Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 15 Ağustos 2010 - 02:54:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi bulut depolama hizmetini kullanıyorsunuz?

Dropbox
140 (39.3%)
Xen
0 (0%)
Opera (Opera *bağlantı ve Opera Unite)
5 (1.4%)
Google Drive
162 (45.5%)
iCloud
12 (3.4%)
Diğer
17 (4.8%)
MS SkyDrive
26 (7.3%)
Box.com
14 (3.9%)
Ttnet Bulut Hizmeti
2 (0.6%)
Yandex
53 (14.9%)
Baidu
1 (0.3%)
Kuaipan
1 (0.3%)
Mega
22 (6.2%)
owncloud
1 (0.3%)
pCloud
2 (0.6%)

Toplam Oy Verenler: 356

heartsmagic

O kadar da haksızlık yapmayalım canım, bulut üzerinde ikisi de netice olarak ve birer servis sunuyorlar. Tek sunucu ile olsaydı o işler :) Bir ulaşama o sunucuya bakalım ne oluyor sonrasında :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

freeman

Alıntı yapılan: heartsmagicO kadar da haksızlık yapmayalım canım, bulut üzerinde ikisi de netice olarak ve birer servis sunuyorlar. Tek sunucu ile olsaydı o işler Bir ulaşama o sunucuya bakalım ne oluyor sonrasında
FTP servisinini yedeğini 2-3 farklı makineye alıyorlar. Kolay kolay birşey olmaz.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Protokolün FTP olduğundan emin miyiz?
Ayrıca o iş bir iki makineyle olmaz, cidden bu uygulamalar bulut üzerinde çalışıyordur :) 
Mesele söylediğin kadar basit değil yani.

freeman

Temelde ikisi de farklı tabi ki. Biri protokol, diğeri servis.
Anlatmak istediğim Drive, Dropbox gibi servisler "bulut" kapsamında değerlendirilmiyor. Millet bunlara ftp servisinin süslenmişi gözüyle bakıyor.
"Bulut hesaplama" çok çok ayrı bir dünya.

Konuyu dağıtıyorsam özür dilerim.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Kim değerlendirmiyor örneğin? :)
Bulut dediğimiz şey çok geniş bir kavram buna katılıyorum da, neden bu servisler bulut olayları içinde sayılmıyor onu anlamıyorum. Bildiğimiz bulut içinde kendileri, bölüm olarak da depolama tarafındalar. Benim bildiğim böyle en azından. 

freeman

Bulut olarak kabul edersek ftp dosya transferine göre ne gibi avantajları var?

Suraka

@heartsmagic abi kusura bakma konu ile alakalı değil ama ilk mesajdaki link çalışmıyor söyliyim dedim.

Bende Box, Google Drive ve Dropbox kullanıyorum ama "Box" seçtim

grayloop

Alıntı yapılan: Suraka - 09 Mart 2016 - 16:32:55
@heartsmagic abi kusura bakma konu ile alakalı değil ama ilk mesajdaki link çalışmıyor söyliyim dedim.

Bağlantıda bir sorun yok, bende açıldı. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=403.msg261763#msg261763
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

agritux

Alıntı yapılan: grayloopAlıntı yapılan: Suraka - 09-03-2016, 16:32:55@heartsmagic abi kusura bakma konu ile alakalı değil ama ilk mesajdaki link çalışmıyor söyliyim dedim.

Bağlantıda bir sorun yok, bende açıldı. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=403.msg261763#msg261763
Bende de açılmıyor. Sanırım yetki sınırlaması var. Çöpte falan olabilir belki.

Alıntı YapBaktığınız konu veya bölüm silinmiş veya size sınırlandırılmıştır.

heartsmagic

İlk iletideki bağlantıyı temizledim, teşekkürler bildirdiğiniz için.

@SkynetX, ftp protokolü ve bulut, elma ile armut gibi. Bulut, birçok şeyin birleşiminden oluşan bir kavram. İşin içinde depolama kısmı var, sistem kısmı var, ağ kısmı var, her şeyden öte de süreklilik kısmı var bence. Yani bir, iki veya üç makineye falan bağımlı değil bu olay. FTP ise bir protokol, bulut içinde olabilir, kullanılır veya kullanılmaz. İlgili servisler alt tarafta neler kullanıyor bilmiyorum, ancak sen FTP ile bağlanırsın (imkân verirlerse) ben Webdav ile. Bunu tutup bir iki FTP sunucusu kurayım, alın size Gdrive gibi düşünmemek lazım, bunu anlatmaya çalışıyorum :)

freeman

@heartsmagic;
Ben kavramları yanlış bildiğimi kabul ediyorum. :)
Belki kafamda yanlış ilişkilendirmişimdir.

heartsmagic

Hepsini tam olarak bilen zaten işin uzmanıdır :) Benim de söylemek istediğim ucundan, kıyısından bunların bir şekilde bulut üzerindeki servisler oldu. Zaten şu devirde böyle işleri bulut üzerinde yapmayanı dövüyorlardır muhtemelen.

OnLive

Bugün 31 Mart Dünya Yedekleme Günü'ymüş. Anlamı; hiç yedekleme almayan kişiler için "en azından yılda bir kez yedekleme alın" şeklinde bir hatırlatma niteliği taşıyor. Buluta yedek almak, diske yedek almaktan her zaman çok daha iyidir. Çünkü hiçkimse ben falanca markanın 3 TB, 4 TB'lık disklerini kullanıyorum Japon malı, son model havalarına giripte bu disk bana ömür boyu gider diyemez. En iyi diskler bile bir gün ölür. En azından çok önemli dosyalarınızı yılda bir kez yedekleyin. Çünkü bir gün, bir felaket olursa en azından bir yıl geriye gidersiniz. Bütün arşivinizi kaybetmemiş olursunuz.
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

TopKek

Genelde Mega ve Google Drive kullaniyorum. Ama en son gecen yil yedeklere bakmistim[emoji1]
Arch Linux mu Gentoo mu?

