Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 15 Ağustos 2010 - 02:54:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Dropbox
140 (39.3%)
Xen
0 (0%)
Opera (Opera *bağlantı ve Opera Unite)
5 (1.4%)
Google Drive
162 (45.5%)
iCloud
12 (3.4%)
Diğer
17 (4.8%)
MS SkyDrive
26 (7.3%)
Box.com
14 (3.9%)
Ttnet Bulut Hizmeti
2 (0.6%)
Yandex
53 (14.9%)
Baidu
1 (0.3%)
Kuaipan
1 (0.3%)
Mega
22 (6.2%)
owncloud
1 (0.3%)
pCloud
2 (0.6%)

Toplam Oy Verenler: 356

grayloop

Başka iletilerde de söylenmiş, ama bulut hizmeti olmadığından 4shared eklenmemiş. Benim bir hesabım vardı, Ubuntu için baktım 4shared'ın Ubuntu uygulaması da varmış. İstediğiniz HDD'den istediğiniz klasörleri yükleyebiliyorsunuz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

İsmail Caner NAZ

if

@İsmail Caner NAZ, diğer anketlerden kimine yazdığınız iletilere bir bağlandı düşmüştüm anketlere verilen cevaplar hakkında. Okumadıysanız okuyunuz.

krwlng

Bu arada box.net ismi değişti sadece Box oldu, adresi de box.com olarak belirlendi, fakat box.net olarak ta girilebiliyor.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

if

Alıntı yapılan: krwlng - 15 Mart 2012 - 23:40:07
Bu arada box.net ismi değişti sadece Box oldu, adresi de box.com olarak belirlendi, fakat box.net olarak ta girilebiliyor.

Düzenledim.

XRumer

Ankette bazı isim değişikliklerine gitmek mümkün mü?

Google Çevrimiçi Depolama Hizmetleri (Picasa Web Albümleri, Dökümanlar, Youtube, Gmail vs.) seçeneği Google Drive olarak değiştirilebilir.

Mobile Me ise iCloud olarak değiştirilebilir.

microanaliz

Bulut sisteminde windows bulut sistemi MS SkyDrive uyanıklık yapmış sanki.Kullanış olarak yaygınlık az hata vb nedenlerle kullanıyorum ama şöyle bir iş yapmış kayıt yapmayanlar msn ile mesaj olarak görmüyor illaki üye olacaksın.Bu da şunu gösteriyor; yaygınlaşmasını sağlıyor...
MicroAnaliz

sakirasci

Alıntı yapılan: The Punisher - 03 Mayıs 2012 - 23:47:42

bi de linux için ubuntu one alternatifleri neler?

Ubuntu One olmadığı zaman başvurulacak en kullanışlı yazılım Dropbox.

Daha öncesinde de biliyordum; ancak @hasanyılmaz aracılığıyla yükledim, Ubuntu'yu sorunsuz destekliyor.

Başlangıç olarak ücretsiz 2 GB yer veriyor; ancak her dâvet ettiğiniz arkadaşınız için 500 MB ek yer kazanıyorsunuz.
(Yalnız dâvet ettiğiniz arkadaşlarınızın hesap oluşturması yeterli değil, bilgisayarlarına kurduktan sonra 500 MB hediyeniz geliyor)

Yüklemeyi düşünenler şu bağlantıdan kayıt olursa bana da ek yer sağlamış olurlar, pek de müteşekkir olurum: :)
http://db.tt/wUMTjoh4
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.

The Punisher

Alıntı yapılan: sakirasci - 04 Mayıs 2012 - 00:10:07
Alıntı yapılan: The Punisher - 03 Mayıs 2012 - 23:47:42

bi de linux için ubuntu one alternatifleri neler?

Ubuntu One olmadığı zaman başvurulacak en kullanışlı yazılım Dropbox.

Daha öncesinde de biliyordum; ancak @hasanyılmaz aracılığıyla yükledim, Ubuntu'yu sorunsuz destekliyor.

Başlangıç olarak ücretsiz 2 GB yer veriyor; ancak her dâvet ettiğiniz arkadaşınız için 500 MB ek yer kazanıyorsunuz.
(Yalnız dâvet ettiğiniz arkadaşlarınızın hesap oluşturması yeterli değil, bilgisayarlarına kurduktan sonra 500 MB hediyeniz geliyor)

Yüklemeyi düşünenler şu bağlantıdan kayıt olursa bana da ek yer sağlamış olurlar, pek de müteşekkir olurum: :)
http://db.tt/wUMTjoh4

google drive çıkınca hiçbir avantajı kalmıyor dropbox'ın. en iyisi ya google driveın çıkmasını beklemek ya da ubuntu oneın güncelleme ile düzelmesini beklemek.

sakirasci

Google Drive'ın Dropbox'tan üstünlüğü nedir?
Şöyle bir baktım, o da Ubuntu One gibi 5 GB alanı ücretsiz sağlıyor, daha fazlası için ücretlendirme (aylık):

- 2,49 dolara 25GB
- 4,99 dolara 100 GB
- 49,99 dolara 1TB

şeklinde olacak(mış). Dropbox başlangıç olarak 2 GB veriyor; ancak bu alanı ücretsiz arttırma olanağınız var.

