yapılan: burk - 19 Ağustos 2013 - 10:58:43
@cagriemer bulutta bulunan dosyaların indirilme sayısını gösterebiliyor mu?

Hayir ownCloud kendi basina bu bilgiyi veremiyor. Indirme ve erisim noktasi gibi yerleri takip etmem gerektiginde kendi YOURLS[1] kurulumum ile baglantiyi kisaltip oyle paylasiyorum.

[1] http://yourls.org/
Ben de Ubuntu One için aynı işlemi goo.gl ile yapıyorum ancak bulut deponun yönetim panelinde bu tür bilgilerin yer alması işlevsel olurdu.

Yalibuk


kalkan1973

100 GB ın üzerinde veri program ve video arşivim var. Hangi birini nereye yükleyeyim? :) Hiçbirini kullanmıyorum tabiki...
Evde İşte her yerde Linux

microanaliz

Ben google drive memnunum.10 gb ücretsiz sonrası paralı ve piyasadaki diğer şirketlere göre çok uygun bence. Hepsini denedim dersem yalan olmaz...
MicroAnaliz