OnLive

Alıntı yapılan: OnLive - 24 Şubat 2016 - 18:08:07
Mega.nz kullanan arkadaşlara küçük bir uyarıda bulunayım. İki sene boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınızı, içindeki dosyalarla birlikte siliyorlar.

Güncelleme: İki sene boyunca pasif kalan hesapları (içindeki dosyalarla birlikte) siliyorlardı. Bugün baktım üç ayda bir silinecek şekilde değiştirmişler. Benim gibi birden fazla hesap kullanan arkadaşlar dikkatli olsunlar.
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

furyzer0

O kadar GNU/Linux sever olmasına rağmen ankete katılanların 3 te birinden fazlasının google drive kullanması garip.

lubuntu

Alıntı yapılan: furyzer0 - 30 Ocak 2017 - 13:44:24
O kadar GNU/Linux sever olmasına rağmen ankete katılanların 3 te birinden fazlasının google drive kullanması garip.
Bunun sebebi senin yazdığın şey aslında. GNU/Linux seviyor olmak, sadece GNU sever olabilirsek o dediğin şey tersine döner. GNU sadece özgür yazılım derken Linux tarafı ise kullanıldığı müddetçe yazılımın özgürlüğü önemli değildir der.GNU değerini bilenler içindir Linux ise yayılmak için özgürlükten ödün verir. Ubuntu Amazon ilişkisi en popüler örnektir buna.

furyzer0

Alıntı yapılan: lubuntu - 30 Ocak 2017 - 14:03:58
Bunun sebebi senin yazdığın şey aslında. GNU/Linux seviyor olmak, sadece GNU sever olabilirsek o dediğin şey tersine döner. GNU sadece özgür yazılım derken Linux tarafı ise kullanıldığı müddetçe yazılımın özgürlüğü önemli değildir der.GNU değerini bilenler içindir Linux ise yayılmak için özgürlükten ödün verir. Ubuntu Amazon ilişkisi en popüler örnektir buna.
Ubuntu amazon ilişkisinden çok farklı bir durum. Orada sadece yaptığın aramalar gönderiliyor. Burada ise kişisel fotoğrafların, özel dosyaların olabilir. Google drive a yüklenen herhangi bir dosyanın Google tarafından okunma ve kullanılma yetkileri var.

lubuntu

[mention=616806]@furyzer0[/mention]Ama benim dediğimin Google ile alakası yok. Açık kaynakçı olupta özgür yazılımcı olmama meselesi. Ubuntu'da böyle bir dağıtım ve ticari bir firma var arkasında, haliyle kar etmek için bir takım ilişkiler içerisinde. Anlatmak istediğim buydu. Ayrcıca Google drive zaten sahipli bir yazılım olarak bu tanımlamanın dışında.

OnLive

GNU/Linux'u sevdiğimizi kanıtlamak için Google Drive'ı kullanmamamız mı gerekiyor?

furyzer0

Tamam dövmeyin keşke söylemeseydim :D . Demek istediğim beklediğimden fazla kullanıcı çıkması. Hizmetler her turlu bilgimizi toplarken işletim sisteminde ve yazılımlarda duyarlı olmak pek bir şeyi değiştirmiyor.

lubuntu

[mention=616810]@furyzer0[/mention]Aslında aynı şeylerden bahsediiyoruz. GNU/Linux derken aklınıza daha çok Linux geliyorsa, sizin için özgür yazılım değil, kullanabildiğiniz her şey size uygundur. GNU geliyor olsa zaten google drive kullanılmaz ayrıca bu forumda da bulunmamak gerekir, çünkü özgür dağıtım değildir Ubuntu. Şu an için distrowatch'a göre 6 özgür dağıtım bulunmaktadır, https://distrowatch.com/search.php?category=Free+Software. Klasik bir Linux kullanıcısı faydacılık açısından bakar olaya, fakat bu işin felsefesini yaşamak ve yaşatmak isteyen özgür dağıtımlara yönelir.

Oburix

Her ne kadar MS onedrive işaretlemiş olsamda evime 2tb NAS aldım modeme bağlı istediğim yerden ulaşım var

OnLive

Alıntı yapılan: lubuntu - 30 Ocak 2017 - 18:29:40
[mention=616810]@furyzer0[/mention]Aslında aynı şeylerden bahsediiyoruz. GNU/Linux derken aklınıza daha çok Linux geliyorsa, sizin için özgür yazılım değil, kullanabildiğiniz her şey size uygundur. GNU geliyor olsa zaten google drive kullanılmaz ayrıca bu forumda da bulunmamak gerekir, çünkü özgür dağıtım değildir Ubuntu. Şu an için distrowatch'a göre 6 özgür dağıtım bulunmaktadır, https://distrowatch.com/search.php?category=Free+Software. Klasik bir Linux kullanıcısı faydacılık açısından bakar olaya, fakat bu işin felsefesini yaşamak ve yaşatmak isteyen özgür dağıtımlara yönelir.

DistroWatch sitesindeki liste ne kadar günceldir bilemem ama Özgür Yazılım Vakfı'na göre bugün 11 GNU/Linux dağıtımı tamamen özgür durumda.

https://www.gnu.org/distros/free-distros.html

spero