Ekçe: Ücretlendirme bilgisi kaynağı: http://www.ntvmsnbc.com/id/25343287/

The Punisher

@sakirasci: google drive'ın bana göre ubuntu one'dan bir artısı yok. aradaki tek fark bu hizmeti google'ın sunacak olması. ücretlendirmede eğer 24 nisandan önce picasa ile depolama satın alanlar bu depolama hizmetleri bittiğinde eski fiyatlar üzerinden alacaklar. google'ın yeni fiyatlandırma politikası ise pahalı geldi bana. dropboxın 2gb sunması nedeniyle sevmiyorum. bir de şu an sadece ubuntu kullandığım için, ubuntu one benim için öncelikli o olmazsa google drive kullanırım.

sakirasci

Açıklaman için teşekkürler @The Punisher :)
Aynı şekilde benim için de Ubuntu One öncelikli; ancak şimdilik sıkıntılı olduğu için Dropbox'tayım.

The Punisher

@sakirasci: bende şimdilik dropbox kurdum, 2.75 gb alanım var.

eğer ubuntu one sorunu giderilemezse ve google drive çıkarsa, kesinlikle google drive kullanırım. önümüzde şu an aşılması gereken 2 sorun var:

1. google drive'ın linux sürümünün çıkması.

2. ubuntu one sorununun çözülmesi. çünkü şu an ubuntu one ekibi de sorunun çözümünün ne olduğu konusunda muallakta.

Herneyse, umalım da sorunlar kısa sürede çözülür.

XRumer

Aslında 3 sorun var. Dropbox da sorunlu. Bazı Türkçe karakterlere sahip dosyaları eşitlemiyor.

sakirasci

Türkçe karakterlerle ilgili sorunu duydum ama kullanımımda bir sorun çıkmadı. Şimdi bir daha denedim, ŞşĞğİıÇçÖöÜü yazarak oluşturduğum rastgele dosyalarla. Eşlemede ben de bir sorun çıkmıyor; ancak bu sorunun olmadığı anlamına gelmez :)

Siz hangi dosyalarda sorun yaşıyorsunuz? Dosyada hangi Türkçe harfler varken oluyor bu? Dropbox'ın dil konusundaki tutumu bir garip zâten, yazılımın çevirisi için istekte bulundum; ancak bir yanıt verilmedi. Kendi keyifleri ne zaman gelirse o zaman çeviriyorlar yazılım arayüzünü :o

frkntlgyc

Şuanda bilgisayla ilgili her şeyimi dropboxa toplatıyorum.Google'ın arayüz çıkartması sonrasında bu durum nasıl olur bilemem ama google'ı bütün ofis amaçlı dosyalarımı toparlamak için şuan bile kullanıyorum sanırım en büyük artısıda bu.

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: The Punisher - 04 Mayıs 2012 - 01:40:10
@sakirasci: google drive'ın bana göre ubuntu one'dan bir artısı yok. aradaki tek fark bu hizmeti google'ın sunacak olması. ücretlendirmede eğer 24 nisandan önce picasa ile depolama satın alanlar bu depolama hizmetleri bittiğinde eski fiyatlar üzerinden alacaklar. google'ın yeni fiyatlandırma politikası ise pahalı geldi bana. dropboxın 2gb sunması nedeniyle sevmiyorum. bir de şu an sadece ubuntu kullandığım için, ubuntu one benim için öncelikli o olmazsa google drive kullanırım.

Ubuntuone'da uygulama desteği var mı? Google Drive'da uygulama desteği de var.  Yani bulutta çalışabilen tüm uygulamaları eşleştirebiliyorsunuz. Yalnız dosyalama servisinden ibaret değil yani.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

firetux

Ben ubuntu one kullanıyorum çünkü 5gb yer veriyor.
İcloud linux altında kullanılabiliyor mu ki? merak ettim şimdi  :)

possitive

Android desteği de çok kullanışlı olduğu için birinci tercihim dropbox oluyor. Bunun yanında GMail ile birlikte oldukça uyumlu çalıştığım için google drive ikinci tercihim oluyor. Ubuntu One'ı hiç denemedim ancak forumda yazılanları okuduktan sonra oldukça merak ettim en kısa zamanda onu da deneyeceğim.

agritux

Hem telefonumda hem bilgisayarımda sorunsuz çalıştığı için dropbox kullanmaktayım. Ama zaman ilerledikçe kullanabileceğim depo alanım azalıyor :)

Bu da beni başka uygulamalara itiyor.
Ubuntu one kullanmayı düşünürken, google senkronizasyonunu inceleyim dedim.
Okuduğum kadarıyla (https://support.google.com/picasa/answer/1224181?hl=tr) 2048 x 2048 çözünürlüğe kadar olan fotoğraflar ve 15 dakikaya olan videolar eğer google plus kullanıyorsanız depolama sınırınızdan düşmüyor. Eğer seçeneklerden aktive ederseniz de çözünürlüğü otomatik 2048 x 2048'a göre ayarlıyor. (zaten dropbox da çözünürlük ile oynuyor diye düşünüyorum, emin değilim - sebebi; telefondaki kapladığı yer ile dropbox'da kapladığı yerin farklı olması)
Bu durumda google daha bir cazip geliyor. Zaten telefonun işletim sisteminin geliştiricisi de ta kendisi. Herşeyimiz de kendisinde. Neyse uzatmadan, peki bunu bilgisayarda sağlayacak bir uygulama mevcut mu? Dropbox'ı hem telefona hem bilgisayara kuruyorduk. Telefon tarafı tamam da, bilgisayar tarafı ne olacak?

Ve benim google kullanma kararımı etkileyecek bir fikri, düşüncesi ya da önerisi olan var mı :)

juggle

Yandex.Disk hizmeti de kullanılabilir seviyede diye düşünüyorum. Android ve İphone uygulamalarıda yer alan bu hizmeti ben hem web üzerinden hemde telefonum üzerinden kullanabiliyorum. Web üzerindeki disk hizmeti şuanda Yandex.Mail üzerindeki ayrı bir sekme olarak entegre edilmiş durumda.
what goes around comes back around

freeman

Yandex.Dİsk hizmeti kapasite bakımından yeterli gibi görünüyor. 10 GB alan koşulsuz veriyor. +5 GB alanda Yandex tarayıcıyı indirdiğinizde veriyor ama bu verdiği alan 1 yıllık sanırım. Sonra geri alıyorlar herhalde. Bir de 6 ay kullanmak için 32GB veriyor ama tam olarak bilgim yok bu konuda.

Dropbox sadece depolama hizmeti olduğu için biraz geride kalıyor. Mesela PDF dosyalarını bile indirmeden görüntüleyemiyor. Ama DRive ve Disk 'te bu özellik var. Dropbox 'un en güzel yanı, tablette falan kullandığınızda, fotoğrafları indirmeden direkt olarak açabilmesi. Drive ve Disk 'te indirmek gerekiyor.

Ama tabi hangi hizmet olursa olsun, "upload" hızlaı çok düşük. 300 MB 'lık bir dosyayı bile-hangisi olursa olsun- çok ama çok geç yüklüyorlar.

Buluta bir güvenebilsem, Google Drive 'dan ücretli hesap almayı düşünebilirim. Bulutun önündeki en büyük engel bu "güven" meselesi....
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

agritux

Ben daha çok fotoğraf senkronizasyonu için kullanıyorum. Bu konuda başarılı olması şart. En cazibi de şu an google gibi duruyor. Ama kullananlardan da yorum almak gerekir. Bu yüzden mesaj bıraktım.

freeman

Şunları da ekleyeyim:
Google Drive 'ın en büyük avantajlarından birisi de, çok sayıda eklentiye sahip olması. Kurulan eklentilerle, web üzerindeki bazı servisler, direkt olarak Drive 'a bağlanabiliyor ve Drive üzerinde kullanılabiliyor. Mesela metin dosyaları, programlama dosyaları gibi dosyaları bazı eklentilerle Drive üzerinden değiştirebiliyorsunuz falan...
Drive için biraz daha çalışılsa, rakipsiz olabilir. Mesela HTML dosyalarını görüntüleyemiyor. doc, odt gibi dosyaları da kendi formatında dönüştürmeden görüntüleyemiyor. Ayrıca PDF okuyucusuna biraz daha özellik eklense(altını çizme, üstünü çizme, yerimi ekleme falan)  tadından yenmez.

Fotoğraf görüntüleme konusundaysa, ben birinin avantajını ya da dezavantajını göremedim, hepsi aynı.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

agritux

Mesela ikisinde de fotoğraf kalitesi aynı mı yükleniyor? Hata oranı var mı? Sıkıntısı var mı? Dropbox kullandım şimdiye kadar sadece. Sorun yaşadım diyemem. Google da da aynı koşullar mı geçerli? Dropbox'da fotoğraf yükleme çözünürlüğü hakkında bilgi bulamadım.